تاریخ انتشار: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳ - ۰۵:۲۲

سمنان - ایرنا - مردم مومن و دیندار دارالمرحمه سمنان شامگاه یکشنبه در دومین شب از لیالی قدر با حضور در مساجد، تکایا، مهدیه‌ها، حسینیه‌ها و بقاع متبرکه دست نیاز به درگاه بی‌نیاز بلند کردند؛ آیینی که تا سحرگاه دوشنبه ۲۱ رمضان سالروز شهادت مولای متقیان حضرت امام علی (ع) ادامه داشت.

به گزارش خبرنگار ایرنا، ماه مهمانی خداوند با نوروز ۱۴۰۳ همزمان شد تا خانه‌تکانی دل‌ها با خانه‌تکانی خانه‌ها حال و هوایی دیگر به روزهای بهاریمان بدهد و با معنویت و الگوگیری بیش از پیش از سیره ایمه اطهار(ع) مسیر سعادت و کمال را در پیش گیریم و تلاش کنیم در مسیر گمراهی و ضلالت قرار نگیریم.

طبق احادیث، عبادت و انجام کارهای نیک در شب قدر، بخشش خداوند مهربان و پذیرش توبه از گناهان گذشته را به همراه دارد و مسلمانان در حفظ معنای «قدر» به عنوان «شب سرنوشت» معتقدند که هر سال در این شب خداوند همه آنچه را که در سال آتی اتفاق خواهد افتاد مقدر می‌کند و از این رو روزه‌داران با مغتنم شمردن این لحظه‌های معنوی و قرآن بر سرگذاشتن برآورده شدن حاجات را ملتمسانه از درگاه خدای بی‌نیاز می‌طلبند.

مومنان در نقاط مختلف استان سمنان در دومین شب از لیالی قدر و شب شهادت امیر مومنان امام علی(ع) با برگزاری آیین‌های مختلف عزاداری و خواندن دعا و مناجات از جمله دعای مجیر، جوشن کبیر، سردادن نوای العفو و الغوث الغوث و واسطه قراردادن قرآن کریم برای برآورده شدن حاجات گریستند و دعا کردند.

شاید همه خواسته‌های بندگان خداوند متعال در شب‌های قدر را بتوان در یک دعای به ظاهر ساده و البته پرمفهوم خلاصه کرد؛ «خدایا عمریست که دستمان را گرفته‌ای، رها نکن.»

شب قَدر یا لَیلَةُ القَدر شب نزول قرآن و مقدّر شدن امور یک‌ساله انسان‌هاست. قرآن در سوره‌های قدر و دُخّان از این شب سخن می‌گوید. قرآن و روایات ارزش شب قدر را بیش از هزار ماه می‌دانند.

این شب بافضیلت‌ترین شبِ سال و شب رحمت الهی و آمرزش گناهان است و در آن، فرشتگان به زمین می‌آیند و بنابر برخی از احادیث شیعه، مقدرات سال آینده بندگان را بر امام عرضه می‌کنند.

زمان دقیق شب قدر، روشن نیست، ولی بر اساس بسیاری از روایات، در ماه رمضان واقع شده و به احتمال زیاد یکی از شب‌های ۱۹، ۲۱ و یا ۲۳ این ماه است. شیعیان بر شب ۲۳ رمضان و اهل سنت بر شب ۲۷ رمضان تاکید بیشتری دارند.

شیعیان در این شب‌ها با الگوگیری از معصومان(ع)، به شب‌زنده‌داری، خواندن قرآن، دعا و دیگر آیین‌ها و اعمال این شب می‌پردازند. ضربت خوردن و شهادت امام علی(ع) در این شب‌ها نیز به اهمیت آن‌ نزد شیعیان افزوده و سوگواری برای آن امام با آیین‌های شب قدر همراه شده است.