بهگزارش ایرنا، سعید شاهرخی روز یکشنبه در نشست با خبرنگاران افزود: بینش ما در برنامه های حوزه میراث فرهنگی در یک بعد نگاه به گذشته و باز اندیشی متناسب شرایط و زمان کنونی است.
وی با اشاره به برگزاری نشست با فعالان حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تصریح کرد: در این بخش ها مسیر و مجموعه انسانی خوبی شکل گرفته که باید به بهترین تعامل در حوزه کاری برسیم.
وجود ظرفیت های متنوع در حوزه میراث فرهنگی کرمان
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان ادامه داد: در آثار ثبت جهانی رتبه اول کشور را داریم و در حوزه میراث ناملموس ظرفیت های زیادی در کرمان وجود دارد و قومیت های متنوع، آداب و رسوم را داریم و برای هر اثر طبیعی که مثال بزنیم نمونه ای مانند کویر لوت وجود دارد.
وی خاطر نشان کرد: با مجامع حرفه ای دفاتر خدمات و گردشگری نشست های خوبی داشتیم اما راه درازی برای رسیدن به جایگاه مناسب گردشگری در کرمان وجود دارد.
تشکیل شورای توسعه گردشگری کرمان
شاهرخی تاکید کرد: شورای توسعه گردشگری استان کرمان به ریاست استاندار و دبیرخانه اتاق بازرگانی تشکیل شده و در بخش اعتبارات بانکی استان سهم میراث فرهنگی پنج درصد بود که در سال جدی به ۱۰ درصد رسیده تا سرمایه گذاری جدی به این حوزه وارد شود.
وی بیان کرد: امسال نمایشگاه ملی صنایع دستی برای نخستین مرتبه در یک شهرستان کشور و در سیرجان برگزار شد که به عنوان الگوی خوبی از همکاری حوزه میراث فرهنگی با بخش خصوصی مطرح می شود.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان افزود: همچنین برای نخستین مرتبه جشنواره چوگان به عنوان رویداد ناملموس در بم برگزار شد که همراه با بازدید از رویداد ملموسی مثل ارگ بم و اجرای برنامه های مختلف بود، در ضمن دبیرخانه دائمی این رویداد در استان کرمان ایجاد شده است.
فعالیت ستاد سفر استان در تمام ایام سال
وی با بیان اینکه کرمانی ها به میهمان نوازی شهرت دارند گفت: ستاد سفر استان در دی ماه تشکیل شده است و ۱۶ کمیته تخصصی از جمله بهداشت، درمان، تبلیغات و اسکان راه اندازی شده است.
شاهرخی تصریح کرد: نخستین مصوبه ستاد سفر استان این بود که فقط فعالیت ستاد منحصر به نوروز نشود و در سایر ایام سال و در مناسبت های مختلف نیز فعال باشد.
وی اظهار داشت: سامانه اطلاع رسانی ۰۹۶۲۹ برای رسیدگی به شکایات و دریافت پیشنهادات فعال است که در ایام نوروز به صورت مرتب پاسخگو هستیم.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خاطرنشان کرد: حرمت ماه رمضان را به صورت موکد حفظ کنیم تا صیانت این ماه در استان کرمان و در ایام نوروز رعایت شود.
وی با بیان اینکه حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی حوزه فرا بخشی است تاکید کرد: اصحاب رسانه می توانند گام مهمی در صیانت از میراث فرهنگی بردارند.
ساماندهی محوطه های تاریخی جنوب کرمان در دست اقدام است
شاهرخی با اشاره به توجه به حوزه میراث فرهنگی جنوب استان بیان کرد: باید مطالبه گری شیرین و جذاب داشته باشیم و در حوزه تمدن جیرفت کار ساماندهی محوطه کنار صندل توسط دکتر سجادی باستان شناس باسابقه آغاز شده است که نیاز به تکمیل دارد.
