به گزارش ایرنا از وزارت نیرو، «علی اکبر محرابیان» با بیان اینکه همزمان با ورود سامانه بارشی ۲۹ اسفند ماه، احتمال وقوع سیلاب در غرب و جنوب غربی کشور افزایش یافته است، افزود: با توجه به پیش بینیهای میان مدت از حجم و شدت بارش ها، وزارت نیرو از هفته گذشته پیش بینی اقدامات لازم برای مدیریت سیلاب را اتخاذ کرد.
وی با اشاره به اشباع بودن خاک به خاطر بارشهای اخیر، ذوب شدن برفها در پی گرم شدن هوا و همزمانی بارشها با افزایش سفرهای نوروزی و همچنین کوچ عشایر در برخی استانها افزود: باید حداکثر ملاحظات ایمنی در روزهای پیش رو با هدف کاهش خسارتها در دستور کار قرار بگیرد.
وزیر نیرو به تمرکز بیشتر این سامانههای بارشی در استانهای لرستان، خوزستان، ایلام، کهگیلویه و بویر احمد و چهار محال و بختیاری اشاره کرد و اظهار داشت: در روزهای آغازین سال همواره شاهد اوج ترافیک جادهای بودهایم که باعث افزایش ۱۰ تا ۱۲ درصدی سفرهای نوروزی میشود و بارشهای پیش رو در زمان اوج ترافیک جادهای و سفرهای نوروزی رخ میدهد، از این رو تمامی مسافران نوروزی باید نکات ایمنی و هشدارهای مربوط به احتمال بروز سیلاب را رعایت کنند.
محرابیان تصریح کرد: تشکیل ستاد بحران در وزارت نیرو و استانهای درگیر با سیل با هدف آمادگی هر چه بیشتر برای مقابله با بحران از جمله اقداماتی است که باید انجام شود و مدیران و مسئولان مرتبط در وزارت نیرو و مدیران استانی صنعت آب و برق باید در آماده باش کامل قرار بگیرند تا کمترین آسیب از محل سیلابهای پیش رو متوجه مردم شود.
وزیر نیرو همچنین با تاکید بر ضرورت اطلاعرسانی به موقع به مردم پیرامون سیل پیش رو، بیان کرد: لازم است با مدیریت مخازن سدها و پیگیری لحظهای بارشها از هرگونه غافلگیری و ایجاد مشکل برای مردم جلوگیری شود.
وزارت نیرو: مسافران نوروزی احتیاط کنند
وزارت نیرو هم با صدور اطلاعیهای ضمن اعلام هشدار سیلاب در ۵ استان جنوبغربی کشور از تمام مردم و مسافران نوروزی درخواست کرد از ۲۹ اسفندماه احتیاط لازم را در سفرهای خود داشته باشند.
در این اطلاعیه تصریح شده است: بر اساس اعلام سازمان هواشناسی کشور مبنی بر تشدید فعالیت سامانه بارشی و صدور هشدار قرمز برای ۵ استان خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، لرستان، چهارمحال و بختیاری و ایلام، از مردم و مسافران نوروزی درخواست میشود با رعایت بیش از پیش مباحث ایمنی، از ایستادن یا تردد در حریم رودخانهها پرهیز کرده و نسبت به رعایت همه نکات ایمنی برای حفظ جان و مال خود اقدام کنند.
وزارت نیرو تاکید کرد: پیشبینیهای انجام شده نشان میدهد، حجم و شدت بارشهای در برخی نقاط بالاخص در خوزستان و برخی استانهای همجوار بسیار بالا بوده و در برخی نقاط به صورت نقطهای شدت بارندگی بیش از ۲۰۰ میلیمتر پیشبینی شده است. این حجم بارش در یک نقطه خاص احتمال وقع سیلاب در جادهها و مسیرها را افزایش میدهد و اشباع بودن خاک به خاطر بارش های اسفندماه، ذوب شدن برف ها در پی گرم شدن هوا، همزمانی بارش ها با افزایش سفرهای نوروزی باعث بالا رفتن خطرات احتمالی در استانهای مذکور شده است.
