مهد کودک خوب و مناسب، یکی از مهمترین عوامل در شکل‌گیری شخصیت و تربیت کودکان است. به همین علت در نظر گرفتن نکات مهم در انتخاب مهدکودک استاندارد از دغدغه‌های اساسی والدین برای سرمایه‌گذاری اولیه بر روی فرزندانشان است. در این مقاله با خصوصیات مربی ایده‌آل در مهدکودک مناسب آشنا می شوید.

دوران کودکی زمانی حساس و بسیار مهم در زندگی انسان است که تجربیات و آموخته‌های این دوره، بنیان‌های اساسی رشد و توسعه فردی در آینده را پی ریزی می‌کنند. یکی از مهم‌ترین اقدامات والدین در مسیر رشد و توسعه فردی فرزندانشان، انتخاب یک مهدکودک مناسب به عنوان یک محیط آموزشی و مراقبتی می‌باشد. طبق تعاریفی که در لغت نامه‌ها و منابع آمده، کودکستان یا مهدکودک محلی برای نگهداری، آموزش و پرورش کودکان ۳ تا ۶ سال می‌باشد. در واقع مهدکودک‌ها نه تنها جایی برای نگهداری فرزندان شماست، بلکه مکانی برای آموزش دادن و آماده کردن کودکان برای رفتن به مدرسه است.

انتخاب مهدکودک خوب

مهد کودک خوب و مناسب، یکی از مهمترین عوامل در شکل‌گیری شخصیت و تربیت کودکان است. به همین علت در نظر گرفتن نکات مهم در انتخاب مهدکودک استاندارد از دغدغه‌های اساسی والدین برای سرمایه‌گذاری اولیه بر روی فرزندانشان است.

یکی از استاندارهای مهدکودک داشتن مربیان تسهیلگر است که این مربی‌ها باید دارای ویژگی های اخلاقی باشند که در این مقاله به برخی از مهم‌ترین آن‌ها اشاره میکنیم:

یک مربی خوب برای مهد کودک دارای اهمیت بسیار زیادی است. البته بودن یک معلم خوب در تمام مقاطع لازم و ضروری است. اما در این دوران از اهمیت بیشتری برخورد دار است. یک مربی خوب در مقطع مهد کودک دارای این ویژگی است که به راحتی میتواند نظر کودک را نسبت به مدرسه جلب کند. اگر بخواهیم برای کودکان خود دنبال یک جایگزین مناسب به جای پدرو مادر باشیم، می توانیم از یک مربی مهد کودک استفاده کنیم. همانطور که گفته شد تنها کسی که می تواند در کودک برای ادامه تحصیل خود ایجاد علاقه کند یک مربی خوب در مهد کودک است. محققین اعتقاد دارند که کوچکترین مسائل در زندگی می تواند در زندگی و آینده کودک تاثیرگذار باشد.

از این رو یک مربی ایده‌آل باید دارای ویژگی‌های زیر باشد:

صبور بودن

اگر کسی در خود نمیبیند که صبور باشد، بهتر است دنبال این شغل نرود. زیرا کارکردن با بچه ها فقط با صبوری میسر است. اکثریت بچه ها در دوران کودکی بسیار حواس پرت هستند و ممکن است اعمالی غیر قابل پیش بینی از آنها سر بزند. حتی ممکن است روز هایی باشد که کودکان اصلا حوصله ی محیط مهد کودک را نداشته باشند یا حال جسمی خوبی نداشته باشند یا حتی ممکن است در آن روز حس خستگی و گرسنگی داشته باشند، یک مربی مهدکودک باید بتواند به این شرایط غلبه کند و اصلا دچار نگرانی نشود.

خلاق بودن

یکی از مهمترین ویژگی های یک مربی خوب در مهد کودک خلاق بودن است. اکثریت افرادی که میخواهند وارد این شغل شوند ایده های نابی را برای اجرا در محیط کاری در ذهن خود میپرورند، اما به زمام عمل کردن که میرسند نمیتوانند این ایده ها را به دلیل نبود امکانات کافی یا هر علت دیگری پیاده کنند.

علاقه داشتن به کار خود

یک مربی مهد کودک باید بداند که ممکن است در کار خود دچار پبچ و خم هایی نیز بشود. که باید انگیزه ی کافی برای عبور از این موانع را داشته باشد. درست است که مربی خوب باید به کودکان علاقه داشته باشد. اما این مطلب تنها کافی نیست و باید انگیزه ی کافی جهت انجام امور را داشته باشد. زیرا مربی مهد کودک به راحتی میتواند روی بچه ها تاثیر بگزارد و آنها را کنترل کند.

با انرژی بودن

اغلب کودکان به امید و انگیزه ی بیشتر آموختن مطالب جدید وارد محیط مهدکودک میشوند. اگر مربی مهد کودک نیز همانند آنها دارای انگیزه ای برای یادگیری باشد، این فرآیند راحتتر و سریعتر جلو میرود. اغلب مربی مهد در انتهای زمان کلاس خود دچار ضعف و خستگی میشوند. زیرا مربان نیز همپای کودکان فعالیت داشته اند.

یک مربی مهد کودک دارای چه خصوصیاتی است؟

1- دارای بعد جسمی فعالی میباشد

2- عدم مشکلات روحی روانی

3- علاقه وانگیزه کافی را برای ورود به این کار داشته باشد

4- خوش و خلق و صبور باشد.

5- با انضباط و خوش گفتار باشد.

6- روش های استعدادیابی را برای کودکان پیاده کند.

7- باهوش باشد.

8- دارای هوش مدیریتی باشد.

9- دارای معلومات باشد.

منبع:مهدکودک پرچین

*** محتوای این مطلب تبلیغاتی و از سوی سفارش دهنده تهیه شده است و ایرنا مسئولیتی درباره آن ندارد.