دلایل مهم کندی سرعت سایت وردپرس
کندی سرعت سایت وردپرس میتواند به دلایل مختلفی به وجود بیاید که از جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
استفاده از افزونههای زیاد
انتخاب افزونههای زیاد و غیرضروری ممکن است باعث کندی سرعت سایت شود. بنابراین باید افزونههایی که واقعا نیاز دارید را فعال کنید و افزونههای اضافی را حذف کنید.
استفاده از هاست نامناسب
هاست آهسته یا بی کیفیت که با سطح یا ترافیک یا سایت شما مطابقت ندارد
عدم استفاده از پلاگین کش
هیچ پلاگین کش یا کش وجود ندارد
عدم استفاده از شبکه محتوا
شما یک سایت پر بازدید دارید اما شبکه تحویل محتوا (CDN) ندارید تا بار روی هاست را کاهش دهد.
استفاده از تصاویر حجیم
از تصاویر حجیم بدون فشرده سازی تصویر استفاده میکنید.
عدم به روزرسانی
نسخه PHP و حتی پلاگینهایی که استفاده می کنید قدیمی هستند.
روشهای افزایش سرعت سایت وردپرسی
سایتهای وردپرس کند نیستند. با این حال، باید به درستی ساخته شود و برای گوگل و کاربران بهینه شود. روشهای مختلفی برای افزایش سرعت سایت وردپرسی وجود دارد که از جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
تست سرعت سایت
ابتدا، بیایید بفهمیم که سایت شما از نظر عملکرد در کجا قرار دارد. هیچ معیار جامعی وجود ندارد که مشخص کند سایت شما از نظر سرعت در چه سطحی قرار دارد. زیرا عملکرد بر اساس منطقه جغرافیایی هر بازدیدکننده، قدرت اتصال به اینترنت و اینکه آیا سایت شما توسط مرورگر آنها کش شده است یا نه متفاوت است. سرعت صفحه نیز در صفحات سایت شما بسته به میزان و نوع محتوای هر یک متفاوت خواهد بود. برای تست سرعت سایت معمولا سرعت بارگذاری صفحه نخست سایت در نظر گرفته میشود. برای سنجش سرعت سایت یک ابزار سنجش عملکرد رایگان مانند Website Grader وجود دارد که گزارش خوبی ارائه میدهد.
عدم بارگذاری ویدئو درهاست
از بین انواع فایلهایی که میتوانید در سرور میزبانی وب خود ذخیره کنید، ویدئوها یکی از منابع فشردهترین فایلها هستند. آنها فضای زیادی را مصرف میکنند و میتوانند در هنگام بارگذاری صفحه شما را تا حد زیادی کند کنند. ذخیره حتی یک ویدیو در سرویس شما میتواند به عملکرد سایت آسیب برساند. با اینکه ویدیوها یک راه عالی برای جذب بازدیدکنندگان هستند، باید به گونهای استفاده شوند که باعث کاهش سرعت سایت نشوند. به جای قرار دادن ویدیوها در کتابخانه رسانه خود، از یک سرویس میزبانی ویدیوی شخص ثالث مانند YouTube، Vimeo یا Wistia استفاده کنید. این سرویسها فضای ذخیره سازی را برای شما مدیریت میکنند، بنابراین تنها کاری که باید انجام دهید این است که ویدیو را با کد جاسازی شده در صفحه خود قرار دهید.
نصب افزونه کش وردپرس
اغلب، مسائل مربوط به عملکرد وردپرس را میتوان با روشی که وردپرس صفحات وب را در سمت سرور جمع میکند، بررسی کرد.
هر بار که یک بازدیدکننده یک صفحه وب را از یک سایت بدون کش درخواست میکند، PHP روی سرور وردپرس شما باید تمام محتوای مربوطه را از پایگاه داده وردپرس شما بازیابی کند، آن را در یک فایل HTML جمع آوری کند و آن فایل را برای مشتری ارسال کند. این روش مزایای خود را دارد، از جمله صرفه جویی در فضای سرور و امکان محتوای پویا وب سایت. اما، زمان و انرژی بیشتری نسبت به ارسال یک صفحه وب از پیش نوشته شده میطلبد.
وجود یک افزونه کش، تمام این فرآیند را ساده میکند. هر صفحه HTML را در سایت شما با PHP میسازد، سپس این صفحات HTML کامل را ذخیره میکند که در صورت درخواست برای بازدیدکنندگان بعدی ارسال میشود. با رد شدن از فرآیند ساخت، محتوای شما سریعتر به بازدیدکنندگان میرسد.
