مراغه- ایرنا- فرمانده انتظامی مراغه از توقیف یک خودرو سواری پیکان و کشف دستگاه طلایاب خارجی و قاچاق به ارزش ۲ میلیارد ریال در بازرسی از آن خبر داد و گفت: راننده به عنوان متهم دستگیر، و پس از تشکیل پرونده مقدماتی جهت سیر مراحل قانونی به مراجع قضائی معرفی شد.

سرهنگ «توحید فارسی» روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران افزود: این دستگاه قاچاق در راستای اجرای طرح برخورد با قاچاق کالا توسط مأموران پاسگاه «خداجو» و حین گشت‌زنی هدفمند کشف شد.

وی این را هم بیان کرد که برخورد با سودجویان و مقابله با قاچاقچیان به صورت مستمر در دستور کار پلیس قرار دارد و از شهروندان نیز انتظار داریم تا در صورت مشاهده موارد مشکوک، مراتب را از طریق پل ارتباطی ۱۱۰ به پلیس اطلاع دهند.

رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مراغه هم به خبرنگار ایرنا بیان کرد: متاسفانه افراد سودجو، فرصت‌طلب و کلاهبردار با استفاده از ساده‌لوحی برخی از افراد بی‌تجربه و به ویژه جوانان، نسبت به فروش دستگاه به اصطلاح فلزیاب به منظور کشف عتیقه و اشیای تاریخی اقدام می‌کنند.

«جواد محرم‌پور» افزود: آنان حتی به باغات و املاک اشخاص حقیقی مراجعه می‌کنند و با سناریو از پیش طراحی شده دفن و کشف اشیای تقلبی و ساختگی، نابودی سرنوشت جوانان را رقم می‌زنند.

به گفته وی طی سال‌های گذشته هزاران قلم اشیای بی‌ارزش و بدل از کلاهبرداران کشف و به عوامل انتظامی و قضایی تحویل داده شده و بر همین اساس از شهروندان عزیز درخواست می‌شود به محض مواجهه با این موارد، موضوع را به پلیس محترم ۱۱۰ گزارش کنند.

به گزارش ایرنا حفاران غیرمجاز با این توهم که می‌توانند از محوطه آثار و تپه‌های تاریخی زیرخاکی و طلا کشف کنند، نسبت به تهیه دستگاه طلایاب و حفاری‌های شبانه اقدام می‌کنند و بیشتر آنان با دستان خالی گرفتار قانون می‌شوند.

وجود بیش از ۵۰۰ اثر تاریخی در این شهرستان که ۱۸۰ مورد از آنها در فهرست آثار ملی کشورمان به ثبت رسیده است، از دلایل طمع این افراد سودجو به شمار می‌رود؛ طمعی که در بیشتر موارد آنان را به پشت میله‌های زندان راهی می‌کند.

طبق مفاد ماده ۵۶۲ قانون مجازات اسلامی (بخش تعزیرات)، «هرگونه حفاری و کاوش به قصد به دست‌ آوردن اموال تاریخی - فرهنگی ممنوع بوده و مرتکب به «۶ ماه تا سه سال حبس»، «ضبط ‌اشیاء مکشوفه به نفع سازمان میراث فرهنگی کشور» و «آلات و ادوات حفاری به نفع دولت» محکوم می‌شود.