تهران- ایرنا- دانشجویان دانشگاه مک گیل کانادا از سه هفته پیش و در اعتراض به روابط این دانشگاه با شرکت‌های مرتبط با رژیم صهیونیستی دست به اعتصاب غذا زده‌ و خواستار قطع همکاری دانشگاهشان با این شرکت‌ها هستند.

به گزارش بامداد دوشنبه ایرنا به نقل از گاردین، دانشجویان معترض در بیانیه‌ای خواستار قطع همکاری دانشگاه مک گیل با شرکت‌های مرتبط با رژیم صهیونیستی شده و از این دانشگاه خواستند تا سرمایه ۲۰ میلیون دلاری خود را از آن شرکت‌ها پس بگیرد.

این دانشگاه در بیانیه‌ای که در رابطه با این اعتصاب غذا منتشر کرد، از تداوم اعتصاب غذاها خبر داد و از وضعیت دانشجویان شرکت‌کننده در این اقدام ابراز نگرانی کرد.

به گزارش ایرنا، صدها تن از دانشجویان دانشکده اقتصاد انگلیس نیز پیشتر به نشانه اعتراض علیه جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی در غزه و اعلام همبستگی با مردم فلسطین، کلاس‌های درس خود را رها کردند.

دانشجویان معترض در محوطه حیاط دانشگاه تجمع کرده و با سردادن شعارهایی خواستار آتش‌بس فوری در غزه شدند.

از سویی ۳۰ انجمن دانشجویی حامی فلسطین نیز با صدور بیانیه‌ای مشترک نسبت به فضای خفقان در دانشگاه‌های انگلیس اعتراض کردند. در این بیانیه آمده است که مسئولان دانشگاه‌ها «فلسطینیان را از سوگواری برای فاجعه‌ای که در غزه می‌گذرد، منع کرده‌اند».

همچنین ۳۵ انجمن دانشجویی دانشگاه آمریکایی هاروارد نیز پیشتر با امضای بیانیه‌ای مطبوعاتی «رژیم آپارتاید تحمیل شده توسط اسرائیل به فلسطینیان» را متهم و آن را عامل خشونت‌های جاری معرفی کردند.

در این بیانیه آمده است: ما، سازمان‌های دانشجویی امضاکننده زیر، رژیم اسرائیل را مسئول تمام خشونت‌هایی می‌دانیم که در حال وقوع است.

این تشکل‌های دانشجویی تاکید دارند: در مدت ۲ دهه گذشته، میلیون‌ها فلسطینی در غزه مجبور شدند در یک زندان روباز زندگی کنند. مقام‌های اسرائیلی وعده می‌دهند که درهای جهنم را باز کنند اما پیشتر قتل عام در غزه آغاز شده است.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت فلسطین با گذشت ۱۷۰ روز از حملات مستمر ارتش رژیم صهیونیستی علیه ساکنان غزه، تاکنون آمار شهدای فلسطینی به ۳۲ هزار و ۲۲۶ نفر افزایش یافته است.

وزارت بهداشت فلسطین در غزه افزود: همچنین در طی این مدت ۷۴ هزار و ۵۱۸ فلسطینی بر اثر حملات رژیم صهیونیستی مجروح شده‌اند.

گروه‌های مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ (۲۴ نوامبر ۲۰۲۳) آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.

این وقفه در جنگ، هفت روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر (اول دسامبر ۲۰۲۳) آتش‌بس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت.

این رژیم برای جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، گذرگاه‌های نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.