به گزارش روز دوشنبه ایرنا، اکبر کرامتی تاکید کرد: توقف عملیات هرس در باغات تا رفع خطر سرما، توقف عملیات جابجایی نهال و پوشش نهالهای حساس به ویژه محل پیوند نهالها و توقف هرگونه عملیات خاکورزی در باغات تا رفع خطر سرما ضروری است.
وی افزود: حفاظت از سامانه های آبیاری و تخلیه آب سیستمها و لولهها، استفاده از بخاریهای باغی و دستگاههای تولید مه به منظور افزایش دما در محیط باغ به هنگام وقوع سرما و حفظ رطوبت خاک باغ در حد ظرفیت زراعی ضروری است.
کرامتی خاطرنشان کرد: واحدهای گلخانهای فعال و واحدهای پرورش قارچ نیز نسبت به تعبیه و راهاندازی موتور برق اضطراری و اطمینان از کارکرد صحیح آن قبل از وقوع سرما و یخبندان و ذخیرهسازی سوخت مایع در واحدهای گازسوز اقدام کنند.
وی اضافه کرد: مجهز کردن سیستم گرمایشی(هیتر) به مشعلهای دوگانه سوز، عایقبندی مخازن سوخت، لولههای سوخت و لولههای آب، کنترل و بازرسی سیستمهای حرارتی، احیا، تعمیر و اطمینان از کارکرد صحیح آن و کنترل کارکرد صحیح سیستمهای اتوماسیون ضروری است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان بر بازبینی پوشش گلخانه ها و اطمینان از سالم بودن آن ها، انجام تمهیدات لازم برای جلوگیری از یخزدگی مخازن داخل گلخانه (مخازن آب، سوخت، تغذیه و غیره) و حضور دائم نگهبان و مسئول فنی جهت کنترل سیستم حرارتی و روشنایی در واحدهای تولیدی تاکید کرد.
وی همچنین اعلام کرد: در صورت بارش برف، برفروبی مداوم به منظور جلوگیری از انباشت بار برف در گلخانههای سنتی و چوبی، پیشبینی تمهیدات مناسب برای جلوگیری از یخزدگی بستر کشت و مواد اولیه تولید قارچ خوراکی ضروری است.
کرامتی همچنین برای فعالان بخش گل و گیاهان زینتی فضای باز، استفاده از کاه و کلش در بین درخت و درختچههای زینتی جهت حفظ گرمای خاک، استفاده از بخاریهای باغی و دستگاههای تولید مه یا دود به منظور افزایش دما در محیط باغ به هنگام وقوع سرما و انجام تمهیدات لازم جهت مصونسازی گل و گیاهان زینتی در زمان بارش برف یا تگرگ را توصیه کرد.
وی با تاکید بر مراقبت بهینه از بذور در حال رشد یا نهالهای جوان که آسیبپذیری بیشتری دارند، از باغداران خواست با هماهنگی کارشناسان مراکز جهاد کشاورزی جهت کاهش خسارت احتمالی نسبت به آماده کردن دستگاههای ضد سرما و هیترهای باغی اقدام کنند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان بر محلول پاشی باغات با اسید آمینه و فروتست در زمان تورم جوانه ها ، استفاده از روغن زمستانه قبل از باز شدن جوانه ها ، گذاشتن دود و آبیاری باغات در زمان وقوع سرما ، استفاده از سیستم گرمایشی مناسب در گلخانه ها و واحدهای دامی به منظور ممانعت از افت دما و محلول پاشی کودهای پتاسه و اسید آمینه در مزارع قبل از وقوع سرما تاکید کرد.
آذربایجان شرقی دارای بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار اراضی باغی و زراعی است و سالانه در حدود پنج میلیون تن محصول کشاورزی در این استان تولید می شود.
از شب گذشته با ورود سامانه بارشی ، بارش باران و در برخی مناطق سردسیر استان بارش برف گزارش شده است و دمای هوا بین ۵ تا ۱۰ درجه کاهش یافته است.