به گزارش روز یکشنبه ایرنا، جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه روز ۱۷۰ خود را در حالی سپری می کند که جنایات اشغالگران در رفح، خان یونس و دیرالبلح ادامه دارد.
از چند روز پیش رژیم صهیونیستی حمله جدیدی به بیمارستان شفا شروع کرده و کشتارهای هولناکی را مرتکب شده است. شاهدان عینی از اعدام های میدانی، بازداشت ها و کوچاندن آوارگان و دیگر اقدامات غیرانسانی علیه فلسطینی ها در بیمارستان شفا خبر می دهند.
در نوامبر گذشته نیز ارتش رژیم صهیونیستی به این بیمارستان یورش برده و مدعی شده بود که این بیمارستان مرکز فرماندهی حماس و گردانهای قسام شاخه نظامی آن است؛ ادعایی که تل آویو نتوانست آنرا ثابت کند.
بیمارستان شفا از تاسیس تا تخریب
مجمع دولتی بیمارستانی وابسته به وزارت بهداشت فلسطین، بزرگترین بیمارستان در غزه است که مشتمل بر سه بیمارستان با سه ساختمان مجزا است. این مجتمع بیمارستانی در سال ۱۹۴۶ در مکان پادگان نظامی ارتش بریتانیا تاسیس شد و با اشغال غزه این مجتمع پس از سال ۱۹۶۷ به اشغال رژیم صهیونیستی درآمد و وضعیت آن تا زمانی ادامه یافت که دولت خودگردان فلسطین پس از توافق اوسلو این بیمارستان را تحویل گرفت.
در برهه مدیریت مصر بر نوار غزه پیش از ۱۹۶۷ و همچنین در دهه هشتاد میلادی، این بیمارستان گسترش یافت و در طول حاکمیت دولت خودگردان فلسطین بر غزه نیز این روند ادامه یافت تا این که دولت حماس بعد از حاکمیت بر غزه در سال ۲۰۰۷، این بیمارستان را در اختیار گرفت.
بیمارستان الشفاء در چهارراهی در منطقه مرکزی غربی شهر غزه قرار دارد و مساحت آن ۴۵ هزار متر مربع است.
این مجتمع شامل سه بیمارستان است که عبارتند از بیمارستان های جراحی، بیماریهای داخلی و زنان و زایمان (که شامل بخش مهد کودک برای نوزادان نارس است) و همچنین بخش اورژانس، مراقبتهای ویژه، رادیولوژی و بانک خون.
این بیمارستان با آغاز حمله رژیم صهیونیستی به نوار غزه در هفتم اکتبر، تمام موارد جدی پزشکی را از نوار غزه پذیرش کرد و معادل ۲ برابر ظرفیت خود را برای پذیرش بیماران تحت درمان در شرایط پیچیده، قطع برق و کمبود شدید سوخت و دارو بهکار گرفت.
بیمارستان الشفاء، چند روز پس از آغاز جنگ، به مرکزی برای پناهدهی آوارگان نیز تبدیل شد و حدود ۴۰ هزار نفر به این مجتمع پناه برده و در محوطه آن اسکان یافته و چادر زدند؛ اما با آغاز بمباران دورازه بیمارستان و آمبولانسهای داخل آن، شمار آنها تا کمتر از نصف این رقم، کاهش یافت.
گزارشهای شوکهکننده از جنایات اشغالگران
دیده بان حقوق بشر اروپا مدیترانه که یک مرکز حقوق بشری است از گزارشهای شوکه کننده شهروندان فلسطینی در نوار غزه در رابطه با ارتکاب جنایات علیه فلسطینیان از جمله اعدام را مستندسازی کرده است.
این مرکز حقوق بشری تاکید کرد: نیروهای اسرائیلی بسیاری از منازل را در حالی که ساکنان آنها در داخل این منازل بودند به آتش کشیده اند و مانع از نزدیک شدن افراد برای خارج کردن ساکنان از این منازل یا خاموش کردن آتش شده اند. ما موارد زیادی از اقدام ارتش اسرائیل در سوزاندن دهها منزل مسکونی در غرب شهر غزه و در حومه مجتمع درمانی شفا را ثبت کرده ایم.
شبکه الجزیره از جنایت هولناک اشغالگران در بیمارستان شفا پرده برداشته و گزارش داد که نظامیان صهیونیست مجروحان بیمارستان را با تانک زیر می گیرند.
انتقاد حماس به سکوت جهانی
حماس با صدور بیانیه ای به ادامه جنایات رژیم صهیونیستی در مجتمع درمانی شفا و اطراف آن واکنش نشان داد.
در این بیانیه آمده است: حماس به شدت سکوت بین المللی در قبال فاجعه انسانی که ماشین جنگی فاشیستی اشغالگران در بیمارستان شفا و اطراف آن رقم زده اند را مورد انزجار قرار می دهد.
حماس بیان کرد: برای ششمین روز متوالی جنایات وحشتناک اشغالگران در اعدام و سوزاندن منازل، بدون آب و غذا نگه داشتن آنها و کوچاندن اجباری آنها زیر گلوله و آتش ادامه دارد و این در حالی است که این اقدامات نازیسمی واکنشی از سوی جامعه جهانی یا نهادهای وابسته به سازمان ملل متحد یا سازمان های بشردوستانه بین المللی نداشته است.