از بهترین افزونههای کش وردپرس میتوان به WP Rocket، W3 Total Cache، WP Super Cache یا SiteGround Optimizer اشاره کرد. این افزونهها به صورت منظم بهینه سازی میشوند.
داشتن یک تم سنگین و بدون به روز رسانی
تم سنگین به چه معناست؟ تم یا قالب سایت سنگین در واقع قالبی است که از ویژگیهای گرافیکی سنگین استفاده کند. این تمها با ویژگی bloat بارگذاری میشوند و با تعداد زیادی گزینه و طرح بندی ساخته شده اند که توسط کاربر استفاده نمیشود و باعث کند شدن سرعت وب سایت وردپرس میشود. برای رفع این مشکل، باید ساختار وب سایت خود را بررسی کنید و ماژولهای اضافی را حذف نمایید. سعی کنید ویژگیها و عناصر در هر صفحه را به حداقل برسانید تا بتوانید سرعت سایت را افزایش دهید. سرعت لود برای سایتهای فروشگاه آنلاین امری مهم تلقی میشود و بهتر است از تم سبک در طراحی سایت فروشگاهی استفاده کنید.
علاوه بر این، گاهی تمها و افزونهها، قالب وردپرس و نسخه PHP روی سرور به روز نمیشوند و ممکن است نکتهای بی اهمیت جلوه کند؛ اما در واقع نکتهای بسیار مهم است. همه پلاگینها باید به روز باشند زیرا هر به روز رسانی جدید، عملکرد افزونه را بهبود میبخشد و یک باگ را برطرف میکند که باعث میشود سایت آسیب پذیر نباشد. به روز رسانی قالب نیز ضروری است زیرا تمام خطاهای یافت شده را برطرف میکند. برخی از به روز رسانیها ممکن است صرفاً برای افزایش اثر عملکرد و سرعت وب سایت باشد. به روزرسانی نسخه php نیز یکی دیگر از اقداماتی است که در جهت افزایش سرعت سایت باید انجام داد. قبل از ایجاد هر گونه به روز رسانی، باید یک نسخه پشتیبان تهیه کنید.
تصاویر با سایز بزرگ
تصاویر با سایز بزرگ ممکن است بارگذاری سایت را کند کنند. بنابراین باید تصاویر را با سایز مناسب و بهینه بر روی سایت قرار دهید. با این کار فضای زیادی ازهاست آزاد شده و سرعت بارگذاری سایت افزایش مییابد. میتوانید فایلهای تصویری را با فتوشاپ یا هر نرم افزار ویرایش تصویر دیگری فشرده سازی کنید. همچنین میتوانید از یک افزونه بهینه سازی تصویر وردپرس مانند Smush یا EWWW Image Optimizer استفاده کنید.
استفاده از CDN
استفاده از CDN یا شبکه توزیع محتوا میتواند به بهبود سرعت بارگذاری سایت کمک کند. CDN به صورت خودکار محتوای سایت شما را در سرورهای مختلف جهان قرار میدهد تا بتواند به صورت سریعتر بارگذاری شود.
بهینهسازی پایگاه داده
بهینهسازی پایگاه داده سایت وردپرس میتواند به بهبود عملکرد و سرعت بارگذاری سایت کمک کند. از افزونهها مانند WP-Optimize برای بهینهسازی پایگاه داده استفاده کنید.
استفاده از ابزارهای آنالیز و بهینهسازی سرعت
ابزارهایی مانند GTmetrix یا Google PageSpeed Insights میتوانند به شما کمک کنند تا عواملی که باعث کندی سرعت سایت شده اند را شناسایی و بهینهسازی کنید.
هاستینگ نامناسب
یکی از مهمترین المانها در بهینه سازی زمان بارگذاری صفحه، داشتن میزبانی وب خوب است که باید قوی و سریع باشد زیرا کل عملکرد سایت به آن بستگی دارد. به همین دلیل است بایدهاست را متناسب با نیاز خود انتخاب کنید.
اگر ازهاست اشتراکی استفاده کنید، ممکن است عملکرد سایر سایتهایی که روی آن در حال اجرا هستند بر عملکرد سایت شما تاثیر منفی بگذارد و نتیجه کاهش سرعت عملکرد سایر وب سایت باشد.
در نهایت اگر ازهاست نامناسب استفاده میکنید، بهتر استهاست فعلی را باهاست دیگری نظیرهاست ابری و ... جایگزین کنید.