به گزارش ایرنا، کوروش باقری مشاور فنی تیم ملی وزنهبرداری بانوان در گفتوگوی اختصاصی با ایرنا به مناسب فرا رسیدن سال ۱۴۰۳ ضمن تبریک سال نو به مردم ایران و جامعه ورزش اظهار داشت: سال نو را تبریک میگویم انشاا... سال خوبی برای تمام مردم عزیز ایران باشد و مشکلاتشان کمتر باشد و بیشتر لبخند روی لبان مردم ببینیم. ضمن این که امیدوارم امسال، سال بهتری برای ورزش کشورمان باشد.
افزایش رکورد و مدالها در وزنهبرداری بانوان واضح است
مشاور فنی تیم ملی وزنهبرداری بانوان با ارائه گزارشی از عملکرد شاگردانش در سال ۱۴۰۲ افزود: درخصوص وزنهبرداری بانوان ایران، همه چیز کاملا روشن است، چون یک رشته رکوردی است و افزایش رکوردها و مدالها کاملا واضح است؛ البته در سطح آسیا، چون در سطح جهان هنوز نتوانستهایم آنطور که در بخش پسران موفق عمل کردیم، در این بخش هم عملکرد مشابهی داشته باشیم. اما در سطح آسیا در رده نوجوانان و جوانان توانستیم به مدالهای خوبی برسیم و حتی مدال طلای مجموع رده جوانان کسب کنیم. در رده بزرگسالان ۲ مدالآور جدید معرفی کردیم؛ درست است که الهه رزاقی و کیژان مقصودی ۲ مدال نقره و برنز کسب کردند اما در زمره افرادی هستند که توانستند در سطح آسیا صاحب مدال شوند.
دخترانمان وزنهبردارتر شدهاند
وی افزود: به لحاظ کیفی بچههایمان وزنهبردارتر شده و تفکراتشان حرفهای شده است. نمیگویم همه چیز کامل است اما پیشرفت بسیار خوبی داشتیم. فکر میکنم اوایل اردیبهشت ماه اردوهایمان دوباره آغاز شود؛ البته با در اولویت قراردادن توجه به وزنهبرداران جوانتر و از این موضوع هم غافل نمیشویم که وزنهبرداری یک رشته رکوردی است و هر فردی که خوب وزنه بزند و بتواند آزمایش دوپینگ بدهد، در خدمتش هستیم.
باقری تصریح کرد: جا دارد از ارکان مختلف فدراسیون از جمله سجاد انوشیروانی رئیس، بهداد سلیمی نایب رئیس و وحید ربیعی دبیر فدراسیون تشکر کنم که با تمام وجود و بدون قائل شدن تفاوت از ما حمایت کردند. امیدوارم این حمایتها ادامهدار باشد تا بتوانیم روند رو به رشد خود را در سطح تیم ملی داشته باشیم. در سطح کشور هم به لحاظ فنی شرایط بهتری را تجربه کردیم و نخستین دوره لیگ برگزار شد. درست است که میشود ایراداتی زیادی از آن گرفت اما به هر حال برگزار شد و شروع خوبی است. مسابقات ردههای سنی مختلفی برگزار شد و پیشبینی میشود این مسابقات در سال جدید و انشاا... با کیفیت بهتر برگزار شود.
میشد به جام جهانی نگاه کسب تجربه داشت اما...
اخیرا و با تصمیم کادر فنی اعلام شد سیدهالهام حسینی به جام جهانی وزنهبرداری در پوکت تایلند اعزام نخواهد شد. پیشتر نیز کوروش باقری در مصاحبه با ایرنا اعلام کرده بود در صورت فاصله داشتن رکورد شاگردانش با رکوردهای کسب سهمیه المپیک پاریس، اعزامی صورت نخواهد گرفت. او در توضیح این موضوع گفت: میشد به جام جهانی تایلند بهعنوان رقابتی برای کسب تجربه نگاه کرد، ولی من معتقدم الان چنین شرایطی نیست.
تفکرات بانوان وزنهبردار حرفهای شده
اما اینکه منظور باقری از وزنهبردارتر شدن دختران ملیپوش چیست، سوالی است که سرمربی تیم ملی بانوان در تشریح آن گفت: امروز دختران وزنهبردار ایران شکیلتر و حرفهایتر وزنه میزنند و ایرادات و خطاهایشان بسیار پایین آمده. تفکراتشان واقعا فرق کرده و نگاهشان از تمرکز صرف روی قهرمانی کشور خارج شده و همه اینها یعنی دختران ما وزنهبردارتر شدهاند. حتی اگر به تیپ بدنی و مدل وزنهزدنشان دقت کنید، کاملا متوجه میشوید که بانوان ما نسبت به قبل زیباتر وزنه میزنند.