در بیانیه حماس آمده است: ما از جهان عرب و اسلام، آزادگان دنیا، مردممان در کرانه باختری، قدس اشغالی و اراضی ۱۹۴۸ می خواهیم که تحرک فوری همه جانبه به منظور فشار حداکثری به منافع اشغالگران و حامیان، به عمل آورند و نهایت تلاش خود را برای یاری مردم ما در غزه در جنگ با ماشین کشتار صهیونیستی به عمل آورند.
حماس بیان کرد: ما در عین حال تاکید می کنیم که این جنایات شنیع خللی در عزم ملت ما و پایداری آن و نیز پایبندی به حق آزادی و تعیین سرنوشت خود ایجاد نخواهد کرد.
روایت شاهدان عینی
ساکنان مناطق پیرامون بیمارستان شفا در غرب شهر غزه اعلام کردند که ارتش رژیم صهیونیستی که از بامداد دوشنبه گذشته به این بیمارستان حمله کرده است به بازداشت گسترده مردان روی آورده و زنان و کودکان را به سمت جنوب غزه کوچ داده و جهنمی در این منطقه ایجاد کرده است.
ساکنان مناطق الرمال و النصر از پیکرهای پراکنده در خیابانها سخن گفته اند. آنها به بازداشت های گسترده اشاره و تاکید کردند که زنان زیر حملات سنگین توپخانه و هوایی قرار دارند و درگیری های شدیدی نیز میان رزمندگان مقاومت و نظامیان صهیونیست در این منطقه جریان دارد.
شاهدان عینی نیز از دهها تانک و خودرو زرهی اشغالگران در منطقه سخن گفته و یادآوری کردند که اطلاعیه هایی منتشر شده و از ساکنان خواسته شده است که راهی جنوب شوند.
محمد ۵۹ ساله از ساکنان اردوگاه مجاور این مجتمع درمانی از انفجار منازل در نزدیکی این بیمارستان خبر داده و افزوده است: تانکها در ورودی بیمارستان مستقر هستند و منازل مجاور بیمارستان طعمه حریق شده است.
به گفته او، نظامیان صهیونیست خانه به خانه در منطقه الرمال و الشاطی جستجو می کنند و همه مردان حتی کودکان را به خود می برند. همه در وحشت از اعدام و حبس به سر می برند.
وی گفت: این انتقام و کشتار است. غزه را به جهنم تبدیل کرده اند.
محمود ابوعمره ۵۰ ساله نیز گفت: اشغالگران به منازل یورش می برند و همه مردان بالای ۱۶ سال را مجبور به درآوردن لباس هایش می کنند و با قنداق تفنگ آنها را مورد ضرب و شتم قرار می دهند و سپس برای بازجویی به مدرسه مجاور بیمارستان می برند.
بر اساس این گزارشها، نظامیان صهیونیست ساکنان منازل اطراف بیمارستان الشفاء را مورد اذیت و آزار قرار داده و در اقدامی توهین آمیز لباس جوانان و مردان فلسطینی را از تن آنان در آورده و دست و چشم بسته به مناطقی نامعلوم بردند.
همچنین صهیونیست ها زنان و کودکان فلسطینی را آواره و مجبور به ترک آن منطقه کردند بدون این که اجازه دهند حتی لباس و لوازم اولیه زندگی خود را بردارند.
اشغالگران ۱۵۰ بیمار و مجروح و همراهان آنها را در یک اتاق جمع کرده و به شکل مداوم آنها را مورد بازجویی قرار می دهد.
این گزارشها تاکید دارند که بیماران از سوی اشغالگران به عنوان سپرانسانی نگه داشته شده اند، بیماران و مجروحان روی زمین در مکانی بدون خدمات پزشکی نگه داشته شده اند و زخم آنها عفونت کرده است. اشغالگران بازداشت شدگان را در حالی که لباس هایشان از تنشان درآورده اند مورد بازجویی قرار می دهند.
یک شاهد عینی به نام «نائل القطاطی» گفت: پیرمردی را دیدم که یکی از پاهایش را از دست داده بود و اشغالگران به احدی اجازه کمک به او را نمی دادند.
این گزارشها تاکید دارند که اوضاع در این بیمارستان در حد جنایت جنگی است. در خیابان الرشید مجروحانی دیده می شوند که به علت وادار کردن آنها به خروج اجباری به شهادت رسیده اند. پیکرهای شهدا روی زمین است و اشغالگران به سمت مردم شلیک می کنند.
هدف اشغالگران از حمله به بیمارستان چیست؟
رژیم صهیونیستی که تاکنون نتوانسته است به اهداف خود در جنگ غزه برسد به دنبال این است که پیروزی خیالی برای خود به دست آورد.
از همین رو اشغالگران صهیونیست وانمود می کنند که مبارزان فلسطینی را از پا درآورده اند و علاوه بر آن هدف خبیث خود که از ابتدای جنگ به دنبال آن بودند یعنی کوچاندن فلسطینیان از غزه را پیاده می کنند.