رضا لطیفیزاده روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، بیان داشت: از ۲ ماه قبل پیگیریهای لازم برای تامین و آماده کردن گروههای پهپادی و سایر ادوات مورد نیاز برای اجرای عملیات مبارزه با سن در قم انجام شدهاست.
وی با اشاره به فعالیت ۱۶ شبکه مراقبت کشاورزی در قم، افزود: شبکههای مراقبت ما در تمامی مناطق استان حضور دارند و از مزارع بازدید میکنند، همچنین کارشناسان ما توصیههای لازم برای مبارزه به سن را به کشاورزان ارائه داده و زمانمناسب سمپاشی را به اطلاع آنان میرسانند.
وی ادامه داد: علاوه بر ظرفیت شبکههای مراقبت، تعداد ۱۰ گروه پهپادی با در اختیار داشتن ۱۵ دستگاه پهپاد، تعداد ۹۷ دستگاه سمپاش توربولاینر و ۱۵۰ دستگاه سمپاش مخزنی و پشت تراکتوری در اجرای طرح مبارزه با سن استان مورد استفاده قرار میگیرد.
لطیفیزاده گفت: در کنار کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی، شرکتها، اشخاص و گروههای تخصصی نیز در زمینه مبارزه با سن در قم فعالیت میکنند.
وی تاکید کرد: ناظران ما با جدیت بر نحو اجرای عملیات مبارزه با سن نظارت دارند تا در زمان تحویل گندم به سیلوها کیفیت آن در بهترین حالت ممکن باشد.
وی ادامه داد: اجرای عملیات مبارزه با سن در استان قم تا خردادماه سال آینده ادامه خواهد یافت و در این مدت کارشناسان و ناظران سازمان جهاد کشاورزی استان از همه مزارع بازدید و وضعیت اجرای طرح را کنترل میکنند.
۱۰۴ هزار هکتار زمین کشاورزی در استان قم وجود دارد، از این میزان به طور میانگین ۶۴ هزار هکتار به زیر کشت میرود که ۴۲ هزار هکتار آن مزرعه و ۲۲ هزار هکتار آن باغ است.
بیش از ۱۴ هزار بهرهبردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در قم فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان در سال ۸۰۰ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی را روستاییان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف قم را به خود اختصاص دادهاست.