عطیه رزازی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارکرد: مسافران نوروزی همچنین در مدت زمان سفر خود از خرید غذاهای رستورانی و بیرونبر تا حد ممکن پرهیز کنند و در صورت امکان، خود غذاهایشان را تهیه کنند.
وی ادامه داد: به مسافران همچنین توصیه می شود تا مواد غذایی را در طول سفر به صورت پخت کامل استفاده کنند و اگر مواد غذایی به صورت خام و بستهبندی بود به تاریخ مصرف و انقضا آن به طور حتم توجه لازم را داشته باشند.
رزازی با تاکید بر اینکه مسافران از تهیه غذا از رستورانهای گذری یا کمعبور پرهیز کنند، خاطرنشان کرد: مسافران هنگام تهیه مواد غذایی به بوی آن توجه ویژهای داشته باشند و اگر احساس کردند بوی نامطبوعی می دهد از خرید آن و همچنین مواد غذایی پرچرب خودداری کنند چرا که ممکن است از ادویه و طعم دهندهها برای پوشش طعم کهنگی آن استفاده شده باشد.
این مسوول با اشاره به اینکه در ایام ماه مبارک رمضان قرار داریم و اگر مسافران غذایی را از خانه برای افطار با خود به مسافرت میبرند، حتما دمای حفاظت از آن را مورد توجه قرار دهند، افزود: دمای نگهداری از این غذاها بین چهار تا هشت درجه سانتیگراد، یعنی یک دمای یخچالی باشد تا فاسد نشود.
رییس گروه بهبود تغذیه معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین ادامه داد: استفاده از بعضی مواد غذایی مانند سیبزمینی یا سبزیجات آبپز، انواع گوشت یا تخم مرغ بهتر است که مسافران در صورت همراه داشتن آن، در اولین فرصت استفاده کنند.
رزازی با اشاره به مسایل دیگر موارد بهداشتی در مدت زمان سفرهای نوروزی، تصریح کرد: بهداشت ظروف غذا در مکانهای عمومی و رستورانها مساله بسیار مهمی است و برای مواد غذایی گرم از ظروف یک بار مصرف کاغذی و برای مواد غذایی سرد نیز از ظروف پلاستیکی استفاده شود چراکه کنترل آلودگی آنها راحتتر است، اما در رستورانهایی که ظروف چینی استفاده میشود مسافران به نظافت آن بسیار دقت کنند.
به گفته وی، مسافرانی که سفرهای طولانیتری دارند بایستی توجه داشته باشند که طی مسافت های زیادی که در خودرو هستند به طور دایمی نبایستی از مواد خوراکی استفاده کنند زیرا این مساله می تواند به دستگاه گوارشی آنها آسیب برساند.
رییس گروه بهبود تغذیه معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی قزوین خاطرنشان کرد: به گردشگران توصیه می شود رعایت بهداشت طبیعت را نیز مورد توجه ویژه خود قرار دهند و زباله یا تهمانده های مواد غذایی خود را در کنار جادهها یا جنگلها رها نکنند و در حفظ بهداشت محیط زیست کوشا باشند.