به گزارش دوشنبه شب ایرنا از خبرگزاری رسمی سوریه (سانا)، وزارت امور خارجه این کشور با صدور بیانیهای افزود: طی ۱۳ سال گذشته، دولتهای آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان با استفاده از تمامی ابزارهای جنگی، به رویکرد خصمانه خود علیه سوریه ادامه دادهاند.
وزارت خارجه سوریه ضمن محکوم کردن بیانیه دولت های چهار کشور یاد شده که در ۱۵ مارس ( ۲۵ اسفند) صادر شد، آن را ادامه سیاست های مخرب این کشورها علیه خود و تکرار اتهامات باطل و ترویج ادعاهای واهی با هدف تحریف چهره دولت سوریه و منحرف کردن توجه جهانیان از نقض فاحش حقوق مردم سوریه به ویژه حق زندگی و توسعه که توسط این کشورها انجام شده است، دانست.
این بیانیه افزود: ادعاهای دولتهای چهار کشور یاد شده مبنی بر اینکه تلاشهایشان برای پایان دادن به رنج مردم سوریه متمرکز است، چیزی جز دورویی (نفاق) سیاسی و انحطاط اخلاقی با هدف سرپوش گذاشتن بر آثار فاجعهبار اقدامات یکجانبه غیرقانونی علیه مردم سوریه نیست.
وزارت امور خارجه سوریه تاکید کرد که حمایت آمریکا از یک گروه تروریستِ شورشیِ مسلحِ جدایی طلب، موجبات درد و رنج زیاد ساکنان شمال شرق سوریه را به همراه داشته است.
این بیانیه با اشاره به اینکه سرقت ثروت ملی سوریه توسط گروه های تروریستی وابسته به آمریکا، مردم این کشور را از حق برخورداری از ثروت خود محروم کرده است، افزود: ادامه اشغال بخشی از خاک سوریه توسط آنها (نیروهای آمریکایی) نقض آشکار حاکمیت سوریه و منشور سازمان ملل است.
وزارت امور خارجه سوریه افزود: زبان اخاذی سیاسی نویسندگان بیانیه در خصوص ایجاد پیش شرط برای عملیات تامین مالی بازسازی سوریه و لغو تحریم ها، چیزی جز زبان منسوخ استعماری نیست که در درجه اول به دنبال طولانی کردن بحران در سوریه است.
پیشتر، وزیران خارجه آمریکا، انگلیس، آلمان و فرانسه در ۱۵ مارس ( ۲۵ اسفند) در بیانیه ای مشترک، مخالفت خود با عادیسازی روابط با سوریه به ریاست جمهوری «بشار اسد» و برداشتن تحریمها از سوریه تا زمان تحقق پیشرفت قابل توجه به سمت راه حل سیاسی را اعلام کردند.
آنها در این بیانیه مشترک گفتند که هیچ امکانی برای عادیسازی روابط با دولت سوریه وجود ندارد و هیچ گونه تامین مالی برای بازسازی این کشور صورت نخواهد گرفت و تحریمها تا زمان پیشرفت حقیقی و جوهری و ثابت به سمت راه حل سیاسی برداشته نمی شود.
آمریکا، انگلیس، آلمان و فرانسه در این بیانیه ادعا کردند که شرایط برای بازگشت امن، شایسته و داوطلبانه پناهندگان به سوریه با حمایت جامعه بین المللی هنوز محقق نشده است.
وزیران خارجه این کشورها از برگزاری نشست کمیته قانون اساسی سوریه در ژنو در ماه آوریل استقبال کردند و همه را به پذیرش این دعوت و ورود جدی به کمیته فراخواندند.