به گزارش ایرنا، جاذبه گردشگری خورآذینی در ۳۵ کیلومتری شهر سیریک، با رویشگاههای جنگلی مانگرو (حرا و چندل)، مناظر طبیعی و زیبا، زیستگاه و زمستان گذرانی پرندگان و آبزیان آذین شده است و علاقه مندان و طبیعت گردان در سفر خود به استان هرمزگان و شهر زیبای سیریک می توانند از این جاذبه های طبیعی بسیار زیبا لذت ببرند.
این منطقه زیبا با وسعت ۲۸ هزار هکتار و برخوردای از وسعت بیش از ۵۰۰ هکتار پوشش چندل و حرا از مناطق و زیستگاههای مهم در خاورمیانه به شمار می رود که در انحنای جغرافیایی استان هرمزگان و انتهای دلتای رودخانههای «حیوه و گز» و همچنین در مجاورت دریای مکران و تنگه هرمز واقع شده که به لحاظ اکولوژی و زیست محیطی، منطقهای بکر و منحصر به فرد بوده و از فضایی مناسب برای حضور گردشگران و مسافران نوروزی برخوردار است.
خورآذینی که همان تالاب آذینی است، در واقع منطقهای امن و حفاظت شده از سوی سازمان محیط زیست است که به عنوان یکی از چهار تالاب بین المللی در استان هرمزگان و یکی از شگفت انگیزترین تالابهای گرمسیری کشور در فهرست تالابهای رامسر به ثبت رسیده است.
این در حالی است که درختان حرا و چندل در دریا در این تالاب جهانی رویش کرده و با حالت جذر و مدی از دریا نمایان میشوند و محلی امن برای تخم گذاری و زاد و ولد انواع آبزیان و پرورش آنان و همچنین زیستگاهی برای زمستان گذرانی انواع پرندگان ساحل زی و دریایی در معرض خطر انقراض همچون پلیکان پاخاکستری، حواصیل خاکستری، گیلانشاه ابر و سفید و گیلانشاه حنایی اکرت بزرگ و اکرت ساحلی است که بر شگفتی این منطقه از شرق هرمزگان افزوده است.
به گفته مسوولان، در کشور خورها و تالابهای متعددی وجود دارد، اما به جرات میتوان گفت ظرفیت ها و قابلیتهای گردشگری تالاب خورآذینی که همانند نگینی در شرق استان بوده، مورد غفلت واقع شده است.
سیریک علاوه بر تالاب و خور آذینی جاذبه های دیگری هم دارد...
از دیگر جاذبه های دیدنی شهرستان سیریک میتوان به قلعه شاداب (کلاگت)، قلعه سیریک، ساحل زیبای بندر کوهستک، بازارچه بزرگ میشی، وجود سدهای خاکی بزرگ در روستاهای کنارجو، سرارو، پگو و کرپان و رودخانههای فصلی و جلگههای آبرفتی و خاک حاصلخیز، باغات و مرکبات و صیفی جات اشاره کرد که تماشای این مناظر دیدنی نیز خالی از لطف نیست.
معبد عُشاق سیریک از دیگر جاذبههای سیریک است که متعلق به دوره صفوی بوده و در آن از گچبُری و ظروف چینی و سفالی چسبانده شده به دیوار داخلی برای تزیین آن استفاده شده است و بنایی شاخص در هرمزگان محسوب میشود، این آرامگاه تاریخی در شهر گروگ شهرستان سیریک واقع شده و با شناسه ۲۰۵۳۱ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
درباره این بنای افسانهای نقل میشود که حدود ۴۰۰ سال پیش ۲ جوان از طوایف متخاصم به هم دل می بندند که با مخالفت شدید روبهرو می شوند و این واقعه به مرگ آنان ختم می شود.
همچنین این شهرستان دارای سواحل ماسهای و شنی بسیار بکری است که مسیر اصلی عبور در این شهرستان هم به گونهای است که جاده در برخی مناطق با فاصلهای کوتاه به موازات ساحل دریای عمان عبور میکند و امکان دسترسی سریع و آسان به آن وجود دارد.
البته بیشتر گردشگران در سفر به سیریک، خور و تالاب آذینی و جنگل های حرا و چندل آن، ساحل بندر کوهستک، دهکده گردشگری سیریک، ساحل گروک، قدمگاه شاه محمد، درختان لور پالور با قدمت چند قرن، ساحل گهردو، ساحل کرپان و معبد عشاق گروک را برای دیدن انتخاب کردهاند که شناخته شدهتر از سایر آثار هستند.
