به گزارش ایرنا، نام معدن و محیط زیست همواره از گذشته به هم گره خورده اند و برخی معادن نیز با بی توجهی به الزامی های زیست محیطی و هزینه نکردن در این بخش ها، زمینه ساز تداعی بیشتر باورهای ذهنی شده اند که «معدن در همه جا یعنی مخرب محیط زیست»؛ حال آنکه اگرچه رعایت اصول زیست محیطی معادن حیاتی است اما فعالیت های معدنی می تواند مخرب محیط زیست هم نباشد که نیازمند هماهنگی بیشتر این بخش هاست.
در همین زمینه استانداری کرمان روز چهارشنبه در خبری اعلام کرد که معاون محیط زیست دریایی و تالابهای سازمان حفاظت محیطزیست در سفری که به کرمان داشته و در دیدار با معاون اقتصادی استاندار به بررسی مسائل این استان پرداخته است.
امیر حسن زاده معاون اقتصادی استاندار کرمان نیز در این دیدار گفت: توسعه متوازن را همراه با رعایت اصول محیطزیست میبینیم.
وی با اشاره به وسعت استان و ظرفیتهای آن در حوزههای مختلف عنوان کرد: این ظرفیتها در همه نقاط استان فعال نشدهاند و نگاه ما توسعه متوازن است.
حسن زاده با بیان اینکه تامین زیرساختها، مهمترین مساله برای سرمایهگذاری و به دنبال آن ایجاد اشتغال و رونق اقتصاد است افزود: همراهی محیط زیست از موارد ضروری است که بتوانیم زیرساختهای سرمایهگذاری را فراهم کنیم و ظرفیتهای استان را به فعلیت برسانیم.
وی ادامه داد: زمانی که از توسعه سخن میگوییم، محیط زیست را هم در آن میبینیم؛ واحدهای تولیدی و سرمایهگذاریها با محیط زیست همراه خواهند بود.
معاون اقتصادی استاندار کرمان، ایجاد شهرکهای تخصصی را از جمله راه حلهای فراهم آوردن زیرساختها برای فعالیت واحدهای صنعتی دانست.
براساس این گزارش مجتبی ذوالجودی معاون محیط زیست دریایی و تالابهای سازمان حفاظت محیطزیست نیز در این نشست گفت: در سطح کشور پهنهبندیها را با کمک مراکز دانشگاهی آغاز کردهایم تا مناطق مختلف با توجه به نوع سرمایهگذاریها و فعالیتهای صنعتی و معدنی مشخص شوند.
وی بیان کرد: اعتقاد داریم که باید راه حلهای قانونی و صحیح را برای فعالیتهای توسعهای پیدا کنیم و حتما همراهی خواهیم داشت.
ذوالجودی افزود: محیط زیست همراه با توسعه استان و کشور است و راهی را باید برای تسهیل کارها بیابیم.
کرمان مهمترین استان معدنی کشور به شمار می رود و سهم بسزایی در تامین درآمدهای معدنی، صادرات و توسعه این بخش دارد.