حبیب غزنوی روز سه شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در حال حاضر سه بیمار تحت درمان هستند و متاسفانه یک بیمار بدلیل مراجعه دیر هنگام فوت شده است.
وی در خصوص بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو افزود: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF ) بیماری خونریزی دهنده تب دار حادی است که میتواند از طریق گزش کنه آلوده یا تماس مستقیم با خون، ترشحات یا لاشه گوشت دام آلوده یا خون، بزاق، ادرار، مدفوع و استفراغ فرد مبتلا به بیماری انتقال یابد، این بیماری در دام هیچ گونه علایم مشخصی ندارد و خطر انتقال آن به انسان در زمان ذبح حیوان آلوده و یا یک دوره کوتاه پس از ذبح حیوان آلوده وجود دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: این بیماری کشندگی بالایی داشته و متاسفانه در صورت تاخیر در شروع درمان می تواند منجر به مرگ ۴۰ درصد از بیماران شود.
وی بیان کرد: علائم بیماری شبیه به سرماخوردگی بوده و می توان به مواردی مانند شروع ناگهانی تب، سردرد شدید، درد شدید در ناحیه پشت و کمر، تهوع و استفراغ، اسهال و درد شکم و در برخی از مواقع خونریزی از تمام نقاط بدن بویژه بصورت زیرپوستی اشاره کرد که در صورت تاخیر فرد بیمار در مراجعه به بیمارستان می تواند منجر به مرگ وی شود.
غزنوی با توصیه به مردم سیستان و بلوچستان در راستای کنترل و پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو افزود: گوشت مصرفی خود را تنها از مراکز و قصابی های معتبر و زیر نظر اداره دامپزشکی تهیه کرده و از خرید لاشه های بدون مهر اداره دامپزشکی ( کشتار غیر مجاز ) خودداری کنید و قبل از خرد کردن، دستکاری و مصرف گوشت تازه دام ذبح شده می بایست حداقل به مدت ۲۴ ساعت و امعاء و احشای آن مانند دل، جگر و قلوه به مدت ۴۸ در یخچال و در دمای چهار تا هشت درجه نگهداری شود.
وی بیان کرد: در صورت مشاهده فردی دارای علایم شبیه به سرماخوردگی و یا خونریزی از نقاط مختلف بدن بویژه زیرپوستی بوده که سابقه تماس با دام داشته، فورا به بیمارستان بوعلی زاهدان و در سایر شهرستان ها به نزدیکترین بیمارستان یا مرکز خدمات جامع سلامت مراجعه کنند.