به گزارش خبرنگار ایرنا، عابدین جعفری یکم اردیبهشت سال ۱۳۳۶ در روستای علیآباد، از توابع شهرستان گرمسار در غرب استان سمنان بهدنیا آمد، پدرش محمد و مادرش خاور نام داشت.
تا پایان دوره متوسطه درس خواند و دیپلم گرفت و سپس در شرکت مخابرات مشغول به کار شد. همزمان با روزهای اوج انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ مردم گرمسار نیز تظاهرات و راهپیماییهای پرشوری را برگزار میکردند و عابدین در این تظاهرات شرکت میکرد.
شهید جعفری فرزند اول خانواده بود و اخلاق مداری و مهربانی از صفات بارز این شهید والامقام بود.
اعتقاداتش را با هیچچیز معامله نمیکرد
۲ سالی در نیروی هوایی ارتش خدمت کرد و روحیه مذهبی داشت که پایبندی به اعتقاداتش منجر به درگیری با مافوقش شد و همین امر سبب اخراج عابدین از ارتش شد.
برادر شهید نقل میکند: هم اتاقیهای او گفتند که با فرمانده سر مسائل اعتقادی درگیر شده بود؛ بابت نتراشیدن ریش و نماز خواندن.
پس از آن در سال ۵۶ در یک شرکت خصوصی در تهران به عنوان منشی، مشغول به کار شد و تا سال ۵۷ در آنجا حضور داشت.
حسرت دیدار با امام خمینی(ره) در دلش باقیماند
برادر شهیدجعفری در خاطره ای دیگر از او نقل میکند: عشق و علاقه فراوانی به امام داشت و همیشه افسوس میخورد که چرا موفق نشد امام(ره) را از نزدیک ملاقات کند.
سال ۵۷ زمان تظاهرات و درگیریها بود. ایشان با توجه به اعتقاداتش به این نتیجه رسید که محل شرکت را ترک کند و به جمع تظاهرکنندگان بپیوندد.
درگیری نیروهای انقلاب در میدان ارگ تهران برای آزادسازی ساختمان رادیو
برادر شهید عابدین جعفری در خصوص نحوه شهادت برادرش گفت: این را خود شهید برایم تعریف کرد که ایشان به همراه مردم ساعت هفت صبح ۲۲ بهمن ۵۷ برای آزادسازی ساختمان رادیو به سمت میدان ارگ سابق حرکت کردند، چون ساختمان رادیو در آن زمان در میدان ارگ بود. یکی از افسرانی که در بالای ساختمان رادیو قرار داشت، نارنجکی را به سمت جمعیت پرتاب مکرد، که ترکشهای آن نارنجک، به شهید برخورد کرده و برادرم را از ناحیه ستون فقرات مجروح کرد. او را به بیمارستان منتقل کردند و پزشک پس از معاینه اعلام کرد که عابدین قطع نخاع شده است. عابدین به مدت چهار ماه در بیمارستانهای مختلف تهران، بستری شد و در این مدت که بستری بود، من از او مراقبت میکردم. سرانجام چهار ماه بعد، در سیزدهم خرداد ۵۸ به شهادت رسید و نخستین شهید شهرستان گرمسار لقب گرفت.
علاقه به نماز اول وقت همه را مجذوب کرده بود
برادر بزرگ شهید می گوید: ابتدا به ما گفتند که ایشان مجروح شده و او را در بیمارستان بستری کردهاند، البته نگفته بودند که چنین اتفاقی برای او افتاده است. مادرم هم فکر میکرد که عابدین آسیب جزئی دیده است.
هنگامی که رفتیم ملاقات برادرم و متوجه شدیم که چه اتفاقی افتاده، خیلی شوکه شدیم. عاشق نماز بود. پس از اینکه قطع نخاع شد، تمام بدنش بیحس شده بود و فقط قدرت تکان دادن سرش را داشت، ولی با این وضعیت که نمیتوانست به راحتی نماز بخواند، هر موقع که صدای اذان را میشنید، به من میگفت که تخت من را بالا بیاور، به شکلی که بتوانم نماز بخوانم. علاقهاش به نماز و نماز اول وقت همه را مجذوب کرده بود.
شهید عابدین جعفری نخستین شهید شهرستان گرمسار، در ۱۳ خرداد ۱۳۵۸ در بیمارستانی در تهران به شهادت رسید. مزار او در گلزار شهدای آرادان در روستای علیآباد در زادگاهش قرار دارد.
نقش رزمندگان استان سمنان در دوران دفاع مقدس
به گزارش خبرنگار ایرنا، دوران هشت ساله دفاع مقدس برگ افتخاری در دفتر غیرت و مردانگی ایرانیان رقم زد، مردم استان سمنان با اعزام تعداد قابل توجه رزمندگان به این نبرد، جزو سه استان برتر در تقدیم بیشترین تعداد شهید در کشور است؛ مدالی که از هر رنگی بالاتر و آرمانی جاودان را یادآور است.
رزمندگان سلحشور و دلیر ایران اسلامی طی هشت سال دفاع مقدس بیش از ۱۰۰ عملیات محدود نیمهگسترده و گسترده انجام دادند و با مدیریت تحسینبرانگیز نظامی و پرورش قوای رزمی توانستند با قاطعیت از تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران دفاع کنند.
