عیسی میرانی شاهرودی روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: بسته به فضایی که در منازل موجود است استخرهای خرد مقیاس با قطر ۱۲_۴ متر ساخته میشود تا در کنار آنها مجموعهای از فعالیتهای تلفیقی و حیات بخش کشاورزی از قبیل پرورش ماهی، زراعت، گلخانه، باغداری، پرورش دام سبک و سنگین، زنبور عسل، اردک، مرغ محلی، کشت محصولات سبزی و صیفی جات، گیاهان دارویی و گل محمدی شکل گیرد.
وی تاکید کرد: با وجود تمامی محدودیتهای منابع آبی موجود در سیستان و بلوچستان این طرحهای خرد مقیاس از عملکرد بسیار خوبی برخوردار است و به نحو مطلوبی در حال توسعه در سطح استان بویژه منطقه شمال است که به عنوان یک الگوی موفق کشوری در استان در حال اجراست.
مدیرکل شیلات آبهای داخلی سیستان و بلوچستان با اشاره به ساخت ۲ هزار باب استخر خرد در منطقه سیستان، گفت: به لحاظ راندمان تولید در هر باب استخر خرد پیش ساخته بتنی و خاکی ۸۰ متر مربعی به راحتی میتوان پس از یک دوره ۶ ماهه، بین یک تا ۱.۵ تن ماهی قزل آلا برداشت کرد.
وی ادامه داد: بیش از ۱۱ نوع فعالیت تلفیقی دیگر نیز در مجاورت استخرها شکل میگیرد که در واقع این نوع عملکرد طرحهای خرد خانگی مصداق عینی تحقق اقتصاد مقاومتی بوده و نقش پدافند غیر عامل را در نگهداشت و حفظ جوامع روستایی ایفا میکند.