ملارد - ایرنا- رئیس اداره حفاظت محیط زیست ملارد با اشاره به انجام ۶۱۲ گشت و  پایش زیست محیطی در این شهرستان توسط کارشناسان و یگان حفاظت این اداره طی سال ۱۴۰۲ به منظور نظارت، کنترل و برخورد با هرگونه تخلف، گفت: شناسایی ۳۱ واحد جدید، صدور  ۲۵۴ اخطاریه برای واحدهای متخلف و پلمب چهار واحد آلاینده از اقدامات این اداره در این مدت بوده‌است.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی حفاظت محیط زیست استان تهران، مهناز مدیریان روز سه شنبه با بیان اینکه سامانه جامع محیط زیست کشور به عنوان یکی از مهمترین دستاوردهای سازمان حفاظت محیط زیست، نقش موثری در تقویت مسئولیت های اجتماعی در حوزه محیط زیست دارد، اظهار داشت: تعداد ۳۵۹ مورد خوداظهاری ارائه شده از سوی واحدهای مشمول خوداظهاری و ثبت در سامانه جامع محیط زیست کشور و همچنین ۱۴ مورد نمونه برداری شامل آب سطحی، پساب و خاک، از اقدامات انجام شده این اداره در سال گذشته بوده است.
وی افزود: در سال ۱۴۰۲ و در راستای هم افزایی و دستیابی به اهداف توسعه صنعت و پیشرفت پایدار در کنار رعایت ملاحظات محیط زیستی، رسیدگی به تعداد ۲۷۶ مورد استعلام واصله از ارگانهای مختلف نیز صورت پذیرفت.

این مسئول با اشاره به اینکه در طی این مدت ۹۰ مورد اقدام واحدهای تولیدی، صنعتی و خدماتی به منظور رفع آلایندگی، در راستای تحقق مسئولیت های اجتماعی درحوزه صنعت و محیط زیست از جمله احداث و بهره برداری سیستم تصفیه فاضلاب، نصب و راه اندازی تجهیزات کنترل آلودگی هوا و انتقال پسماند های صنعتی و ویژه بود، تصریح کرد: مجموعه محیط زیست حامی صنایعی خواهد بود که در راستای توسعه پایدار گام بر می دارند و در کنار تولید و ایجاد اشتغال، ملاحظات محیط زیستی را نیز رعایت می کنند.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ملارد خاطرنشان کرد: در سال گذشته انتقال حدود ۸۹ تن پسماند صنعتی و ویژه به مراکز امحاء مجاز انجام شد.

مدیریان افزود: از جمله اقدامات خوب محیط زیستی که در سال ۱۴۰۲ اتفاق افتاد، افتتاح یک طرح محیط زیستی در حوزه اندازه گیری غبار ریزشی همزمان با گرامیداشت هفته محیط زیست بود.

وی با اشاره به افتتاح دستگاه اندازه گیری غبار ریزشی در محل پایگاه هلال احمر یوسف آباد قوام اضافه کرد: با توجه به اینکه شهرستان ملارد یکی از کانون های ایجاد پدیده گرد و غبار است، به منظور تعیین جنس ذرات به لحاظ زمین شناسی و احتمال حضور فلزات سنگین در گرد وغبار، با پیگیری های به عمل آمده این شهرستان مجهز به دستگاه اندازه گیری غبار ریزشی شد.

این مسئول بابیان اینکه خشکسالی، تغییر کاربری های غیرمجاز و چرای بی رویه دام از مهمترین عوامل ایجاد گرد و غبار است، اظهار داشت: پلاک های گلستانک، شریف آباد، قطعه ۴ و ۶ شهرستان ملارد جزو کانونهای گرد و غبار هستند که در حال حاضر طرح بیایان زدایی و ترسیب کربن در برخی نقاط شهرستان توسط اداره منابع طبیعی و آبخیزداری اجرا شده است.

مدیریان ادامه داد: به مناسبت گرامیداشت هفته هوای پاک با شعار "هوای پاک، مسئول پاسخگو، شهروند مسئول"، سیستم غبارگیر و فیلتراسیون هوای بخش شیرخشک شرکت برنالبن شهرستان ملارد نیز با حضور مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران و مسئولان شهرستان ملارد افتتاح شد و به بهره برداری رسید.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ملارد با بیان اینکه طی سال گذشته تعداد ۷۳ مورد شکایت مردمی محیط زیستی از سوی این اداره دریافت و رسیدگی شد، افزود: رسیدگی و پاسخگویی به درخواست ها و مطالبات محیط زیستی شهروندان در اسرع وقت، از اولویت های برنامه های اجرایی این اداره طی سال گذشته بود.  