نیروهای اعزامی از استان سمنان نیز در ۵۵ عملیات شامل ۲۴ عملیات توسط سپاه و بسیج، ۱۱۰ عملیات توسط لشکر ۵۸ تکاور ذوالفقار ارتش و ۲۰ عملیات توسط جهادسازندگی، شرکت و نقش فعال و اثرگذاری را ایفا کردند.
جمعیت استان سمنان در سال ۱۳۵۵ حدود ۲۸۹ هزار و ۴۶۰ نفر و کمتر از یک درصد از جمعیت کشور بود که با توجه به جمعیت آن زمان استان، تقدیم سه هزار شهید بیانگر این مدعاست که مردم این خطه تمامقد برای دفاع از انقلاب در صحنه حضور داشتند.
جنگ تحمیلی در دهه ۱۳۶۰ تا ۱۳۷۰ اتفاق افتاد و اگر ملاک محاسبه جمعیت کل کشور و استان سمنان را در سال ۱۳۶۵ قرار دهیم، میتوان گفت جمعیت کل کشور در سال ۶۵ حدود ۴۹ میلیون و ۴۴۵ هزار نفر و جمعیت استان سمنان نیز در آن سال ۴۱۷ هزار ۳۵ نفر بود.
مقایسه آماری فوق چنین نشان می دهد که در کل کشور بر اساس جمعیت سال مورد اشاره، معادل ۴۴ صدم درصد یعنی یک نفر در ۲۲۶ نفر به فیض شهادت نائل آمدند، این رقم در استان سمنان ۶۹ صدم درصد یعنی یک نفر در هر ۱۴۵ نفر جمعیت استان بود.
سمنان به تناسب جمعیت کشور و شهدا، یک و هفت دهم برابر میانگین کشوری شهید تقدیم میهن کرده است و بیش از ۹۷ درصد از شهدا مربوط به دفاع مقدس هستند و همه این سروقامتان و مدافعان وطن در خطوط مقدم و مناطق جنگی به شهادت رسیدند.
مقایسه آماری شهیدان بسیجی استان سمنان با کشور نشان میدهد که از مجموع یک میلیون و ۹۳۰ هزار بسیجی رزمنده در کشور، ۹۵۰ هزار نفر به شهادت رسیدند و معادل چهار و ۹ دهم درصد کل رزمندگان و سهم استان سمنان از شهدای بسیجی یکهزار و ۵۷۴ نفر است که معادل پنج و چهار دهم درصد رزمندگان استان محسوب میشود.
همگام با بسیجیان، حضور پاسداران به عنوان فرماندهان و همرزمان آنان در جبهههای جنگ بسیار چشمگیر بود. به طوری که طبق آمارهای موجود تعداد ۳۱۶ نفر از پاسداران استان سمنان یعنی به ازای هر پنج نفر یک نفر به درجه رفیع شهادت نائل آمدند و طبق آمار رسمی اعلام شده، تعداد سه هزار و ۱۰۰ نفر از اعضای داوطلب تحت امر جهاد در طول دفاع مقدس به شهادت رسیدند که با توجه به تناسب آمار کشور، معادل یک و نیم درصد آمار کل شهدای کشور میشود.
شمار کل جانبازان استان سمنان هفت هزار و ۲۰۰ نفر است که از این تعداد یکهزار و ۸۰۷ نفر از جانبازان استان را جانبازان شیمیایی تشکیل میدهند. ۲۰۷ نفر دارای بیش از ۲۵ درصد جانبازی هستند.
طبق گزارشها، در کشور به ازای هر ۱۲۴ نفر یک نفر جانباز و در استان سمنان به ازای هر ۵۸ نفر یک نفر در دوران دفاع مقدس جانباز شدند و استان سمنان بیش از ۲ و یک دهم برابر میانگین کشوری جانباز دارد و همچنین یکهزار و ۷۴۷ نفر از این جانبازان بیش از ۲۵ درصد جانبازی دارند.
برنامهریزی برای دومین کنگره شهدای استان سمنان در بهار ۱۴۰۳
سمنان به عنوان یکی از استانهای سرآمد دوران دفاع مقدس و جزو سه استان دارای بیشترین تعداد شهدا به نسبت جمعیت برای پاسداری از کیان نظام جمهوری اسلامی، به منظور تحقق منویات رهبر معظم انقلاب در زمینه جهاد تبیین و مقابله با جنگ ترکیبی و تهاجم فرهنگی دشمنان وارد میدان شده است و برگزاری هشت اجلاسیه در هشت شهرستان استان سمنان برنامهریزی شد تا در نهایت هشت اجلاسیه به دومین کنگره سه هزار شهید در بهار سال ۱۴۰۳ مزین شود.
برگزاری اجلاسیه شهدا در هر شهرستان استان سمنان در واقع اقدامی برای معرفی شهدای هر شهرستان به نسل امروز آن شهرستان است که در نهایت تمامی مردم استان سمنان و دیگر استانها در نقاط مختلف کشور در «کنگره سههزار شهید استان سمنان» با تمامی شهدا و خط مشی و سیره این بزرگواران همیشهجاودان بیش از پیش آشنا شوند تا راه بر توطئه دشمنان سد شود.