غلامحسین دباغ روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، افزود: طی این مدت آمار خروجی مسافر از راهآهن استان قم یک میلیون و ۴۰۴ هزار و ۵۹۸ مسافر بوده که نسبت به سال گذشته ۱۳ درصد رشد داشتهاست.
وی با اشاره به افزایش ۹۲ درصدی درآمد کلی راهآهن قم در سال گذشته، اضافه کرد: همچنین طی این مدت ۴۱۰ هزار و ۹۸۶ نفر ورودی مسافر به راهآهن قم بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل یک درصد رشد را نشان میدهد.
وی با بیان اینکه راهآهن قم در سال گذشته سومین ایستگاه راهآهن پرتقاضای کشور بود، ادامه داد: مجموع ورودی و خروجی مسافران حومهای راهآهن قم نیز در این مدت یک میلیون و ۸۲ هزار و ۴۴ نفر بودهاست.
دباغ همچنین با اشاره به حجم جابهجایی بار توسط راهآهن قم، گفت: سال ۱۴۰۲ در مجموع ۹۲۶ هزار و ۳۴۷ تن بارگیری در راهآهن قم انجام یافته که در مقایسه با سال ۱۴۰۱، ۵۵ درصد رشد داشتهاست.
وی در ادامه بر آمادگی هر چه بیشتر ستاد نوروزی راهآهن قم و واحدهای عملیاتی و پشتیبانی در ارائه خدمات هرچه بهتر و باکیفیتتر به مسافران نوروزی و سیر ایمن قطارها تاکید کرد.
وی عنوان کرد: باتوجهبه حجم بالای مسافر راهآهن قم میبایست خدماترسانی درخور شأن و منزلت زائران و مسافران باشد.
دباغ ایمنی و امنیت را از مولفههای اصلی مسافرت با قطار برشمرد و تصریح کرد: دو مولفه مهم ایمنی و امنیت از اهمیت بالایی در راهآهن برخوردار است و باید تمامی تلاش خود را در راستای فراهمسازی سفر ایمن و بیخطر برای هموطنان به کار گیریم.
راهآهن قم بیشاز ۵۰۹ کیلومتر خط اصلی، ۳۰ کیلومتر خطوط صنعتی و تجاری و ۵۰ کیلومتر خط فرعی دارد و متشکل از ۱۵ ایستگاه است.
اتصال و ارتباط با خطوط راهآهن اصفهان، اراک و محور جدید و قدیم تهران، ورود و خروج بیش از ۲۸ هزار واگن باری در ماه، ورود و خروج بیش از ۱۵ هزار سالن مسافری در ماه، ورود و خروج روزانه ۵۰ رام قطار مسافری و ۳۰ رام قطار باری و واقعشدن در مرکز کریدور شمال به جنوب و شرق به غرب کشور از ویژگیهای راهآهن قم میباشد.
قرار داشتن ایستگاه راهآهن قم در مرکز شهر در فاصله نزدیک به حرم حضرت معصومه(س) و عبور خط راهآهن از داخل شهر و امکان پیادهسازی TOD و ایجاد فرصتهای سرمایهگذاری در راستای توسعه خدمات شهری از دیگر ویژگیهای راهآهن قم است.