«محمد فتاحی» روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا، با اشاره به آغاز طرح تشدید نظارتهای دامپزشکی استان ویژه ایام ماه مبارک رمضان و نوروز ۱۴۰۳ در حال اجرا است، افزود: این طرح از تاریخ ۱۹ اسفند ماه در این استان آغاز شده و تا پایان ماه مبارک رمضان ادامه دارد.
وی با تشریح عملکرد این اداره کل گفت: از ابتدای طرح تشدید نظارتهای بهداشتی بر فرآوردههای خام دامی تاکنون یکهزار و ۷۶۳ مورد بازدید از مراکز تحت نظارت اداره کل دامپزشکی استان مرکزی انجام گرفته که طی این بازدیدها ۱۴هزار و ۵۰۰ کیلو گرم فرآورده از چرخه مصرف انسانی خارج شده است.
فتاحی ادامه داد: ۱۰۳مورد غیر بهداشتی در جریان بازرسی از واحدهای تحت نظارت این اداره کل شناسایی شده است.
فتاحی گفت: هشتهزار و ۸۸ راس دام سبک و سنگین از تاریخ اجرای طرح تا تاریخ ۲۷ اسفند ماه جاری در طرح تشدید کنترل و نظارتهای بهداشتی ویژه ایام نوروز و ماه مبارک رمضان در کشتارگاههای استان مرکزی کشتار و بالغ بر ۳۸۰ تن گوشت از کشتار این دامها استحصال شد.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی اظهار کرد: بهدنبال نظارت بهداشتی بر کشتار دام در کشتارگاههای دام استان در ۱۰ روز اخیر،یکهزار ۵۰۰ کیلوگرم لاشه دام سبک و سنگین به دلیل وجود ضایعات مرضی و بیماری در کشتارگاههای این استان ضبط شده است.
فتاحی همچنین عنوان کرد: از ابتدای اجرای طرح تا کنون ۲ هزار و ۴۵۲ تن گوشت مرغ تولید شده و این میزان گوشت از کشتار یک ملیون و ۷۷ هزار قطعه طیور در کشتارگاههای صنعتی استان استحصال شده است.
وی همچنین به طیور ضبط شده در کشتارگاههای طیور استان اشاره کرد و ادامه داد: ۱۲هزار کیلوگرم لاشه طیور در این مدت به دلیل ضایعات مرضی و یا لاغری در کشتارگاههای طیور استان مرکزی ضبط و از چرخه مصرف انسانی خارج شده است.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی در پایان افزود: در این طرح ۵۳ گروه متشکل از ۱۰۳ نفر از کارشناسان و بازرسان بهداشتی دامپزشکی استان مرکزی از یکهزار و ۹۰۵ واحد تولید، نگهداری و عرضه فرآوردههای خام دامی نظارت و بازدید خواهند کرد.