حسین وحیدا، عصر جمعه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: طبق صورت جلسه شرکت آب منطقهای با اتاق اصناف کشاورزی شهرستان اصفهان در تاریخ ۲۴ اسفندماه، مقرر شد اگر پیش بینی های هواشناسی مبنی بر بارندگی در شرق اصفهان در تاریخهای ۲۷ و ۲۸ اسفندماه محقق نشد، این شرکت بهعنوان نماینده وزارت نیرو در استان اصفهان نسبت به بازگشایی زایندهرود در ۲۹ اسفندماه اقدام کند.
وی افزود: متأسفانه پیشبینی هواشناسی محقق نشد و شرکت آب منطقهای به تعهد خود نسبت به تأمین دومین آب مورد نیاز کشت غله کشاورزان شرق اصفهان عمل نکرد و با پیگیری اتاق اصناف کشاورزی شهرستان اصفهان و مسوولان استان با تاخیر در بامداد سوم فروردین ماه رهاسازی زایندهرود انجام پذیرفت.
وحیدا با تأکید بر اینکه تاخیر در رهاسازی به موقع زایندهرود به کشت غله کشاورزان شرق اصفهان خسارت جبران ناپذیری وارد کرده است، درخواست کرد: شرکت آب منطقهای نسبت به تاخیر در رهاسازی زایندهرود و عدم تعهد به صورتجلسه ۲۴ اسفندماه، پاسخگو باشد و کشاورزان شرق اصفهان بهعنوان حقابه داران زایندهرود نسبت به این بدعهدی معترض هستند.
به گزارش ایرنا، رودخانه زایندهرود در بیستم آبان سال گذشته بمنظور انجام کشت پاییزه کشاورزان استان و آبیاری دوره اول مزارع بازگشایی شده بود و جریان آن پس از تخصیص آب به زمینهای کشاورزی دوباره قطع شد.
زایندهرود به طول بیش از ۴۰۰ کیلومتر در دهههای اخیر بدلیل برداشت های بیرویه در بالادست، انتقال آب به حوضه دیگر، تراکم جمعیت و تا حدودی کاهش نسبی بارندگیها، به یک رودخانه با جریان دورهای، تبدیل و در پایین دست در فصول گرم بویژه تابستان با خشکی مواجه شده است.
سد زایندهرود بعنوان یکی از اصلیترین سدهای مرکز کشور و تأمینکننده آب آشامیدنی، محیطزیست، کشاورزی و صنعت در منطقه مرکزی ایران با ظرفیت افزون بر ۱.۲ میلیارد مترمکعب در سال ۱۳۴۹ بهرهبرداری شد.
این سد قوسی شکل در۱۱۰ کیلومتری غرب اصفهان در شهرستان چادگان قرار دارد.