تبریز - ایرنا - مدیر امور اراضی سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی گفت: همزمان با فرارسیدن تعطیلات نوروزی ۲۶ گشت یگان حفاظت از اراضی کشاورزی به صورت شبانه روزی در حالت آماده باش کامل قرار دارند.

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، داداش نصیری در گفتگو با خبرنگاران اظهارکرد: این گشتها آماده دریافت هرگونه گزارش و اطلاعات مردمی در خصوص تخریب و تغییر کاربری زمین‌های کشاورزی در سراسر استان هستند.

وی همچنین با اشاره به اینکه با هدف ارتباط مردمی برای اطلاع رسانی جهت پیشگیری و برخورد با ساخت و سازهای غیرمجاز در اراضی زراعی و باغی ، سامانه ارتباط مردمی ۱۳۱ ویژه حفاظت از اراضی کشاورزی راه اندازی شده است، از مردم خواست ساخت و سازهای غیرمجاز در اراضی کشاورزی را در ایام نوروز اطلاع‌رسانی کنند.

نصیری اعلام کرد: به صورت شبانه روزی آماده برخورد با سودجویان در زمینه تغییر کاربری و ساخت و ساز غیرمجاز در اراضی کشاورزی در ایام نوروز هستیم و تخلفات در حوزه اراضی به طور جدی از سوی گشت‌های یگان حفاظت مدیریت امور اراضی رصد و با متخلفان برخورد قانونی می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: سالانه در ایام نوروز در استان بالغ بر صدها مورد تخلف ساخت و ساز غیرمجاز در اراضی کشاورزی شناسایی و در مرحله ابتدایی و پی‌کنی، شناسایی و از سوی این مدیریت دستور توقف عملیات صادر شده است.

نصیری اظهار داشت: ما در ابتدا برای افراد متخلف اخطاریه توقف عملیات صادر می‌کنیم و در صورت ادامه ساخت و ساز، در اجرای قانون نسبت به قلع و قمع مستحدثات و در صورت تکرار جرم حسب رای محاکم قضایی حکم به قلع و قمع و جزای نقدی تا سه برابر قیمت کارشناسی روز و حبس به مدت ۶ ماه صادر می‌شود.


مدیر امور اراضی سازمان جهادکشاورزی استان گفت: از بین رفتن اراضی کشاورزی منجر به کاهش محصولات و تولید و مخاطره امنیت غذایی در کشور و افزایش واردات می‌شود و در نهایت هزینه‌های تامین غذای سالم و کافی را برای مردم بالا می‌برد.

وی اظهار کرد: از بین رفتن اراضی کشاورزی با ساخت و سازها و ورود افراد غیربومی به فرهنگ مناطق روستایی آسیب می‌زند و مشکلات اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی را برای جامعه روستایی ایجاد می‌کند.

۲۶ گشت نوروزی یگان حفاظت از اراضی کشاورزی در آذربایجان شرقی فعال است

هر اقدامی که مانع از تداوم تولید شود مصداق تغییر کاربری کشاورزی است

نصیری تاکید کرد: براساس ماده یک دستورالعمل تعیین مصادیق تغییر کاربری غیرمجاز موضوع ماده ۱۰ قانون اصلاح قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ‌ها و همچنین ماده ۱۱ تصویب نامه هیئت وزیران، برخی اقدامات در صورتی که در اراضی زراعی و باغ‌های موضوع قانون اصلاح قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ‌ها و بدون رعایت ضوابط و مقررات مربوطه و اخذ مجوز از کمیسیون تبصره یک ماده یک و یا موافقت سازمان جهاد کشاورزی در قالب طرح‌های تبصره ۴ الحاقی قانون مذکور حسب مورد صورت گیرد و مانع از تداوم تولید و بهره‌برداری و استمرار کشاورزی بشود به عنوان مصادیق تغییر کاربری غیرمجاز تلقی خواهد شد.

وی اظهار کرد: این اقدامات شامل برداشت یا افزایش شن و ماسه، ایجاد بنا و تأسیسات، خاکبرداری و خاک‌ریزی، گود برداری، احداث کوره‌های آجر و گچ ‎پزی، پی کنی، دیوارکشی اراضی، دپوی زباله، نخاله و مصالح ساختمانی، شن و ماسه و ضایعات فلزی، ایجاد سکونت‌گاه‌های موقت، استقرار کانکس و آلاچیق، احداث جاده و راه، دفن زباله‌های واحدهای صنعتی، رها کردن پساب‌های واحدهای صنعتی، فاضلاب‌های شهری، ضایعات کارخانجات، لوله گذاری، عبور شبکه‌های برق، انتقال و تغییر حقابه اراضی زراعی و باغات به سایر اراضی و فعالیت‌های غیرکشاورزی است.

نصیری افزود: سوزاندن و قطع و ریشه‌کنی و خشک کردن باغات به هر طریق، مخلوط ریزی و شن ریزی، احداث راه‎آهن و فرودگاه، احداث پارک و فضای سبز، ایجاد پیست‌های ورزشی، استخرهای ذخیره آب غیر کشاورزی، احداث پارکینگ مسقف و غیرمسقف، محوطه سازی (شامل سنگفرش و آسفالت کاری، جدول گذاری، سنگ ریزی و موارد مشابه)، صنایع تبدیلی و تکمیلی و غذایی و طرح‌های موضوع تبصره ۴ فوق‎الذکر، صنایع دستی، طرح‌های خدمات عمومی، طرح‌های تملک دارایی‌های سرمایه‌ای (ملی – استانی) هم جزو مصداق های تغییر کاربری غیر مجاز محسوب می شود.

آذربایجان شرقی در حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی دارد.