عزیز عطایی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: دُرناها، مرغابی و سایر پرندگان مهاجر که برای زمستان گذرانی به تالابهای این استان سفر کرده بودند، اکنون در حال بازگشت به عرضهای شمالی و در نهایت سیبری هستند.
وی با بیان اینکه شرایط دمایی استان در مهاجرت پرندگان تاثیر گذار است، اظهار کرد: این استان کریدور مهاجرتی پرندگان بوده و این مهاجرت تا پایان فروردین ادامه دارد.
معاون محیط زیست طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی با اشاره به اینکه تالابهای ارومیه، نقده و خوی اغلب میزبان این پرندگان زیبا هستند، ادامه داد: این پرندگان تحمل گرمای هوا را ندارند به همین دلیل امسال زودتر مهاجرت خود را به عرضهای شمالی آغاز کرده اند.
وی با بیان اینکه مرغابی، اردک سانان و دُرناها عمده ترین پرندگان مهاجر پاییزی به استان هستند، ادامه داد: این استان در کریدور مهاجرتی این گونهها قرار دارد و در پاییز تعدادی از این پرندگان به سمت مناطق شمال آفریقا، جنوب اروپا و اروپای مرکزی پرواز میکنند.
عطایی اضافه کرد: تالابهای آذربایجانغربی به دلیل امنیت و شرایطی زیستی مناسبی که برای پرندگان دارد، استراحتگاه بسیار مناسبی برای انواع پرندگان مهاجری است که همه ساله در مسیر پرواز خود وارد آنها میشوند.
سالانه بیش از ۱۰ هزار درنا از این منطقه تردد و یا زمستان گذرانی می کنند
رییس اداره حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی هم در این زمینه گفت: سالانه بیش از ۱۰ هزار درنا از این منطقه تردد و یا زمستان گذرانی می کنند.
امید یوسفی بیان کرد: آذربایجانغربی یکی از معدود استانهای کشور است که دُرناها در آن جوجهآوری میکنند البته زادآوری دُرناها در مناطق شمالی استان صورت میگیرد و در فصل پاییز دُرناهای جوان نیز به همراه گله خود به مناطق جنوبی مهاجرت میکنند.
وی گفت: با توجه به اهمیت این استان برای انواع پرندگان بومی و مهاجر توصیه می شود که شهروندان در آستانه بهار و اشیانه سازی و زاد آوری پرندگان از بریدن و شکستن شاخه درختان خوددداری کنند.
یوسفی ادامه داد: لازم است شهروندان از ریختن نخاله و زباله و روشن کردن اتش در طبیعت و زیستگاهها و ایجاد سرو صدای ناهنجار خودداری کنند تا زیستگاهها در امنیت و ارامش پذیرای پرندگان باشند.
به گزارش ایرنا دُرناها پرندگانی هستند بزرگ، با پاها و گردن دراز، دم نسبتا کوتاه، بال های دراز و منقاری بلند و کلفت، ظاهر شبیه لک لک که شاهپرهای ثانوی داخلی بالهای آنها خیلی بلند است و روی دم آنها را میپوشاند. گلههای این پرنده که نر و ماده آن همشکل بوده و به طور معمول روی زمین آشیانه میسازند، هنگام مهاجرت در یک خط به شکل هفت پرواز میکنند و اغلب در مناطق آبی، دشتهای بوته زار، کشتزارها و حاشیه دریاچهها به سر میبرد.