به گزارش پنجشنبه شب ایرنا به نقل از اوکراین اینفو، زلنسکی با اذعان به اینکه نیروهای مسلح اوکراین در ماههای زمستان وضعیت مناسبی نداشتند، اظهار کرد: ما بار دیگر وضعیت را در خطوط مقدم تثبیت کردهایم ولی در طول ماههای زمستان از نظر مهمات توپخانه و انواع سلاحهای دیگر با کمبود مواجه شدیم و این کمبودها همچنان ادامه دارد.
رئیس جمهور اوکراین در ادامه با ادعای اینکه ارتش روسیه ظاهراً دارای یک منبع بیپایان موشک و مهمات است، گفت: پیشبینی میشود که ارتش روسیه در اواخر ماه مه یا ژوئن ( اردیبهشت - خرداد) دست به یک حمله جدید بزرگ بزند اما نیروهای اوکراین با توجه به اینکه با کمبود مهمات دست به گریبان هستند، آمادگی دفاع در برابر این حمله از سوی نیروهای روسیه را ندارند.
زلنسکی همچنین با بیان اینکه جنگ در نوار غزه، تمرکز بینالمللی بر اوکراین را کم کرده و کمکهای ایالات متحده به این کشور را کاهش داده است، خاطرنشان کرد: در جنگی که به یک جنگ فرسایشی تبدیل شده، آتش توپخانه نقش زیادی دارد و روسیه نه تنها در این زمینه از قدرت آتش بیشتری برخوردار است بلکه بُرد آتش توپخانه آنها مسافت بیش از ۲۰ کیلومتر را پوشش میدهد در حالی که گلولههایی که ما در اختیار داریم کمتر از ۲۰ کیلومتر بُرد دارند و همین موضوع همیشه یکی از دلایلی بوده که در سقوط تمام شهرهای ما از جمله باخموت و آودیوکا تاثیرگذار بوده است.
رئیس جمهور اوکراین در ادامه بار دیگر ادعای خود در مورد اینکه روسیه به تصرف اوکراین بسنده نخواهد کرد را تکرار و مدعی شد: ولادیمیر پوتین مصمم به احیای اتحاد جماهیر شوروی سابق و مرزهای جغرافیایی آن است و امروز ما هدف وی هستیم و فردا شاید قزاقستان و سپس کشورهای بالتیک و بعد لهستان را هدف قرار دهد و حتی شاید به آلمان یا حداقل نیمی از آلمان نیز چشم داشته باشد.
زلنسکی همچنین با تاکید بر اینکه ارتش آمریکا باید از اروپا محافظت کند زیرا ایالات متحده یکی از اعضای ناتو است، هشدار داد: واشنگتن نباید فراموش کند که حتی همین فردا، موشکهای روسیه میتوانند به سمت هر کشوری پرواز کنند.
به گزارش ایرنا، رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تبدیل شد.
آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریمهای گستردهای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کییف ارسال کردهاند.