به گزارش ایرنا، «ولکر ترک» کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد روز سه شنبه به وقت محلی گفت: «محدودیت های اسرائیل برای ارسال کمک های بشردوستانه به غزه می تواند یک تاکتیک گرسنگی دادن باشد که جنایت جنگی است.»
این اظهارات ولکر ترک در پی گزارش روز گذشته سازمان ملل است که در گزارشی در مورد امنیت غذایی غزه هشدار داد که نیمی از ساکنان غزه گرسنگی "فاجعه بار" را تجربه می کنند و پیش بینی می شود که اگر فورا شرایط تغییر نکند قحطی تا ماه مه میلادی شمال این منطقه را تحت تاثیر خود قرار دهد.
کمیسیر حقوق بشر سازمان ملل گفت: محدودیتهای مداوم اسرائیل برای ورود کمکها به غزه ممکن است به استفاده از گرسنگی به عنوان روشی که جنایت جنگی است، تبدیل شود.
این مقام ارشد سازمان ملل از همه کشورها خواست به اسرائیل برای تسهیل ورود و توزیع بدون مانع کمکهای بشردوستانه و کالاهای مورد نیاز برای پایان دادن به قحطی و جلوگیری از هرگونه خطر قحطی، فشار بیاورند.
سازمان ملل متحد هفتهها است که هشدار می دهد قحطی در غزه در حال وقوع است و آژانسهای امداد رسانی گزارش دادهاند که دسترسی به این منطقه، بهویژه شمال، با مشکلات زیادی مواجه است. آژانسهای سازمان ملل میگویند که اهداکنندگان به تحویل از طریق هوا یا دریا روی آوردهاند، اما اینها جایگزینهای مناسبی برای کمک های زمینی نیستند.
آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل ۱۸ مارس ۲۰۲۴ برابر با ۲۸ اسفند ۱۴۰۲ اعلام کرد: «آخرین گزارش در مورد ناامنی غذایی در غزه یک کیفرخواست وحشتناک از شرایط واقعی مردم غیرنظامی این منطقه است.»
به گزارش خبرنگار ایرنا از سازمان ملل، آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل در جمع خبرنگاران افزود: کارشناسان برجسته جهان در زمینه ناامنی غذایی به وضوح اعلام کرده اند که قحطی در بخش شمالی غزه قریب الوقوع است.
او افزود: این بالاترین تعداد افراد گرسنه به شکل فاجعه بار است که تاکنون توسط سیستم امنیت غذایی یکپارچه ثبت کرده است. این یک فاجعه کاملاً ساخته دست بشر است و این گزارش روشن می کند که می توان آن را متوقف کرد. گزارش امروز نیاز به آتش بس فوری بشردوستانه را نشان می دهد.
سازمان ملل متحد در گزارشی در مورد امنیت غذایی غزه هشدار داد که نیمی از ساکنان غزه گرسنگی "فاجعه بار" را تجربه می کنند و پیش بینی می شود که اگر فورا شرایط تغییر نکند قحطی تا ماه مه میلادی شمال این منطقه را تحت تاثیر خود قرار دهد.
«سیندی مک کین»، رئیس برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد (WFP) گفت: مردم غزه در حال مرگ به دلیل گرسنگی هستند. سرعت گسترش این بحران گرسنگی و سوءتغذیه ساخته دست بشر در غزه، وحشتناک است.
گروههای مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکنندهای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.
این وقفه در جنگ، ۷ روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳، آتشبس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت. این رژیم برای تلافی حملات غافلگیرکننده «طوفان الاقصی» و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاههای نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.