زنجان – ایرنا - مدیرکل راه آهن منطقه شمالغرب کشور گفت: طرح ملی ۲ خطه کردن راه آهن زنجان به قزوین حدود ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و در دور دوم سفر رییس جمهور به استان ۱۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برای تکمیل آن مصوب شد که در صورت تخصیص، شاهد افتتاح این طرح در سال جاری خواهیم بود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، منوچهر صفری روز چهارشنبه در نشست خبری با بیان اینکه یکی از مشکلات اتمام پروژه ۲ خط کردن راه آهن زنجان به قزوین به محدوده شهر تاکستان مربوط می شد، افزود:این مشکل با پیگیری های ملی و استانی، حل شده و زیرسازی طرح در محدوده ۱۱ کیلومتری در حال انجام است.

وی اضافه کرد: در دور اول سفر رییس جمهور به استان هشت هزار میلیارد ریال به این پروژه اختصاص یافته بود که از این میزان فقط ۵۰ درصد تخصیص یافت و موجب تاخیر در اجرای طرح شد.

این مسوول در ادامه با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای رفاه حال مسافران در ایستگاه های راه آهن استان، گفت: زیرگذر سنبل آباد در هفته دولت سال گذشته به بهره برداری رسید و سکوی دوم و زیرگذر پله های برقی ایستگاه راه آهن زنجان نیز برای تسهیل و تردد مسافران از خطوط یک به ۲ و سه جهت مسافرگیری و جا به جایی بار احداث شد.

صفری با بیان اینکه در راه آهن زنجان در ایام نوروز به طور میانگین روزانه ۲ هزار و ۵۰۰ مسافر جا به جا می شوند، افزود: نوسازی شبکه ریلی نیز به صورت متمرکز انجام می شود و خوشبختانه قطارهای زنجان از وضعیت کیفی خوبی برخوردار است.

به گفته وی، قطار زنجان به مشهد با ۲ قطار روزانه جزو قطارهای اختصاصی منطقه است و در مجموع در حوزه کیفیت خدمات رسانی وضعیت خوبی دارد.

وی با بیان اینکه وظیفه اصلی راه آهن، حمل بار و مسافر است، اضافه کرد: در سال گذشته حدود ۳۰۰ میلیون تن کیلومتر بار وارداتی و عبوری در محور شمالغرب کشور ثبت شد.

این مسوول با بیان اینکه در ایام نوروز در حوزه راه آهن شمالغرب کشور، ورود و خروج حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار مسافر ثبت شد، ادامه داد: این میزان نسبت به سال ماقبل ۱۵ درصد رشد داشته است.

صفری یکی از شاخص های دیگر راه آهن را مساله ایمنی عنوان کرد و افزود: طی سال گذشته، وضعیت ایمنی راه آهن بهبود یافت و حوادث مربوط نیز ۳۸ درصد کاهش داشت.

وی گفت: یکی دیگر از شاخص های راه آهن منطقه شمالغرب کشور رونق صادرات است که در ایستگاه های قروه، خرمدره، زنجان، بناب و میانه به وقوع پیوست.

مدیرکل راه آهن منطقه شمالغرب کشور ادامه داد: ایستگاه بین المللی بناب به عنوان ایستگاه گمرگی شناخته می شود و عمده مصالح وارداتی به آن نیز شامل خاک روی صنایع و کارخانجات مستقر در شهرک های صنعتی است.

وی خاطر نشان کرد: با همکاری های انجام گرفته میانگین صادرات و واردات در حوزه یاد شده حدود ۱۰۰ درصد رشد داشته است.