تاریخ انتشار: ۷ فروردین ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۹

یاسوج - ایرنا - بارندگی های سیل آسای بهاره علاوه بر ایجاد خسارت در بخش های مختلف باعت تخریب چندین منزل مسکونی و پل و ابنیه و تاسیسات آب و برق و زمین های زراعی، راه های روستایی در بخش محروم دیشموک شد که بر اساس اعلام مسئولان محلی ۲۲ روستا تحت تاثیر و تخریب سیل اخیر قرار گرفته است.

به گزارش ایرنا، دیشموک آخرین نقطه شهرستان کهگیلویه در مرز خوزستان و برای بیشتر اهالی با توجه به در دسترس نبودن راه ارتباطی دورافتاده‌ترین نقطه‌ی استان است.

۸۶ روستای بزرگ و کوچک بخش دیشموک در محاصره سنگ ها، صخره های کوهستانی و جنگلهای انبوه بلوط محاصره شده است.

مردم این شهر عمدتاً از طریق کشاورزی و دامداری به روش سنتی روزگار می‌گذرانند اما به دلیل موقعیت جغرافیایی، این شهر با محرومیت‌های شدیدی روبروست.

با وجود رودخانه‌های پرآب و زمین‌های وسیع و آب‌وهوای مطلوب، کشاورزی و دامداری اینجا همچنان بشدت سنتی است و حاصل آن بیشتر از مصرف خود مردم نیست.

هفت هزار هکتار زمین کشاورزی در این منطقه وجود دارد که تمام آنها بصورت دیم زیر کشت گندم و جو است.

بخش دیشموک یکی از بخش‌های محروم استان کهگیلویه و بویراحمد است.

علیرضا نوروزی بخشدار دیشموک روز سه شنبه در گفت وگو با ایرنا اظهار داشت: بارندگی های سیل آسا در ۲ روز گذشته خسارت زیادی در بخش های مختلف از جمله راه های ارتباطی،مسکن روستایی،کشاورزی، آب، برق، مخابرات و منابع طبیعی ایجاد کرده است.

خسارت سیل در حوزه راه ها

وی بیان کرد: در این بارندگی بیش از پنج متر از پل تازه احداث شده سمه بر روی رودخانه تخریب شد و ستونهای اصلی پل بزرگ تنگ چویل نقطه اتصال بخش دیشموک به خوزستان به کلی تخریب و مشکلات زیادی دارد .

دولت سیزدهم را می توان آغازگر تحول برای عبور از راه ها و رودخانه های دهشتناک روستایی در کهگیلویه و بویراحمد دانست به گونه ای که عملیات ساخت پل های بزرگی همچون پل رود سمه آغاز شده وامیدها برای پایان ارابه های مرگ (گرگر) و مرگ زنان و کودکان در این راه های پر خطر در این روستاها به خط پایان خود نزدیک شده است.

نصب پلهای سیار و موقت بر روی رودخانه دائمی و پرآب سمه بخش محروم دیشموک در کهگیلویه وبویراحمد برای عبور و مرور ۴۰ خانوار روستایی تهدیدی بود که هر روز جان اهالی را به خطر می انداخت .دولت سیزدهم با هدف محرومیت زدایی با احداث پل این تهدید را برای مردم به فرصت برای توسعه روستایی تبدیل کرد.

بخشدار دیشموک خسارت سیل در حوزه راهداری را شامل قطعی کامل راه روستاهای رودریش و آجم، سرتنگ لیراب از چندار تا سرگچ و حوزه پای پره و شرنگ رنگ، ده قاضی و بیدستان اعلام کرد.

نوروزی بیان کرد: بخش زیادی از راه های ارتباطی روستایی دچار رانش، ریزش و آبگرفتگی شده که نیاز است برای بازگشایی این مسیرها ماشین آلات راهداری در این بخش مستقر شود.

تخریب منازل مسکونی

وی تصریح کرد: در این بارندگی تعداد زیادی از منازل مسکونی در روستاهای دشتک، تنگ تی، ده احمد، شرنگ رنگ، مورخانی، بناری، بناری فتحی، شهر دیشموک، روستای گراب، دروار، تنگ گوردالو، امامزاده میرسالار، انجیره، باقه دان، لاوه سرغل، ده تل سربیشه و بنگیر تخریب شدند.

خسارت سیل دربخش کشاورزی، دامداری و منابع طبیعی

نورزی اضافه کرد: سیل اخیر علاوه بر تخریب و آسیب جدی به مزارع کشاورزی و منابع طبیعی باعث تلف شدن چندین راس دام عشایر نیز شده است.

قطعی برق و آب آشامیدنی

وی اظهارداشت: شدت بارندگی روز دوشنبه علاوه بر قطعی ۶ ساعته برق در بخش دیشموک اخلال در آنتن دهی تلفن همراه و قطع شدن آب آشامیدنی روستاها را به همراه داشت.

بخشدار دیشموک با اشاره به حضور میدانی فرماندار کهگیلویه، امام جمعه دهدشت و دیشموک در زمان وقوع بارندگی در بخش دیشموک بیان کرد: نیاز است مسئولان استانی با توجه به مشکلات ایجاده شده بسیج امکانات را برای خدمات رسانی بهتر در اولویت قرار دهند.

بخش دیشموک یکی از محروم ترین بخش های کهگیلویه وبویراحمد دارای یک شهر و ۹۰ روستا با جمعیتی بالغ بر ۲۳ هزارنفر در ۹۰ کیلومتری دهدشت مرکزشهرستان ۱۳۲هزار نفری کهگیلویه واقع شده است.

بیشتر بخوانیم:

تخریب ۲ واحد مسکونی در دیشموک کهگیلویه بر اثر بارش باران

پلهای لرزان در دیشموک تهدیدی که در دولت سیزدهم فرصت شد

سیل جاده ۴۰ روستای دیشموک را قطع کرد

محرومیت در دیشموک رنگ می بازد؛پل رود سمه در آستانه افتتاح + فیلم

در سفر ۱۲ ساعته ۱۵ مسئول دولتی به دیشموک کهگیلویه چه گذشت؟