به گزارش روز سه شنبه ایرنا، منابع خبری رژیم اسرائیل اعلام کردند که مذاکرات برای دستیابی به توافق مبادله اسیران بین تلآویو و جنبش مقاومت اسلامی (حماس) به طور رسمی با ورود هیات اسرائیلی به قطر آغاز شده است.
بر اساس گزارش رسانه های رژیم صهیونیستی، نمایندگان این رژیم به سرپرستی «دیوید بارنیا» رئیس سرویس اطلاعات خارجی و عملیات رژیم اسرائیل (موساد) عصر دوشنبه وارد قطر شدند.
روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارنوت» در این باره نوشت که رئیس موساد بامداد سهشنبه به تل آویو بازخواهد گشت اما یک تیم کاری بلندپایه این رژیم متشکل از مقامات موساد، اطلاعات نظامی (امان) و سرویس امنیت داخلی (شاباک) چند روز در قطر می مانند.
این روزنامه به نقل از یک مقام رژیم صهیونیستی که نامش فاش نشده است، افزود: مذاکرات آغاز شده است اما طولانی، دشوار و پیچیده خواهد بود و صبر زیادی نیاز است.
وی افزود: این مهم است که خانواده اسیران صهیونیست بدانند که کارهای سخت شبانه روزی در حال انجام است اما زمان بر می باشد و سخت و پیچیده خواهد بود.
در عین حال، شبکه ۱۲ رژیم اسرائیل با بیان اینکه مذاکرات در یک مجتمع خصوصی در یکی از هتل های دوحه در حال انجام است، افزود: راهرویی وجود دارد که اتاق نمایندگان اسرائیل را از اتاق نمایندگان حماس جدا می کند.
این شبکه صهیونیستی افزود: انتظار نمی رود نمایندگان اسرائیل و حماس با یکدیگر دیدار کنند و میانجی های قطری و مصری بین دو اتاق در رفت و آمد هستند.
این شبکه اسرائیلی نیز به نقل از یک مقام این رژیم که نامش فاش نشده است، افزود که مذاکرات ممکن است حدود ۲ هفته بطول انجامد.
این مقام اسرائیلی گفت که نمایندگان حماس در قطر تصمیم گیر نیستند و تصمیم نهایی از سوی «یحیی السنوار» رهبر حماس در نوار غزه اتخاذ خواهد شد و هر موضوعی که می خواهیم پیش ببریم بین ۲۴ تا ۳۶ ساعت طول می کشد تا جوابش بیاید.
به گفته وی، اختلاف های زیادی بین حماس و تل آویو وجود دارد. از جمله درخواست حماس برای بازگشت همه فلسطینیان ساکن در شمال نوار غزه به خانه های خود، که رژیم اسرائیل آن را رد کرده است و تنها بر بازگشت زنان، کودکان و مردان مسن اصرار دارد.
به گفته این منبع، حماس همچنین خواستار توقف همه جانبه جنگ در مرحله دوم توافق است که رژیم اسرائیل آن را رد می کند و می گوید فقط برای آتش بس موقت آماده است.
حماس همچنین خواستار آن است که فهرست اسامی اسیران فلسطینی که از سوی رژیم اسرائیل به کشتن صهیونیست ها متهم و با محکومیت سنگین مواجه شدهاند و قرار است به عنوان بخشی از این معامله آزاد شوند، مشخص شود اما موضع رژیم اسرائیل تاکنون روشن نشده است.
نتانیاهو برای هیات مذاکره کننده خط قرمز تعیین کرد
بر اساس آنچه روزنامه «جروزالم پست» روز سه شنبه نوشت، «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر اسرائیل به هیات مذاکره کننده این رژیم اشغالگر ماموریتی بسیار کمتر از آنچه فرماندهان امنیتی درخواست کرده بودند، داده است.
این روزنامه به نقل از مقامات رژیم صهیونیستی نوشت که نتانیاهو خط قرمزهای سختی را در مورد لیست اسرای فلسطینی که احتمالاً در این معامله گنجانده شده اند، تعیین کرده است.
«جروزالم پست» اشاره کرد که برخی از اعضای هیات رژیم اسرائیل بیم آن دارند که خط قرمزهای تعیین شده توسط نتانیاهو، دستیابی به توافق را دشوار کند اما برخی دیگر از اعضا معتقدند که ماموریت اعطا شده از سوی کابینه رژیم صهیونیستی برای انجام مذاکرات و دستیابی به توافق، کافی است.
پیشتر دوشنبه شب، شبکه ۱۳ رژیم اسرائیل گزارش داد که «ایتمار بن گویر» وزیر امنیت داخلی و «بزالل اسموتریچ» وزیر دارایی این رژیم تهدید کردهاند که اگر توافق احتمالی با حماس، آزادی دهها زندانی فلسطینی که به کشتن صهیونیست ها محکوم شده اند را شامل شود، از کابینه رژیم اسرائیل خارج خواهند شد.
به گزارش ایرنا، گروههای مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ (۲۴ نوامبر ۲۰۲۳) آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.
این وقفه در جنگ، هفت روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر (اول دسامبر ۲۰۲۳) آتشبس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت.
این رژیم برای جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، گذرگاههای نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.