شهرستان ساحلی سیریک واقع در شرق هرمزگان، از مناطقی بوده که در طرح توسعه سواحل مَکُران قرار دارد و علاوه بر حوزههای مختلف توسعهای، باتوجه به تاکید رهبرمعظم انقلاب و برخی از فرماندهان نظامی ارشد در سال های اخیر مبنی بر توسعه سواحل مکران که نقطه اتصال کریدور شمال - جنوب است، بنابراین ظرفیت گردشگری این منطقه نیز مورد توجه دولت سیزدهم و شخص رییس جمهور قرار گرفت و در همین راستا سال گذشته چهار میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال برای ایجاد زیرساخت گردشگری آن هزینه شد. این سواحل می تواند به نقطه ای برسد که مرکز اقتصادی، تجاری، داد و ستد و رونق تولید نه فقط برای هرمزگان و سیستان و بلوچستان؛ بلکه برای کشور شود.
شهرستان ساحلی سیریک، از مناطقی بوده که در طرح توسعه سواحل مَکُران قرار دارد و علاوه بر حوزههای مختلف توسعهای، باتوجه به تاکید رهبرمعظم انقلاب و برخی از فرماندهان نظامی ارشد در سال های اخیر مبنی بر توسعه سواحل مکران که نقطه اتصال کریدور شمال - جنوب است، بنابراین ظرفیت گردشگری این منطقه نیز مورد توجه دولت سیزدهم و شخص رییس جمهور قرار گرفت.مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و دبیر ستاد اجرایی خدمات سفر هرمزگان نیز اخیرا در بازدید از زیرساختهای گردشگری، بندری و ساحلی شهرستان سیریک، از تکمیل زیرساخت گردشگری خور آذینی در سیریک خبر داد و گفت: در این عملیات اجرای سازه برج پرندهنگری در خور آذینی سیریک ایجادشده است.
محمد محسنی با اشاره به اینکه برج پرندهنگری با سازه فلزی به ارتفاع ۹ متر در ایجاد شده است، ادامه داد: تکمیل زیرساخت گردشگری خور آذینی با اعتبار ۱۳ میلیارد ریال از محل اعتبارات ملی هزینه شده است.
وی افزود: این برج پرندهنگری مشرفبه تالاب خورآذینی است و برای جذب گردشگران و طبیعت گردان و علاقهمندان به پرندهنگری ایجادشده است.
محسنی تاکید کرد: ایجاد برج پرندهنگری در خور آذینی با هدف حفاظت بهینه این زیستگاه، تقویت گردشگری شرق استان و معرفی داشتههای طبیعی احداث شده است.
وی در ادامه در این بازدیدها با اشاره به ضرورت ایجاد زیرساختهای اقامتی و گردشگری در سواحل مکران گفت: سواحل بکر و دست نخورده مکران در شهرستان سیریک به لحاظ موقعیت جغرافیایی، منابع طبیعی، گونههای جانوری، جنگلهای حرا و همچنین همجواری با سواحل خلیج فارس از ظرفیت تبدیل شدن به قطب گردشگری ساحلی و دریایی برخوردار است.
وی با اشاره به اینکه نبود زیرساختهای لازم از جمله زیرساختهای اقامتی باعث شده بازدید گردشگران از این شهر ساحلی محدود به دیداری چند ساعته باشد، ادامه داد: با ایجاد امکانات مناسب با توجه به ظرفیتهای بالای سیریک میتوان این منطقه را به یکی از قطبهای گردشگری ساحلی تبدیل کرد.
محسنی در بازدید از پروژه در حال ساخت گرند هتل مکران نیز گفت: هتل مکران در پنج طبقه در حال ساخت است که امکاناتی نظیر استخر، رستوران، سالن اجتماعات، تاکسی سرویس، مرکز خرید، فروشگاه صنایعدستی، روف گاردن و دفتر خدمات مسافرتی و گردشگری دارد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی هرمزگان گفت: محوطهسازی با کفپوش بتنی به متراژ هزار و ۴۰۰ متر مربع در پارک ساحلی سیریک یکی از زیرساختهای گردشگری است که توسط میراث فرهنگی استان و با همکاری شهرداری سیریک انجام شده است.
خورآذینی در شهرستان سیریک هرمزگان در فاصله ۱۷۰ کیلومتری بندرعباس واقع است و یکی از جاذبه های گردشگری استان و مکانی برای صید انواع آبزیان است.
شهرستان ۵۳ هزار نفری سیریک که از نظر تاریخی همزاد میناب بوده، دارای سه شهر، ۲ بخش و ۷۶ روستا است.