به گزارش ایرنا مردم خداجوی سیستان و بلوچستان در دومین شب قدر، شب نزول قرآن ، شب تقدیر مقدرات و شب نزول ملائکه با قرآن به سر کردن و ندای آسمانی ˈ بک یاالله ، بک یاالله ˈ به راز و نیاز با معبود خویش پرداختند.
قرآن خوانی، قرآن به سر گذاشتن، خواندن دعاهای جوشن کبیر، مجیر، افتتاح و دعاهای مستحبی و نمازهای قضا و نماز ۱۰۰ رکعتی از آیین های این شب بود که مردم موحد و خدا جوی سیستان و بلوچستان به جا آوردند.
گویا عاشورای دیگری برپا شده است؛ مردم سیاهپوش از آغازین ساعات بعد از اذان مغرب و پس از اقامه نماز مغرب و عشا و صرف افطاری دسته دسته با قرآن و مفاتیح در دست به سمت مساجد حرکت کردند.
تمامی مساجد دیشب میزبان روزه داران عزادار امیر مومنان حضرت علی (ع) بودند و صوت دلنشین قرآن و دعا و نیایش فضای شهرها و روستاهای سیستان و بلوچستان را عطر آگین کرد و مساجد و معابر این استان معنویت و دلدادگی مسلمانان به معبود خویش را به نمایش گذاشتند.
عاشقان و شیفتگان مولای متقیان حضرت علی مرتضی (ع) در دومین شب قدر با حضور در مساجد و تکایای زاهدان به دعا و نیایش پرداختند و از هر سو ندای سبحانک یا لااله الا انت الغوث الغوث خلصنا من النار یا رب اوج معنویت و اخلاص شان را به نمایش گذاشتند.
حضور چشمگیر و با اشتیاق جوانان و نوجوانان این مرزوبوم در این آیین های معنوی و روحانی خودنمایی می کرد که در کنار سایر اقشار مختلف مردم تا صبحگاهان به انجام اعمال عبادی مشغول بودند تا مورد غفران و آمرزش الهی قرار گیرند.
شب قدر از شب های مقدس و متبرک اسلامی است که خداوند در قرآن مجید از آن به بزرگی یاد کرده و سوره ای نیز به نام سوره قدر نازل فرموده است و در تمام سال، شبی به خوبی و فضیلت شب قدر نمی رسد این شب، شب نزول قرآن، شب فرود آمدن ملائکه و روح نیز نام گرفته است.
در آموزه های اسلامی شب قدر با فضیلت ترین شب سال و برابر با هزار ماه است و در آن شب فرشتگان و روح به زمین می آیند.
رایج ترین اعمال در شب قدر خواندن دعای جوشن کبیر و قرآن به سر گرفتن است.
تاریخ انتشار: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳ - ۰۷:۵۸
زاهدان - ایرنا - مردم مومن و ولایتمدار سیستان و بلوچستان در دومین شب قدر همزمان با شب شهادت حضرت علی ابن ابیطالب(ع)در مساجد و حسینیه ها به عبادت و راز و نیاز با پروردگار و سوگواری پرداختند و صوت دلنشین قرآن فضای این استان را نورانی و عطر آگین کرد.