به گزارش خبرنگار ایرنا، سرهنگ علیرضا رضایی روز سهشنبه در ستاد خدمات سفر که با حضور استاندار خراسان جنوبی برگزار شد افزود:در طرح اجرای نوروزی از ۲۵ اسفند تاکنون ۵۴۰ خودرو که حرکات خطرناکی داشتند توقیف ساعتی و سیستمی شدهاند.
وی عنوان کرد: در این مدت ۷۰ درصد تصادفات از ظهر تا ۲۲ شب اتفاق افتاده و ۲ حادثه منجر به فوت هم در این ساعت داشتهایم.
رئیس پلیس راه خراسان جنوبی ادامه داد: ۶۱ درصد حوادث هم در روز انجام شده و موتورسوارها هم در ۳۲ درصد حوادث جادهای نقش دارند.
وی عنوان کرد: در بحث جرثقیل سنگین در خصوص تصادفات مشکل داریم کمربندی قاین زیر بار ترافیکی رفته است که اقدام خوبی بود.
سرهنگ رضایی یادآور شد: ۶۵ نیرو کمکی در این ایام به پلس راه اضافه شده تا محورهای مواصلاتی استان پوشش داده شوند.
وی ادامه داد: طرح توقف و حرکت در ساعت خلوت هم برای جادههای خراسان جنوبی اجرایی شده که در کاهش واژگونیها میتواند اثرگذار باشد.
رئیس پلیس راه خراسان جنوبی با بیان اینکه امسال ۳۳ درصد واژگونی داریم که نسبت به سالهای گذشته که ۵۰ درصد بوده، کمتر شده تصریح کرد: استقرار سیاه چادرها می تواند در این خصوص کمک کننده باشد.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان جنوبی هم گفت: سوخت بزرگترین چالش کمیته حمل و نقل در ستاد خدمات سفر بوده که با پیگیری ها و مدیریت کلان استان به نسبت کم شده اما به وضعیت مطلوب نرسیده است.
اسدالله جلال زاده به اجرای پویش "چشم به راهیم" با رویکرد ایمنی اشاره کرد و ادامه داد: این پویش تاکنون نتیجه خوبی داشته و امیدواریم در کاهش تصادفات هم اثرگذار باشد.
وی افزود: مجتمع های خدمات رفاهی هم برای سفرهای نوروزی آمادهسازی شده و نظارتها به طور مستمر انجام میشود.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای خراسان جنوبی با اشاره به اینکه آمار تردد در سطح جادههای استان یک درصد کاهش داشته است بیان کرد: از ۲۰ اسفند تاکنون پنج درصد تردد بین استانی کاهش یافته و انباشت هم کم بوده لذا ۸۹ درصد مسافران کمتر از یک روز در استان توقف داشتهاند که تقارن ماه مبارک رمضان و نوروز اثرگذار است.
وی یادآور شد: بیشترین مسافران از خراسان رضوی و اصفهان در جادههای استان تردد کردهاند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی بیرجند هم گفت: بهداشت و درمان در چهار رشته مهم مربوط به سفر از جمله دارو و اورژانس جادهای در روزهای عید و تعطیلات خدمات میدهد.
سید محمد موسوی میرزایی افزود:در قسمت درمان همه بخشها فعال است، خدمات رادیولوژی بخش دولتی طبق روال گذشته بوده و در شهر بیرجند آزمایشگاههای خصوصی کشیک خواهند داشت.
وی با بیان اینکه در قسمت دارو تمهیدات خوبی انجام شده اضافه کرد: در خصوص شیرخشک که قبلا مشکل داشتیم هم ذخیره لازم انجام شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند عنوان کرد: کمبودهایی در زمینه وارفارین وجود دارد که کشوری بوده اما آنچه اورژانسی بوده ذخیره سازی انجام داده ایم.
وی با بیان اینکه بالگرد هوایی هم در تعامل با گناباد فعال است یادآور شد: ۸۵ اورژانس جادهای در ۲۱ نقطه شهری و ۶۴ نقطه جادهای فعال خواهند بود و همچنین سه دستگاه اتوبوس آمبولانس هم آماده ارایه خدمات به مسافران نوروزی است.
موسوی میرزایی با اشاره به اینکه بازدیدهای بهداشتی طبق روال گذشته انجام میشود افزود: کمبود متخصص بیهوشی در برخی شهرستان ها وجود دارد که ناشی از کمبود تخصص بوده و ممکن است مشکلات را بیشتر کند.
وی یکی از مشکلات در سفرهای نوروزی را تصادفات عنوان کرد و گفت: شدت تصادفات عامل مهم در مرگ و میر بوده و حتی اگر متخصص سر صحنه حضور داشته باشد باز منجر به فوت خواهد شد.
طرح راهداری نوروزی در استان از ۲۵ اسفند ۱۴۰۲ آغاز و تا ۲۰ فروردین ۱۴۰۳ نیز ادامه دارد.