گرگان- ایرنا- خرید مایحتاج عید با چاشنی حمایت‌ دولت در پرداخت سهام عدالت و کالابرگ الکترونیک به بازار گلستان رونق خاصی بخشیده و مردم در آخرین ساعت‌های سال ۱۴۰۲ در تکاپوی خرید نوروزی هستند.

به گزارش ایرنا، خرید در ساعت و روزهای انتهایی سال و نونوار شدن به انگیزه‌ای برای حضور مردم در کف بازار تبدیل شده حتی کسانی که خریدهای خود را مدت‌ها پیش انجام دادند در این ساعات پایانی به بازار می‌آیند و تنوع اقلام و کالاهای موجود در بازار موجب شده کسی دست خالی به خانه نرود.

بازارهای گرگان نیز جای سوزن‌انداختن ندارد از ماهی‌فروش گرفته تا گل‌فروش حتی قصاب محله می‌گویند پس از موج کرونا که مردم را به پستوی خانه‌ها کشانده بود امسال گویا مردم می‌خواهند سال نو را به گونه‌ای دیگر جشن بگیرند.

گرچه تقارن ماه مبارک رمضان سفرهای نوروزی را تحت‌ تاثیر قرار داده اما صله‌رحم و به‌ویژه دید و بازدیدهای شبانه و به قول گرگانی‌ها «شوچره» که ریشه‌ای برگرفته از شب‌نشینی دارد، در تقارن بهار طبیعت و بهار قرآن دوچندان خواهد شد.

در آستانه سال نو، سری به بازار نوروزی گرگان در خیابان امام خمینی(ره) زدیم. شور و شوق مردم برای خرید مایحتاج عید در ساعات پایانی سال لحظه به لحظه بیشتر می‌شود طوری که بازاریان توان پاسخگویی به تمام مشتریان را ندارد چه برسد به خبرنگار که وقتی از آنها می‌پرسم بازار چگونه است برای دریافت دو کلمه باید صبر کنم فروشنده مشتری را راه بیندازد و بعد اگر فرصتی بگوید «خدا را شکر».

گرم‌ترین بازار شب عید را فروشندگان لباس زنانه دارند؛ وقتی می‌خواهی وارد فروشگاه لباس زنانه شوی در همهمه جمعیت، صدایت گم می‌شود. یکی می‌گوید «قرمزش رو نداری»؛ یکی دیگر می‌خواهد مانتوی خود را با کیفش سِت کند و دیگری در حال چانه‌زدن بر سر قیمت است. گرچه قیمت‌ها نسبت به سال‌های گذشته رشد چشمگیری داشته اما بانوان علاقه دارند آن چیزی که به تن‌شان می‌آید را خریداری کنند گویا قیمت هم برایشان مهم نیست.

بازار گل‌فروشان نیز این روزها سکه است؛ گل‌های بنفش و صورتی و سفید در کنار سبزه‌های رنگارنگ بازار را معطر به عطر نوروزی کرده و حتی گل‌فروشان نیز علاقه دارند در کنار گل و گیاهان وسایل مربوط به هفت‌سین از ماهی قرمز و تنگ گرفته تا شمع و سمنو، سکه و غیره را به مشتریان بفروشند.

یکی از فروشندگان می‌گوید : مردم در آستانه نوروز علاقه زیادی به خرید گل‌ پامچال، سنبل و امثال آن دارند البته این شوق زیاد بیراه هم نیست زیبایی این گل‌ها فضای خانه را دگرگون می‌کند، همچنین سبزه‌ها هم دیگر از جوانه گندم و جو عبور کرده و جای خود را به سبزه‌های نارنج و حتی ذرت داده‌ است.

حوالی این بازارهای شلوغ، کسب‌وکارهایی هم هست که هنوز تب بازار آنها را نگرفته. برای مثال ماهی‌فروشان می‌گویند گرچه خوردن ماهی در شب عید یک رسم دیرینه است اما مردم نسبت به سال‌های قبل رغبت چندانی ندارند که ماهی بخرند شاید یکی از علت‌های آن گرانی ماهی و افزایش قیمت آن نسبت به سال‌های گذشته باشد.

یکی دیگر از بازارهای پررونق شب عید، آجیل‌فروشان هستند. کمترین قیمت آجیل هم در بازار شب عید کمتر از کیلویی 2 میلیون و ۸۰۰ هزار ریال نیست و مردم براساس توان مالی خود از انواع آجیل خریداری می‌کنند.

شیرینی‌فروشان هم نگران بازار شب عید نیستند، می‌گویند عید است و حلاوت و شیرینی. در هیچ خانه‌ای حتی خانواده‌هایی که عزیز از دست داده‌اند جای شیرینی خالی نیست و آنها هم به رسم دیرینه عید سیاه دارند و از شیرینی‌های خاص مجلس عزا استفاده می‌کنند.

بازار شب عید حتی فروشگاه‌هایی که مستقیم به ایام نوروز مرتبط نمی‌شوند را تحت‌ تاثیر قرار داده، مردم می‌خواهند در سال نو حال و هوای نو و تازگی را به خانه‌های بیاورند برای همین از فرش‌فروشی گرفته تا پرده‌سرا و فروشگاه‌های لوازم خانگی همه رونق گرفتند.

اما در این شب‌های عید یادمان باشد که هوای همدیگر را داشته باشیم تا بازار بندگی و کمک به نیازمندان و دستگیری از مستضعفان آن هم در نوروزی که مقارن با بهار معنویت است از قلم سفره‌های هفت‌سین ما خارج نشود و از سویی دیگر سین ساده‌زیستی بر تمام آن زرق و برق‌های پیرامون ما بچربد.

فراموش نکنیم هیچ چیزی به زیبایی انسانیت و بندگی نمی‌تواند حال و هوای دل ما را در تلالو آخرین روز زمستان دگرگون کند.