در این اطلاعیه آمده است با توجه به اینکه استانهای مذکور به ویژه استانهای خوزستان، لرستان و کرمانشاه در ایام نوروز جزو مقاصد اصلی سفر گردشگران است، تمامی شرکتهای وزارت نیرو به ویژه بخش آب و آبفا ضمن آمادهباش کامل، باید در کنار سایر سازمانها و نهادهای خدماترسان، کلیه تمهیدات لازم را برای مدیریت شرایط و کاهش خسارتهای احتمالی مدنظر داشته باشند.
وزارت نیرو با تبریک آغاز سال جدید همزمان با ماه مبارک رمضان، از همه مردم خواست با مدنظر قرار دادن الزامات ایمنی و توجه به هشدارهای مسئولان، نزول باران رحمت الهی، منبعی برای برکت و فراوانی برای این استانها باشد و این ایام، بدون هرگونه خسارت در بخش زیرساختهای کشور سپری شود.
وقوع بارندگیهای قابل توجه در بسیاری از استانهای کشور طی ۴ روز آینده
ستاد مدیریت سیلاب وزارت نیرو هم با توجه به صدور هشدار سطح قرمز و نارنجی سازمان هواشناسی کشور در برخی استانها مبنی بر پیشبینی وقوع بارشهای قابل توجه از روز دوشنبه ۲۸ اسفندماه ۱۴۰۲ تا پنجشنبه ۲ فروردین ۱۴۰۳، اطلاعیهای صادر کرد.
براساس این اطلاعیه، با توجه به صدور هشدار سطح قرمز هواشناسی از ساعات پایانی روز دوشنبه مورخ ۲۸ اسفند ۱۴۰۲ تا ظهر روز چهارشنبه اول فروردین ۱۴۰۳ ـ بهویژه روز سهشنبه ۹ اسفند ـ در استانهای ایلام، خوزستان، لرستان، چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد و هشدار سطح نارنجی برای بازه زمانی دوشنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۲ تا روز پنجشنبه ۲ فروردین ۱۴۰۳ برای استانهای کرمانشاه، آذربایجانغربی، تهران، البرز، قزوین، اصفهان، آذربایجانشرقی، اردبیل، زنجان، قم، مازندران، فارس، بوشهر، کردستان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، گلستان، گیلان، کرمان، همدان و مرکزی که بارشها منجر به بالا آمدگی سطح آب رودخانهها و آب گرفتگی معابر و جادهها خواهد شد، اکیداً توصیه میشود ملاحظات زیر توسط دستگاههای ذیربط و مردم عزیز مورد توجه قرار گیرد:
۱. مدیریت سفرهای نوروزی با تعیین زمان، مسیر و مقصد سفر متناسب با فعالیت سامانه بارشی
۲. خودداری از تردد و توقف در مسیرها و جادههای حاشیه و بستر رودخانهها
۳. اجتناب از تردد در جادههای کوهستانی با احتمال وقوع زمینلغزش و ریزش مصالح سنگی
۴. عدم عبور از سازههای تقاطعی و پلهای رودخانههای سیلابی
۵. مدیریت زمان کوچ و عدم توقف عشایر در بستر و حاشیه رودخانهها، مسیلها و آبراههها
۶. آمادگی حداکثری همه دستگاههای اجرایی، خدماتی و امدادی و تجهیز گروههای عملیاتی
۷. پاکسازی و بازگشایی کامل مجاری آبی، رودخانهها و سازههای تقاطعی بهویژه در مراکز جمعیتی
۸. تخلیه اماکن و مراکز جمعیتی در معرض و مسیر سیلاب
۹. توقف هرگونه فعالیت در بستر و حاشیه رودخانههای مستعد سیلاب