سید احسان عسری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: حدود ۲۷۲ مزرعه پرورش ماهی در استان کهگیلویه و بویراحمد فعالیت میکنند اما خوراک این مزرعهها از استانهای همجوار تأمین میشد.
وی افزود: همچنین هرساله کشور وابسته به واردات حدود ۴۸۰ میلیون تخم ماهی چشمزده از فرانسه، اسپانیا و سوئد است.
معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: طبق تحقیقات مرکز پرورش ماهیان دشتروم شهرستان بویراحمد، تولید تخم ماهی چشم زده برای کشور انجام خواهد گرفت.
عسکری ابراز کرد: این فرایند حدود ۹ سال تحقیقات لازم دارد که حدود سه سال هست که تحقیقات بر روی بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ مولد صورت گرفته است.
وی تاکید کرد: بهرهوری در واحدهای تولیدی را مدنظر داریم؛ حدود ۲۲ هزار تنماهی در استان تولید میکنیم که این رقم به حدود ۲۹ هزار تن خواهد رسید.
معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: همچنین پرورش ماهی در پشت سد چم شیر و مارون احداث خواهد شد.
استان کهگیلویه و بویراحمد معروف به سرزمین رودخانه های خروشان با وجود تولید ۱۰ درصد از روان آب های کشور ،۵۷ رودخانه به طول یکهزار و ۴۰۰ کیلومتر و ۱۱ هزار کیلومتر آب راه ،دارای ظرفیت های مناسبی در حوزه منابع آبی است . بشار، مارون و زهره از مهمترین رودخانه های کهگیلویه و بویراحمد هستند.
آمار موجود نشان می دهد که این استان سومین پرورش دهنده ماهی در ایران است و با فراهم کردن زمینه های لازم برای توسعه صنعت شیلات در همه مناطق ، کمک شایانی به ایجاد اشتغال و کاهش نرخ بیکاری در استان می شود .
یکی از راهبردهای دولت سیزدهم توسعه و تقویت بخشهای شیلات است و با توجه به محرومیت تاریخی کهگیلویه و بویراحمد در حوزه اقتصادی ، طرح های آبزی پروری یکی از ظرفیت های مهمی است که می توان از توسعه آن در جهت رفع معضل بیکاری و بهبود معیشت مردم بهره برد.
اکنون فعالان این حوزه از دولتمردان انتظار دارند با فراهم آوردن زیرساخت های لازم در حوزه صادرات ماهی ،مسیر توسعه در این بازار را برای آنان هموار کنند.