قصرشیرین - ایرنا - مدیر پایانه رسمی خسروی از فعالیت این مرز و شرایط مناسب زیرساخت‌های موجود برای تردد شبانه روزی زائران عتبات عالیات خبر داد و گفت: هم اکنون روزانه  ۶۰۰ تا ۷۰۰ زائر از این خطه غرب استان کرمانشاه عازم شهرهای زیارتی عراق شده و یا وارد ایران می‌شوند.

میثم پرهیخته روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا ضمن تبریک سال نو و تقارن بهار طبیعت و بهار قرآن افزود: از ابتدای نوروز تاکنون بیش از سه هزار نفر زائر از مرز خسروی تردد کردند که با توجه به ماه مبارک رمضان تحرک مسافران در این مرز کمتر شده ولی پیش از ماه رمضان روزانه به طور میانگین یک هزار و ۲۰۰ زائر از مرز خسروی عازم عراق شده و یا وارد کشورمان می شدند.
او اظهار کرد: اکنون همه ادارات مستقر در مرز خسروی در هر ساعت شبانه روز آماده ارائه خدمت به زائران هستند و تمامی گیت های ورود و خروج شبانه روزی پذیرای زائران است.
مدیر پایانه مرز رسمی خسروی گفت: هیچ محدودیتی برای ورود و خروج زائران به صورت انفرادی و کاروانی در این مرز وجود ندارد.

وی اظهار کرد: پارسال مرز خسروی در ایام اربعین پذیرای حدود یک میلیون زائر بود و با توجه به شرایط مناسب و توسعه زیرساخت ها استقبال خوب زائران از این مرز جهت سفر به عتبات عالیات را شاهد بودیم.
پرهیخته ادامه داد: احداث و نصب ۱۲ هزار متر سایبان با جت فن و مه پاش، افزایش گیت های پذیرش زائران در ۲ مرز خسروی و منذریه (عراق)، افزایش امکانات رفاهی و بهداشتی با احداث سرویس های بهداشتی و توسعه و تجهیز پایانه خسروی و همچنین آسفالت راه های منتهی به مرز و ۲ بانده شدن لاین رفت و برگشت جاده های کرمانشاه تا مرز خسروی بخشی از اقدام های صورت گرفته در مرز خسروی طی پارسال بود.

مدیر پایانه مرز خسروی گفت: امنیت کامل در مسیر منذریه تا شهرهای زیارتی کشور عراق نیز برقرار است و زائران می‌توانند با خیال آسوده این مسیر را که نزدیکترین مرز با بغداد و کربلای معلی است؛ انتخاب کنند.

او ادامه داد: مرز رسمی خسروی به عنوان دروازه اصلی و قدیمی عزیمت به کربلا و عتبات عالیات زیرساخت مطلوبی برای تردد زائران دارد و می تواند گزینه مناسبی برای تردد زائران به مکان‌های مقدس و زیارتی کشور عراق باشد.

خسروی کوتاهترین مسیر به کربلای معلی

مرز خسروی در شهرستان مرزی قصرشیرین در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت عراق و از این طریق به کشور سوریه و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل می‌شود.

مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.

قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد و دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.

در شهرستان قصرشیرین ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و۵۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ تاکنون ساخته شده است.

برچسب‌ها