به گزارش خبرنگار ایرنا؛ رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ملایر روز چهارشنبه در حاشیه این جشنواره گفت: دومین جشنواره بادبادکها مخصوص کودکان در مجموعه مینیورلد (جهان کوچک) با حضور جمع زیادی از گردشگران و خانوادههای ملایری در محیطی شاد و مفرح برگزار شد.
"ابراهیم جلیلی" بیان کرد: این جشنواره به همت اداره فرهنگی و اجتماعی شهرداری و شورای اسلامی شهر ملایر و مساعدت میراثفرهنگی با اجرای برنامههای فرهنگی شامل موسیقی سنتی و طنز عمو فیروز به مناسبت میلاد کریم اهلبیت امام حسن مجتبی(ع) برگزار شد.
وی ادامه داد: در این جشنواره ۴۵ نفر با هم به رقابت پرداختند و در انتها به سه نفر اول جوایزی از سوی شهرداری و شورای اسلامی شهر ملایر اهدا شد.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ملایر افزود: هدف از اجرای این جشنواره معرفی هر چه بهتر اثر منحصر به فرد مینیوُرلد یا جهان کوچک، ایجاد فضای شاد و مفرح برای گردشگران حاضر در مجموعه و شور نشاط اجتماعی در کنار برپایی جشن ولادت امام حسن مجتبی(ع) بود.
جلیلی اظهار کرد: مجموعه تفریحی و توریستی جهان کوچک ملایر در زمینی به وسعت ۴۸ هکتار در شمال غربی ملایر ساخته شده و در این مجموعه گردشگری، بناهای شاخص و تاریخی ایران و سایر نقاط جهان در ابعاد کوچکتر در معرض دید عموم قرار گرفته است.
وی همچنین برپایی سفره افطاری و جشن ولادت کریم اهلبیت امام حسن مجتبی (ع) در روستای انوج ملایر با حضور مردم و گردشگران نوروزی را از برنامههای ویژه ماه مبارک رمضان اشاره و بیان کرد: به مناسبت ولادت کریم اهلبیت امام حسن مجتبی (ع) و با عنایت به ثبت سفره افطاری به عنوان یکی از میراث ناملموس کشور و نیز تقارن ماه مبارک رمضان با نوروز، این مراسم در روستای انوج از توابع بخش سامن برگزار شد.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ملایر یادآور شد: در راستای ترویج فرهنگ اطعام، روزهداری و سفره افطاری مراسم جشن ولادت امام حسن(ع) و سفره افطار در روستای انوج مشارکت خیرین، فعالان مذهبی و فرهنگی این روستای برگزار و در این رویداد به بیش از ۵۰۰ نفر افطاری داده شد.
جلیلی گفت: در این مراسم از ۲۰ فعال فرهنگی که در زمینه برنامههای مناسبتی و فرهنگی در طول یک سال گذشته مشارکت داشتند، توسط این اداره و دهیاری تقدیر شد.
وی یادآور شد: روستای انوج در فاصله حدود ۴۰ کیلومتر ملایر قرار دارد و دارای یک تپه تاریخی به نام قلعه بلنده است و در مجاورت این تپه باستانی مجموعه معماری دستکند واقع شده که ورودی این مجموعه، مشرف بر تپه باستانی قلعه بلنده است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ملایر همچنین به برگزاری بازارچه عرصه محصولات صنایعدستی و سوغات در موزه تاریخ و فرهنگ ملایر در ایام نوروز اشاره کرد و افزود: به منظور آشنایی با هنرهای صنایعدستی این شهرستان، نمایشگاه عرضه محصولات صنایعدستی و سوغات در طول ایام نوروز در عمارت مصدقی برپا شد و تا پایان تعطیلات نوروزی ادامه دارد.
جلیلی ادامه داد: شهرستان ملایر در زمینه صنایعدستی دارای دو برند جهانی مبلمان منبت و انگور و روستای ملی مروار بافی داویجان است و این حوزه پس از کشاورزی بیشترین اشتغال را به خود اختصاص داده است.
وی همچنین گفت: در این نمایشگاه دست آفریدههایی از منبت و منبتریز، مروار بافی، سفال و سرامیک، قلمزنی روی مس، محصولات چرمی، نقاشی روی سفال، خراطی، عروسکسازی و انواع شیرینی خانگی، شیره انگور، کشمش، بادام و گردو عرضه شده که با استقبال بسیار خوبی از سوی مسافران نوروزی روبرو شده است.
به گزارش ایرنا؛ تاکنون حدود ۳۴۰ اثر تاریخی در شهرستان ملایر شناسایی شده که بیش از ۲۰۰ اثر آن در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.