کاظم فلاح دوست دوشنبه شب در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این امدادگران به مناطقی که احتمال خطر بیشتر دارند و آسیب پذیر هستند همچون لار، قلعه دختر، دیشموک، سیلاب و کلوار اعزام شدند تا در صورت نیاز در کمترین زمان ممکن مداخلات امدادی را آغاز کنند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: همچنین ۲ روستای کلاغ نشین و کولوار با جمعیت ۲۸ خانوار دستور تخلیه گرفته اند.
فلاحی دوست تاکید کرد: ساعتی پیش چند دستگاه مینی بوس برای انتقال ساکنان این روستاها به حرم امامزاده شاه غالب (ع) اعزام شدند.
بقعه متبرکه امامزاده سیدفخرالدین(ع) معروف به شاه غالب در مرکز روستای کلوار در منطقه سختگذر و کوهستانی سیلاب و کلوار از توابع بخش دیشموک شهرستان کهگیلویه در فاصله ۱۴۰ کیلومتری شهر دهدشت و ۹۰ کیلومتری شهر مارگون واقع شده است.
وی عنوان کرد: ۲۰۰ نیروی امدادگر متخصص و آموزش دیده پایگاه های امداد و نجات ثابت و سیار هلال احمر آماده خدمات رسانی برای سامانه بارشی روزهای بیست و نهم اسفند و اول فروردین امسال هستند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کهگیلویه وبویراحمد نیز با اشاره به صدور هشدار قرمز هواشناسی گفت: مدیریت بحران با برنامه ریزی و تامین زیرساخت های لازم با آماده باش کامل این بحران را مدیریت خواهد کرد.
علیرضا نیکروز افزود: رگبار شدید باران، صاعقه، رعد و برق، وزش متوسط تا شدید باد و رگبار شدید برف در ارتفاعات از مخاطرات این سامانه اعلام شده است.
وی تصریح کرد: بالا آمدن ناگهانی سطح آب رودخانه ها،جاری شدن روان آب، سیلابی شدن مسیل ها و رودخانه های فصلی، آبگرفتگی معابر به صورت گسترده،، احتمال تخریب سازه های موقت و خسارت به خطوط برق از اثرات احتمالی این سامانه است.
نیکروز اظهار کرد: با توجه به پیش بینی بارش بیش از یکصد میلیمتری باران نیاز است متولیان با صدور هشدارهای لازم از توقف و تردد شهروندان در حاشیه رودخانه ها، آبراه های درون شهری و تفرجگاه ها جلوگیری کنند؛ همچنین دامداران از رها کردن دام در ارتفاعات و سکونتگاه های نزدیک رودخانه برای به حداقل رساندن خسارت ها بپرهیزند.