به گزارش گروه سیاست خارجی ایرنا، مراسم جشن عید نوروز فروردین سال ۱۴۰۳ در محل سفارت جمهوری اسلامی ایران در تاجیکستان با حضور شخصیتهای سیاسی و فرهنگی تاجیک، سفرا و دیپلماتهای کشورهای خارجی و ایرانیان مقیم برگزار شد.
آغاز برنامه با شعر خوانی مجری این مراسم «آرتیق قادر» هنرمند شناخته شده تئاتر و سینمای تاجیک همراه بود و وی ضمن تبریک فرا رسیدن نوروز، اشعاری از شاعران تاجیک و ایرانی در وصف نوروز و بهار، قرائت کرد.
در ادامه علیرضا حقیقیان، سفیر فوق العاده و تام الاختیار جمهوری اسلامی ایران در تاجیکستان طی سخنانی فرا رسیدن عید نوروز سال ۱۴۰۳ خورشیدی، آغاز بهار طبیعت که با ماه مبارک رمضان که بهار قرآنی است همزمان شده، را تبریک گفت و افزود: این رویدادی مبارک و عمیق است که موجب افزایش معنویت این دوره شده و نشانگر درهم تنیدگی میراث غنی فرهنگی و آیینی ماست.
حقیقیان از حضور سفرا و دیپلماتهای کشورهای خارجی مقیم تاجیکستان در مراسم جشن نوروز و سال نو ایرانیان قدردانی و ابراز امیدواری کرد که این سال برای همه سال زیبایی، شکوه، عظمت، خوشبختی و شادکامی باشد.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در تاجیکستان، در بخش دیگری از سخنان خود، اظهار داشت: نوروز اصیل ترین و قدیمی ترین جشن بجا مانده از دوران ایران باستان است. ریشه های آن عمق تاریخ و مرزها را درنوردیده و ایرانیان و تاجیکان و سایر مردمان حوزه نوروز را در میراث مشترک قرار داده و زنجیرهای از آداب، رسوم و ارزش های مشترک را به هم متصل کرده اند و از دور افتادهترین روستاها تا شهرهای پرهیاهو، این جشن نوروز است که با روحیه اتحاد و همبستگی، همه ما را یگانه میسازد.
وی ادامه داد: در آغوش نوروز، ما پیوند عمیقی با سنتها، خانوادهها و جوامع خود مییابیم. در سراسر ایران و تاجیکستان، خیابانها با موسیقی، جشن و شادی زنده میشوند، خانوادهها برای بزرگداشت آداب و رسوم و آیینهای قدیمی خود دور هم جمع میشوند.
حقیقیان با تاکید بر این که در ایران، مراسم نوروز با آداب و رسومی که نسل به نسل و سینه به سینه به ما منتقل شده، با شور و احترام فراوان برگزار میشود. خانوادهها گرد هم میآیند، سفره هفت سین می آرایند که نمایانگر جنبههای مختلف زندگی و طبیعت است و با راز و نیایش از پروردگار طلب برکت و نیکی در سال جدید می کنند.
سفیر جمهوری اسلامی ایران افزود: آمدن نوروز، آغازی است برای شادی و شادمانی، و یادگاری از دوران گذشته که امید و تجدید حیات را با خود به همراه دارد. با دیدن رنگهای زنده و زیبای بهار که دستان طبیعت را رنگین کرده، ما نیز بازتابی از زیبایی تنوع و قدرت ارتباطات فرهنگی خود را مشاهده میکنیم.
حقیقیان گفت: نوروز تنها یک جشن نیست؛ بلکه نشانی از استقامت و غنای فرهنگی ماست. در حالی که این عید را جشن می گیریم، پیوندهایی که ما را متحد می کند و از میراث مشترک ما نیرو می گیرد را گرامی میداریم. باشد که روح نوروز به ما انگیزه دهد تا ارزش های صلح، دوستی، مهربانی، هماهنگی و حسن نیت را نسبت به همگان پذیرا باشیم.
وی همچنین افزود: هرچند که امروزه همچنان شاهد استمرار جنایات جنگی و نسل کشی رژیم اشغالگر صهیونیستی در غزه با حمایت آمریکا و برخی از کشورهای غربی مدعی دروغین حمایت از حقوق بشر هستیم. از خداوند بزرگ می خواهیم که در این روزهای مبارک، اشغالگری و جنایات علیه مردم مظلوم فلسطین پایان یافته و صلح و ثبات و آرامش در آنجا حکمفرما شود.
در این مراسم «گروه موسیقی سروش مولانا» ضمن تبریک نوروز به شرکتکنندگان مراسم و ابراز اطمینان به تحکیم و گسترش روابط برادرانه میان تاجیکستان و ایران، چند برنامه شاد نوروزی اجرا کردند که مورد استقبال و تشویق حضار قرار گرفت.