وی با اشاره به اینکه تعداد ۴۶ مورد پیگیری حقوقی شامل محیط زیست طبیعی و محیط زیست انسانی و تعداد ۱۱ مورد جمع آوری واحدهای آلاینده و در برخی موارد بخش های آلاینده واحدهای تولیدی، صنعتی وخدماتی وهمچنین تخریب ۲۵ دهنه کوره زغالگیری آلاینده و غیر مجاز صورت پذیرفته است، خاطر نشان کرد: تعداد ۱۴ مورد رفع آلودگی در حوزه آب، خاک و هوا و همچنین ۹ مورد ایجاد فضای سبز توسط صنایع مستقر در حوزه استحفاظی شهرستان، در سال ۱۴۰۲ از دیگر امور انجام شده در حوزه محیط زیست شهرستان بود. 

این مسئول در تبیین دیگر اقدامات محیط زیست شهرستان ملارد در سال گذشته تصریح کرد: در راستای دستیابی به توسعه پایدار و نهادینه کردن حفظ محیط زیست، آموزش و تقویت مسئولیت اجتماعی از مهمترین اهداف محیط زیست شهرستان بود،که در این راستا  بیش از ۱۲۰ طرح آموزشی، مشارکتی و محیط زیستی طی سال ۱۴۰۲ با همکاری و تعامل ارگانهای مختلف و مشارکت مردمی و دوستدارن محیط زیست اجرا و  یکهزار و ۹۳۲ نفر ساعت آموزش محیط زیست ارائه شد.

مدیریان گفت: درراستای  دستیابی به هدف مردمی سازی امور محیط زیستی و تقویت رویکرد اجتماعی محیط زیست، با افتتاح ۲ خانه محیط زیست طی سال گذشته در فرهنگسرای نگین روستای ارغش آباد و کتابخانه مهر شهرک امید صفادشت و فراهم آوردن بسترهای اجتماعی بانشاط و محیط های فرهنگی و تاثیر گذار بر فعالیتهای آموزشی و ترویجی ، برنامه های متنوع آموزشی، فرهنگی و محیط زیستی با محوریت خانه های محیط زیست شهرستان انجام پذیرفت، که از آن جمله می توان به  برگزاری نمایشگاه محصولات بازیافتی، نمایشگاه نقاشی، معرفی کتاب های محیط زیستی، برگزاری مسابقات محیط زیستی، برگزاری کارگاه های آموزشی و توان افزایی اشاره کرد. 

وی همچنین  با بیان اینکه ارتقای آگاهی خانواده ها در مسائل محیط زیستی، در فعال سازی اذهان کودکان به درک موضوعات محیط زیستی نقش بسزایی دارد، افزود: درسال ۱۴۰۲ تلاش کردیم با اجرای  برنامه های آموزشی محیط زیستی و فرهنگی  خانواده محور از جمله برگزاری دوره آموزشی با عنوان " خانواده و محیط زیست" ،  اجرای پویش مهربانی با حیات وحش، برگزاری تورهای آموزشی، فرهنگی و زیارتی و برنامه های  پاکسازی محیط زیست، در خصوص  مشارکت و همکاری خانواده ها برای دستیابی به آرمان پرورش نسلی آگاه، مسئولیت پذیر و دوستدار محیط زیست گام برداریم.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ملارد با بیان اینکه در راستای تحقق اهداف طرح ملی مسیرسبز، ایران پاک، درسال ۱۴۰۲ این طرح طی ۲۹ مرحله در حوزه استحفاظی شهرستان ملارد با همکاری ارگان های مرتبط و مشارکت مردمی اجرا شده است، خاطرنشان کرد: در راستای اجرای این طرح، پاکسازی طبیعت و محیط زیست به ویژه در حاشیه محورهای مواصلاتی شهری، روستایی و بوستان ها و مناطق تفرجی شهرستان صورت پذیرفته و اجرای این طرح به منظور تقویت مسئولیت اجتماعی آحاد جامعه به منظور حفظ و پاسداشت محیط زیست و بهره برداری از موهبت های الهی بسیار موثر است.

وی یادآور شد: با توجه به گشت و نظارت مستمر ماموران یگان حفاظت محیط زیست شهرستان ملارد در حوزه استحفاظی این شهرستان طی سال گذشته و به منظور جلوگیری از تخلفات زیست محیطی و شکار و صید، تعداد ۲ مورد دستگیری  شکارچی غیرمجاز  و کشف و ضبط سلاح شکاری انجام شد.

 مدیریان ضمن تبریک بهار قرآن و طبیعت، از هم افزایی و عزم جدی مسئولان دستگاه های اجرایی و مدیران شهری و شهروندان شهرستان ملارد  به منظور بهبود وضعیت زیست محیطی این شهرستان قدردانی کرد.

شهرستان ملارد با حدود ۵۰۰ هزار نفر جمعیت از شمال با فردیس، از جنوب با دهستان جوقین، از شرق با شهریار و از غرب با ماهدشت و اشتهارد هم‌جوار است.

این شهرستان دارای ۲ بخش مرکزی و صفادشت، ۲ شهر ملارد و صفادشت، چهار دهستان به نام های دهستان ملارد شمالی، دهستان ملارد جنوبی، دهستان بی‌بی سکینه و دهستان اخترآباد و ۵۹ روستای دارای سکنه است.