تهران- ایرنا- جشن نوروز ۱۴۰۳ با حضور پرشور هموطنان ایرانی مقیم صربستان و جمعی از صرب‌های علاقه‌مند به فرهنگ کشورمان در بلگراد برگزار شد.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، سفیر جمهوری اسلامی ایران در بلگراد در این آیین گفت: نوروز زنده و نماد جاودانگی زندگی نو و زایش و شکوفائی دوباره است و دل های مردم حوزه فرهنگی را پر از نور و امید می کند.

رشید حسن پور نوروز را جشنی هویت بخش و وحدت آفرین توصیف و اضافه کرد: نوروز یک موضوع صرف تقویمی و سنتی نیست بلکه یک موضوع فرهنگی و هنری است و روح و روان انسان را جلا می بخشد.

وی ادامه داد: نوروز با شادی و حیات طبیعت گره خورده است و نه تنها نمی میرد، بلکه حتی کم رنگتر و کم فروغ تر هم نمی شود.

حسن پور گفت: نوروز مورد احترام همه است و هرگز دشمن ندارد. این آیین روز تجدید دیدار، تجدید خاطرات خوب و دوستی و آشتی با انسان و طبیعت است.

وی افزود: نوروز از مرزهای ملیت، قومیت، زبان، فرهنگ، اقتصاد و سیاست فراتر می رود و ملت ها با افکار و عقاید متنوع را پیوند می دهد و متحد می سازد. نوروز بخش ضروری و جدائی ناپذیر میراث تاریخی، فرهنگی و معنوی ما محسوب می شود.


امیر پورپزشک رایزن فرهنگی ایران نیز در این آیین اظهار داشت: نوروز این پیر سبزه قبا یادگار نیاکان خردمند دوباره از راه رسید. سنت و آیینی که هر چه تکرار شود از زیبایی، لطافت و جذابیت آن کم نمی شود. زیرا هم برگرفته از طبیعت و هم منطبق با خرد و سرشت آدمی است.
وی با بیان اینکه فیلسوف بزرگی چون کانت بر خردورزی و حکمت ایرانی تاکید کرده است، افزود: کانت به این مطلب اشاره می‌کند که پیش از آغاز فلسفه در یونان، بر خلاف اقوام دیگری که آموزه‌های آنها معجونی از خرافه‌ها، مهملات، موهومات، جادو جمبل‌ها و آیین‌های کودکانه بود، ایرانیان جزو نخستین مردمانی بودند که شروع به نظرورزی از طریق نمادها و ایماژها (انگاره و تصویر ذهنی) کردند.

پورپزشک گفت: نمونه روشن چنین نمادهایی نوروز و هفت‌سین است که به حقایقی حکمت‌آمیز اشاره می‌کند.

وی تاکید کرد: مهمترین کارکرد نوروز ایجاد حس هویت و وحدت است از این‌رو نوروز معرف هویت ما و میراث جاودانه ای است که بقای ما و او در هم تنیده است و از یکدیگر گسستنی نیستند.