به گزارش بامداد پنجشنبه ایرنا به نقل از الجزیره، رئیس آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی در اظهاراتی با محکوم کردن موانع عمدی رژیم صهیونیستی در دستیابی فلسطینیان نوار غزه به کمکهای بشردوستانه، گفت: محاصره، گرسنگی و بیماریها به زودی به قاتلان اصلی مردم نوار غزه تبدیل خواهند شد.
به گزارش ایرنا، جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که به تازگی در سخنانی جنجالی، رژیم صهیونیستی را به استفاده از گرسنگی به عنوان سلاح در جنگ غزه متهم کرده است، از این رژیم خواست که دسترسی کارکنان سازمان ملل را به این منطقه فراهم کند.
بورل چهارشنبه با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق)، نوشت: از مقامات اسرائیلی میخواهم که به فیلیپ لازارینی رئیس آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) اجازه دسترسی به غزه را بدهند و روادیدهای لازم را به سازمان ملل و سایر کارکنان بشردوستانه اعطا کنند.
گروههای مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکنندهای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.
این وقفه در جنگ، ۷ روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳، آتشبس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت. این رژیم برای تلافی حملات غافلگیرکننده «طوفان الاقصی» و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاههای نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.
مذاکرات برای برقراری آتش بس دوباره در غزه و آزادی اسرا با میانجیگری قطر و مصر و مشارکت آمریکا تاکنون به نتیجه نرسیده است. جو بایدن رئیس جمهور آمریکا پیش بینی کرده بود که تا قبل از ماه مبارک رمضان، حماس و (رژیم) اسرائیل برای دور جدید آتش بس به توافق دست یابند اما این پیش بینی به واقعیت نپیوست.
اکنون با توجه به وضعیت فاجعه بار غزه و هشدارهای پی در پی سازمان ملل درباره این منطقه از یک سو و تهدید رژیم اسرائیل برای حمله به رفح از سوی دیگر که میتواند بحران در غزه را به فاجعهای غیرقابل توصیف تبدیل کند، تلاشها برای جلوگیری از این فاجعه همچنان ادامه دارد.