وی افزود: سعی کردیم در چند ماه گذشته میزبان مدیران ارشد میراث فرهنگی کشور باشیم و عملیات ساماندهی محوطه های تاریخی در چند جلسه بررسی و بحث شده است البته این کار باید علمی و مستمر باشد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان گفت: سال آینده استان کرمان میزبان برنامه های هفته پژوهش میراث فرهنگی است و امیدواریم سال آینده نشست باستان شناسی را هم که مقدماتش فراهم شده را برگزار کنیم.
وی تصریح کرد: برای راه اندازی اداره کل میراث فرهنگی جنوب استان منتظر تشکیل استان کرمان از سوی رئیس جمهور هستیم، البته در برنامه هفتم توسعه اختیاراتی واگذار می شود.
شاهرخی ادامه داد: به زودی نمایشگاه عکس و پوستر از اقدامات میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در جنوب استان برپا می شود، همچنین در روستای گردشگری دلفارد راه دسترسی به آبشار و سامان دهی سرویس های بهداشتی در دست ساخت و در محوطه کنار صندل نیز بسته کامل گردشگری برای تکمیل زیر ساخت ها در حال انجام است.
وی بیان کرد: در رابطه با ساخت موزه منطقه ای جیرفت نیز اقداماتی در حال انجام است که نتایج آن در آینده مشخص می شود.
نقشه های ساخت هتل بام کرمان تایید شده است
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان تاکید کرد: در رابطه با ساخت هتل بام کرمان نقشه ها در میراث فرهنگی تایید شده است و پس از افتتاح تله کابین در این منطقه منتظر اقدام موسسه مجری طرح برای ساخت هتل هستیم.
وی تصریح کرد: بحث فروش هتل پارس کرمان قبلا مطرح بوده است، اما تغییر کاربری نداشتیم و در حال حاضر مجموعه هتل پارس با تمام توان در حال فعالیت است.
شاهرخی خاطر نشان کرد: بازسازی بازارهای تاریخی کرمان در اولویت ما است و علاوه بر کرمان در سیرجان، زرند و رفسنجان هم بازار تاریخی داریم که باید مرمت شوند.
وی با اشاره به ساماندهی محوطه های باستانی و جهانی گفت: تمامی این محوطه ها دارای شورای راهبردی هستند که هر گونه اقدام و دخل و تصرف با تصمیم گیری اعضای شورا باید رقم خورد.
مدبرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان اظهار داشت: امسال روستای میمند نامزد روستای جهانی است که امیدواریم انتخاب شود
وی بیان کرد: پروژه تکمیلی و احیای باغ شاهزاده در دست انجام است و ساماندهی محوطه اطراف باغ به زودی انجاممی شود.
قلاع اردشیر و دختر استحکام سازی شده اند
معاون میراث فرهنگی، اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان هم در این نشست گفت: در بحث مرمت و استحکام قلعه اردشیر و قلعه دختر، کار زیاد شده و تعیین عرصه و حریم برای صیانت از مجموعه در سه مرحله انجام شد.
محسن موحدی افزود: در محدوده قلاع دختر و اردشیر برخی بناها در سالهای گذشته تملک شده است که برخی بناها نیز باید مثل دکل ها برچیده شوند البته بازسازی کامل قلعه ها مطرح نیست بلکه کاربرد قلاع دختر و اردشیر به عنوان یک محوطه پژوهشی مطرح است.
وی اظهار داشت: در بحث حفظ و ساماندهی بافت تاریخی شهر، اقدامات فقط به میراث فرهنگی مربوط نیست، بلکه دستگاه هایی مانند شهرداری و راه شهرسازی هم دخیل هستند که باید با همفکری و هم افزایی انجام شود.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان خاطر نشان کرد: خانه تاریخی ایرانمنش در بافت بازسازی و برای سرمایه گذاری آماده شده است و حمام باغ لله نیز از طرف شهرداری کرمان آماده واگذاری به بخش خصوصی است.
