به گزارش ایرنا از روابط عمومی استانداری اردبیل، سیدحامد عاملی روز دوشنبه در شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان اظهار کرد: لازم است سال آینده هم در این راستا منسجم عمل شده و تدوین برنامه برای افزایش ظرفیت کمپهای ترک اعتیاد به ویژه برای معتادان متجاهر در همه شهرستانهای استان مدنظر باشد.
وی بیان کرد: اگر به این موضوع به صورت جدی پرداخت نشود، در آینده منجر به مشکلات و آسیبهای اجتماعی بعدی از جمله سرقت میشود.
عاملی با تاکید بر فعالیت مراکز درمان ، MMT و مراکز توانمندسازی معتادان بهبود یافته، تصریح کرد: برنامهریزی و هدفگذاری این موضوع در هر شهرستان ضروری است.
ضرورت ورود ورزش و جوانان و جلب مشارکت مردمنهادها برای پیشگیری از اعتیاد
استاندار اردبیل با یادآوری توجه به برنامههای فرهنگی، پیشگیری بهصورت عمومی از سوی دستگاههایی چون شهرداریها گفت: برنامههای آگاهسازی نیز باید بهصورت مستمر و تخصصی در حوزه آموزش و پرورش و برای خانوادههایی که گرفتار اعتیاد شدهاند، با رصد اثربخشی پیش برود.
عاملی افزود: ورود حوزه ورزش و جوانان و سمنهای پیشگیری و آموزش در زمینه مبارزه با اعتیاد در پیشبرد موفقتر اقدامات دارای اهمیت بوده و باید مشارکت مردمنهادها در امر آگاهسازی و اطلاعرسانی جلب شود.
عاملی با بیان اینکه توسعه مراکز ورزشی در نقاط پرخطر شهرها ضروری است، ادامه داد: لازم است مجموعه ورزش و جوانان نسبت به شناسایی محلات پرخطر و در معرض اعتیاد اقدام و فضاهای ورزشی را در آن محله با هدف گرایش جوانان به سمت ورزش توسعه دهد.
وی با تاکید بر توجه به مشاوره و آگاهیدهی در محلات دارای آسیب اعتیاد بالا، اظهار کرد: این موضوع باید به صورت محلهمحور و با شناسایی خانوادههای آسیبدیده از اعتیاد با هدف آگاهیبخشی انجام شود.
استان اردبیل در مقایسه با دیگر مناطق کشور از نظر شیوع اعتیاد و قاچاق مواد مخدر در وضعیت سفید قرار دارد. تعداد دقیق معتادان در استان مشخص نیست اما تخمین زده می شود سه درصد جمعیت استان به نوعی با مشکلات مواد مخدر درگیر باشند.