محمد برخوردار روز سه شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: علوم و معارف دفاع مقدس، پژوهشی، تاریخ شفاهی، کودک، خاطره شفاهی، زندگی شهدا، رزمندگان، ایثارگران، همسران شهدا و ایثارگران در هشت سال دفاع مقدس از محورهای کتابهای منتشر شده است.
وی یادآور شد: سال گذشته ۲۰ عنوان کتاب شنیداری در زمینه های کودکان، شهدای دفاع مقدس و شهدای مدافع حرم توسط بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس همدان منتشر شده است.
مدیر ادبیات و تاریخ دفاع مقدس اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس همدان گفت: ۱۴ عنوان کتاب با موضوع خاطره نویسی شهدا، مستند روایی و داستان به هفت زبان دنیا از جمله انگلیسی، عربی، فرانسوی، پشتو، اسپانیایی، اردو و کوردی سورانی ترجمه شده است.
برخوردار اظهار کرد: ۱۷۰ دوره آموزشی حضوری با هدف ارتقای دانش نوقلمان در سال گذشته با موضوعات ویراستاری، مصاحبه، تدوین و نگارش با استفاده از ظرفیت اساتید ملی و نیز جلسات ماهانه نقد کتاب برگزار شد.
به گفته وی راه اندازی انجمن های ادبی، اهدای کتاب به مناطق محروم، برگزاری نمایشگاه تخصصی کتاب، برپایی شب خاطره، شناسایی نوقلمان در شهر و روستا از جمله برنامه های اجرایی سال گذشته است.
مدیر ادبیات و تاریخ دفاع مقدس اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس همدان با اشاره به ضرورت انتقال مفاهیم و گفتمان حوزه دفاع مقدس و رزمندگان در ابعاد مختلف افزود: با هدف جذب نویسندگان بومی کارگاههای آموزشی برای افرادی که تازه وارد حرفه نویسندگی به ویژه در حوزه ادبیات دفاع مقدس شده اند و انجمن های ادبی در سطح بخش ها و شهرستان ها برگزار شده است.
وی، کتاب را یکی از محتواهای اثرگذار در گفتمانسازی و جریانسازی در حوزه های مختلف دانست و افزود: جامعه امروز تشنه مطالعه، کتاب، ترویج و تقویت فرهنگ کتابخوانی است و این مهم باید به عنوان یک فرهنگ عمومی در بین مردم نهادینه شود.
مدیر ادبیات و تاریخ دفاع مقدس اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس همدان، نبود درک درست از الزام ثبت و مانایی فرهنگ دفاع مقدس را موجب فراموشی ارزش های ماندگار و والای آن دانست.
وی اظهار داشت: یکی از ضرورتهای مهم و پیش نیازهای اساسی جامعه تقویت و ترویج فرهنگ ایثار، جهاد و شهادت است که اهالی فرهنگ و بهویژه نویسندگان نقش مهم و تعیین کننده ای در این راستا دارند.
برخوردار، تحریف یا ناقص نگاشته شدن حقایق را موجب آسیب رساندن جدی به این حوزه دانست و تصریح کرد: تاکید مقام معظم رهبری هم همواره بر این امر استوار است که نویسندگان حوزه دفاع مقدس رسالت خطیری برای انتقال مفاهیم و ارزش های آن دوران طلایی و نیز ماندگاری اتفاقات و گفتمان و ادبیات ارزشمند هشت سال دفاع مقدس دارند.
راه اندازی پویش نذر فرهنگی کتاب به خصوص در مناطق محروم و تشکیل انجمن های ادبی به صورت رسمی با استفاده از ظرفیت شورای هماهنگی حفظ آثار دفاع مقدس با هدف دسترسی برای همه علاقه مندان به حوزه ادبیات پایداری و شناسایی علاقه مندان این حوزه در تمام نقاط استان و در سطح شهرستان ها در دستور کار قرار دارد.