ضرورت تقویت آژانس های گردشگری برای جذب گردشگر
مشاور گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان گفت: توسط ستاد خدمات سفر نوروزی از ۷۹۰ تاسیسات گردشگری روزانه آمار داده می شود و همچنین فرم نظر سنجی با همکاری دانشگاه تهیه شده است تا گزارش تحلیلی در انتهای سفرهای نوروزی در اختیار ستاد داده شود.
معین افضلی با اشاره به بازدید و اقامت گردشگران از استان کرمان در سال جاری افزود: ۱۳ هزار تخت اقامتی در استان وجود دارد که به طور متوسط ۴۰ درصد ضریب اشغال بوده و امسال چهار هزار نفر گردشگر خارجی وارد استان شده اند.
وی تاکید کرد: در حوزه گردشگری تنها میراث فرهنگی متولی نیست و سایر ارگان ها باید همکاری کنند.
مشاور گردشگری اداره کل میراث فرهنگی کرمان خاطر نشان کرد: برای حضور در نمایشگاه های بین المللی باید آژانس های گردشگری را تقویت کنیم تا بتوانند تورهای گردشگری خارجی بفروشند وسه آژانس گردشگری مانند هواپیمایی ماهان بر جذب و فروش، تور گردشگران خارجی فعال هستتد.
وی تاکید کرد: تاکنون سه برنامه طرح جامع گردشگری نوشته شده است و برای رونق شهرستان ها نیز برنامه داریم که جیرفت و بم در نمایشگاه گردشگری معرفی شده اند.
افضلی با بیان اینکه طرح گردشگری کرمان ۱۴۰۴ در اتاق بازرگانی و با رویکرد رویداد محور ارائه شده است افزود: باید بخش خصوصی برای اجرای آن پای کار بیایند و در این طرح سعی کردیم تعداد رویدادها کمتر اما کاربردی تر باشد.
وی خاطرنشان کرد: در بحث شهرهای گردشگری کشورهای عضو گروه D۸ نیز استان کرمان اقداماتی را در دست انجام دارد.
سرمایه گذاری ۱۳ هزار میلیاردی در حوزه گردشگری کرمان
مدیر سرمایه گذاری ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان گفت: برای ارائه بسته های سرمایه گذاری مطالعات جامعی می شود، هر چند صنعت گردشگری پیشرو است، اما جذابیت سرمایه گذاری در بخش های دیگر مانند معادن بیشتر است.
محمد حسین تجلی بیان کرد: در حوزه سرمایه گذاری خرد گردشگری ۱۳هزار میلیارد ریال برآورد سرمایه گذاری در حوزه های بومگردی و اقامتگاه ها استان در سال جاری شده است.
وی تاکید کرد: سرمایه گذار رغبت چندانی به سرمایه گذاری های کلان در حوزه گردشگری ندارد، اما سعی کردیم بسته هایی با جزئیات کاربردی برای سرمایه گذاری تهیه کنیم.
وی افزود: البته سرمایه گذاران گاهی شرایط لازم را برای اخذ وام ندارند که باعث به شکست رسیدن سرمایه گذاری در حوزه گردشگری می شود.
زنجیره ارزش افزوده صنایع دستی کرمان نقص دارد
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان گفت: در زنجیره ارزش افزوده صنایع دستی نواقصی وجود دارد که نیاز است بخش خصوصی وارد میدان شود.
اعظم علیخانی افزود: در حوزه صنایع فلزی، به ویژه مس تامین مواد اولیه از خارج استان انجام می شود که از سال گذشته با صنایع مس شهید باهنر مکاتباتی انجام شد که به دلایلی موفق نبوده است، اما با شرکت ملی مس ایران نیز با توجه به ذخایر مس در استان مذاکراتی انجام شدا که امیدواریم محقق شود.
وی تصریح کرد: برای برپایی بخشی از نمایشگاه ها و بازارچه های صنایع دستی هیچگونه مکاتبه ای با میراث فرهنگی نداشتند که باید حتما هماهنگی های لازم انجام شود.