مسکو- ایرنا- وزارت دفاع روسیه از حملات تلافی‌جویانه به اوکراین خبر داد، حملاتی که پیش‌تر رئیس‌جمهوری این کشور از آن سخن گفته بود.

نیروهای مسلح اوکراین، روزهای ۲۵ تا ۲۷ اسفندماه ۱۴۰۲ همزمان با برگزاری انتخابات روسیه، مناطق مرزی این کشور را گلوله‌باران کرده بود که با واکنش رئیس‌جمهوری روسیه همراه شده بود.
ولادیمیر پوتین، تلاش‌های اوکراین برای حمله به مناطق پرجمعیت خارج از محدوده عملیات نظامی در خاک روسیه را با هدف ترساندن مردم این کشور ارزیابی کرد. وی این حملات را از نظر نظامی بی‌معنا و از نظر انسانی جنایت‌کارانه خوانده و گفته بود:‌ حملات دشمن به خاک روسیه بدون مجازات نمی ماند و نخواهد ماند.
روز جمعه یعنی یک روز پس از اعلام گزارش نهایی روند انتخابات از سوی کمیسیون مرکزی انتخابات روسیه، وزارت دفاع روسیه از حملات تلافی‌جویانه به اوکراین خبر داد.
به گزارش اسپوتنیک، وزارت دفاع روسیه جمعه سوم فروردین‌ماه ۱۴۰۳ اعلام کرد: امروز ضربه بزرگی به تاسیسات انرژی، مجتمع نظامی-صنعتی، خطوط راه آهن، زرادخانه ها و محل های استقرار نیروهای مسلح اوکراین و جنگجویان خارجی این کشور وارد شد.
بنا بر این گزارش، در نتیجه این حملات ، عملکرد شرکت های صنعتی تولید و تعمیر سلاح، تجهیزات نظامی و مهمات مختل شد.
وزارت دفاع روسیه افزود: علاوه بر این، تجهیزات نظامی و تسلیحات خارجی که از کشورهای ناتو به کی‌یف تحویل داده شده بودند، منهدم شد؛ انتقال نیروهای ذخیره اوکراین به خط مقدم جبهه مختل شد و واحدهای نیروهای مسلح اوکراین و مزدوران در مناطقی که توانایی رزمی در حال بازسازی بودند، آسیب دیدند.
بنا بر این اطلاعیه، ارتش روسیه از ۱۶ مارس (۲۵ اسفند ۱۴۰۲) تا ۲۲ مارس (سوم فروردین ۱۴۰۳)، در پاسخ به گلوله باران خاک روسیه و تلاش برای نفوذ و تصرف نقاط مسکونی، ۴۹ حمله تلافی جویانه علیه اهدافی در اوکراین انجام داده است.

پیش از این، وادیم کودریتسکی رئیس شرکت برق و انرژی اوکراین در تلویزیون ملی این کشور گفته بود: سیستم برق و انرژی اوکراین تحت قدرتمندترین حمله تمام دوران قرار گرفته است.
به گفته وی، آسیب به تاسیسات انرژی اوکراین در بسیاری از مناطق ثبت شده است، به ویژه شهر خارکیف، که در آن گستره آسیب بیشتر از سایر مناطق است.
رئیس شرکت برق و انرژی اوکراین خاطرنشان کرد که هدف این حملات، تاسیسات سیستم انرژی در مناطق مختلف اوکراین، تاسیسات تولید برق و زیرساخت‌های انتقال و توزیع برق فشار قوی بوده است.
در همین حال، نیروی هوایی اوکراین اعلام کرد که پدافندهای هوایی همه موشک‌های ورودی را که پس از ۴۴ روز وقفه دوباره روانه پایتخت اوکراین شدند، سرنگون کرد.


این حملات تلافی ‌جویانه پس از آن آغاز شد که منابع خبری روسیه ظهر جمعه ۲۵ اسفندماه ۱۴۰۲ (همزمان با روز نخست انتخابات سه روزه روسیه) تصاویری را منتشر کردند که حاکی از آن بود که در بلگورود، پس از اعلام تهدید حمله موشکی از طرف نیروهای مسلح اوکراین، افرادی که برای رای دادن در انتخابات ریاست جمهوری آمده بودند، مجبور به ترک مرکز رای گیری و رفتن به پناهگاه شدند.
تصاویر انتشار یافته از دومین روز رأی‌گیری این انتخابات، گویای رأی‌گیری خانه به خانه در خط مقدم عملیات نظامی ویژه روسیه در اوکراین بود. این تصاویر، مأموران شعب سیار اخذ رأی را نشان می‌داد که در شهر انرهودار در منطقه زاپروژیا، رأی شهروندان این منطقه تازه الحاق شده به روسیه را جمع آوری می‌کردند
ویاچسلاو گلادکوف فرماندار منطقه بلگورود – استان هم مرز با اوکراین– ۲۶ اسفندماه ۱۴۰۲ اعلام کرد که بر اثر گلوله‌باران این منطقه توسط اوکراین، ۲ نفر کشته و سه نفر زخمی شدند..
علاوه بر این، حملات پهپادی اوکراین طی روزهای قبل و زمان برگزاری انتخابات روسیه افزایش چشمگیری داشت که یکی از آنها منجر به آتش‌سوزی در پالایشگاه نفت ریازان شد و برخی دیگر نیز جان برخی اتباع روسیه را گرفت.
یک بمب شلیک شده از سوی اوکراین نیز روز پنجشنبه ۲۴ اسفندماه ۱۴۰۲ در پنج متری انبار سوخت نیروگاه اتمی زاپروژیا فرود آمد که در صورت اصابت به هدف، ‌می‌توانست یک روز قبل از رأی‌گیری سراسری انتخابات روسیه به فاجعه منجر شود.
سخنگوی کرملین جمعه ۲۵ اسفندماه ۱۴۰۲ افزایش حملات نیروهای مسلح اوکراین به مناطق روسیه را با تلاش برای بی ثبات کردن اوضاع در آستانه انتخابات ریاست جمهوری در فدراسیون روسیه مرتبط دانسته بود.
دیمیتری پسکوف اظهار داشت: این واقعیت آشکاری است که آنها به نوعی در حال تلاش برای تأثیرگذاری بر انتخابات و تلاش برای بی‌ثبات کردن اوضاع هستند.

رئیس‌جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) عملیاتی نظامی را که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تبدیل شد. این عملیات نظامی تاکنون ادامه دارد و کشورهای غربی ضمن اعمال تحریم‌ها بر روسیه، سلاح و مهمات در اختیار اوکراین قرار می‌دهند.