تهران- ایرنا- دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران با اشاره به فعال شدن کارگاه‌های تعطیل و نیمه‌تعطیل گفت: اهتمام جدی دولت سیزدهم به تولید داخلی، در رشد اقتصادی بسیار اثرگذار بوده است.

شایان ترکمانی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا، با اشاره به انتخاب شعار سال ‌توسط رهبر انقلاب در ابتدای امسال اظهار داشت: در ماه‌های اخیر، از رهبر انقلاب درباره مشارکت مردم در حوزه‌های مختلف بسیار شنیدیم که نه‌تنها مسائل حوزه اقتصاد، بلکه هر مشکل دیگری که در کشور وجود داشته باشد را می‌توان با مشارکت مردم حل کرد.

دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران اضافه کرد: کشور و دولت باید به این سمت بروند که مردم در عرصه‌های مختلف، وارد تصمیم‌گیری و اجرا شوند. در نظام حکومت اسلامی هم همین‌گونه است؛ بین حکومت و مردم تفاوتی وجود ندارد و یکی هستند.

ترکمانی افزود: در موضوع اقتصاد، ابتدا باید این فرهنگ را در میان مدیران دولتی نهادینه کنیم که دولت باید به سمتی برود که بیشترین بار را روی دوش بخش خصوصی بگذارد و خود وظیفه راهبری کلان را داشته باشد. البته طی سال های قبل تا حدودی به این سمت حرکت کرده ایم اما در این میان نهادهایی وجود دارند که هرچند دولتی نبودند، اما وابسته به دولت هستند.

وی با بیان اینکه بزرگترین مانع در مردمی کردن تولید این است که دولت، مردم را رقیب خود می‌داند، گفت: این در حالی است که مردم می‌توانند بازوهای اجرایی دولت باشند.

این فعال دانشجویی مانع دیگر را در کارکرد مجلس دانست و یادآورشد: مجلس ایجاد شده تا حکومت را مردمی کند از این رو باید بیشتر به این سمت برود که مردم را در تصمیم‌گیری‌ها سهیم کند.

ترکمانی ادامه داد: با اینکه در این دولت کارهای خوبی مثل تسهیل در روند صدور مجوزها انجام شده، اما نکته اصلی این است که این تسهیل در کسب‌وکارهای خرد اتفاق افتاده است و اگر فردی بخواهد کسب‌وکارهایی را در ابعاد گسترده‌تر شروع کند، موانع زیادی را در مقابل خود می‌بیند.

وی تأکید کرد: هرچه بتوانیم این چرخه را چه در قانون و چه در حمایت‌های دولتی، کوتاه تر کنیم و سازوکارها ساده و مستقیم باشد، بهتر خواهد بود. بنابراین هم مردم و هم سرمایه‌گذار رغبت بیشتری برای حضور در عرصه اقتصادی پیدا می‌کنند.

دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران، با تأکید بر اهمیت تأمین امنیت اقتصادی و سرمایه‌گذاری، اظهار کرد: دولت باید فضایی را ایجاد کند که سرمایه‌گذاران به جای سرمایه‌گذاری در کشورهای خارجی، دارایی خود را در داخل کشور نگه دارند.

ترکمان در تشریح امنیت اقتصادی نیز گفت: این امنیت در سایه کنترل نوسانات ارزی، قابل پیش‌بینی کردن اقتصاد ایران و اجتناب از تصمیمات خلق‌الساعه اتفاق خواهد افتاد.

وی با اشاره به تلاش‌های دولت سیزدهم برای رشد اقتصادی تصریح کرد: هر چند که تاکنون اقدامات بسیاری در این زمینه صورت گرفته است اما کافی نیست و باید بیشتر شود.

دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران ادامه داد: ناهماهنگی‌ بین تصمیم‌گیران اقتصادی در کشور باعث شده میزان این رشد کم باشد و ریلی که برای حرکت به سمت رشد اقتصادی ایجاد شده، به کندی حرکت کند.

ترکمانی افزود: مهم‌ترین دلیلی که دولت توانست در حدود ۳ سال گذشته، رشد اقتصادی را از یک به چهار درصد برساند، چرخش نگاه از دولت های غربی به سمت ظرفیت‌ها و زیرساخت‌های داخلی بود حال آنکه پیش از این به‌جای اینکه ظرفیت‌ها را در خدمت تولید داخلی قرار دهیم، نگاه به سمت خارج بود.

وی تصریح کرد: در گذشته همچنین ظرفیت کشورهای شرقی و کشورهای همسایه مغفول واقع شده بود که با روی کار آمدن دولت سیزدهم و توجه به این کشورها، صادرات افزایش پیدا کرد.

دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران با بیان اینکه اهتمام جدی دولت و رئیس دولت سیزدهم به تولید داخلی نیز در افزایش رشد اقتصادی بسیار اثرگذار بود، یادآور شد: فعال شدن کارگاه‌های تعطیل و نیمه‌تعطیل را می‌توان از مصادیق توجه این دولت به تقویت تولید داخل دانست.

ترکمانی یادآورشد: با نگاه به عملکرد دولت فعلی و سازوکار دولت قبل می‌توان دریافت که اگر رویکرد قبل ادامه پیدا می‌کرد، روند تورم افزایشی بود. همین که تورم از ۶۰ به ۴۰ درصد رسیده یک موفقیت است و باید به سمت کمتر شدن آن حرکت کنیم.

وی اضافه کرد: در این رابطه باید در تولید یک جهش و رشد انقلابی ایجاد کنیم، موضوعی که اکنون به عنوان یکی از رویکردهای دولت سیزدهم دنبال می شود و این اثر کاهشی تورم هم به دلیل بها دادن به تولید داخل بوده است.