کمپ تیمهای ملی برازنده و آبرومند است
مشاور فنی تیم ملی وزنهبرداری بانوان در واکنش به افتتاح کمپ تمرینی وزنهبرداری گفت: فکر میکنم بعد از حدود ۵۰ سال، دو سالن کمپ تیمهای ملی وزنهبرداری بهطور کامل تعمیر و بسیار شکیل شد. قرار است یک کمپ هم به بانوان اختصاص داده شود که میشود حدود ۱۰ پلتفرم در آن قرارداد. این کمپ هم به لحاظ ظاهر زیبایی که دارد، میتواند شرایط روحی بچهها را عوض کند و هم این که این کمپ تمرینی به مکانی حداقلی که برازنده وزنهبرداری است، تبدیل شده که تا سالها قابل بهرهبرداری است و جا دارد از سجاد انوشیروانی تشکر کنیم. چون انجام این کار دل و جرات و همت میخواست.
وی افزود: دوستان زیادی در گذشته میآمدند و یک رنگی میزدند و رد میشدند که مثلا بگویند تعمیرات انجام شده. اما هزینه تعمیر و نوسازی این کمپ زیاد بود؛ یک سال و نیم هم زمان برد و اذیت شدیم، ولی ارزش داشت و میتواند تا سالیان سال یک محل آبرومند برای تمرین وزنهبرداران اعم از دختر و پسر باشد. البته خوابگاههای وزنهبرداران هم تا چند ماه دیگر آماده میشود و دیگر تا حدی دغدغه تمرین نداریم.
کسانی به وزنهبرداری آمدند که فقط برداشت کردند
مربی تاریخساز ایران در بازیهای المپیک ۲۰۱۲ لندن که با هدایت او برای نخستین بار وزنهبرداری کشورمان موفق به کسب ۳ مدال طلا و ۲ نقره در المپیک شد در واکنش به کوچک بودن کاروان ایران برای حضور در المپیک ۲۰۲۴ پاریس و واکاوی چگونگی رقم خوردن این معضل در ورزش کشور، اظهار داشت: ورزش که یکساله و دوساله درست نمیشود. من همین وزنهبرداری را مثال میزنم؛ طی ۷ الی ۸ سال گذشته ما چه کاشتهایم که بخواهیم امروز درو کنیم؟ اگر در المپیک لندن، ریو یا قبلتر از آن موفق بودیم به این دلیل بود که ۴ سال قبل از این المپیکها خوب کار شده بود و کسانی چون بهداد سلیمی، سجاد انوشیروانی و دوستانی که امروز مدیریت فدراسیون را برعهده دارند، از دل کارهای انجام شده بیرون آمدند. اما متاسفانه طی ۷، ۸ سال گذشته در وزنهبرداری کسانی آمدند که فقط برداشت کردند و کاشتی نداشتند.
ساختن تیم المپیک لندن طی یکسال انتظاری غیرواقعی است
وی با اشاره به تغییر مدیریتی در فدراسیون وزنهبرداری و آمدن سجاد انوشیروانی و تیم مدیریتیاش افزود: ولی خوشبختانه در این یکسال نیم اخیر، کارهای خوبی صورت گرفته و نواب نصیرشلال نفرات خوبی را زیر نظر قرار دادند و رکوردهای خوبی هم میزنند، اما اینکه انتظار داشته باشیم طی این سال و اندی، تیمی مثل المپیک لندن ساخته شود، با توجه به پشتوانه بسیار خالی که طی ۷، ۸ سال گذشته داشتیم، واقع بینانه نیست.
سرمربی اسبق تیم ملی وزنهبرداری مردان ایران خاطر نشان کرد: من راجع به وزنهبرداری حرف زدم ولی درخصوص بسیاری از رشتههای المپیکی هم این شرایط حاکم است. بهتر است مثال نزنم اما متاسفانه بیشتر پولها به سمت رشتههایی رفته که تبلیغات روی آنها بیشتر است. مسئولان هم خیلی توجه نکردند و این باعث شده که وزنهبرداری که همیشه صاحب سبک و مدال المپیک بوده و با امید میشد درخصوص آن حرف زد، امروز با تردید راجع به موفقیتش حرف بزنیم. البته امیدوارم در پاریس نسبت به المپیک قبلی، وزنهبرداران ما نتایج بهتری کسب کنند. اما این که انتظار داشته باشیم که اتفاقات المپیک لندن و ریو در پاریس بیفتد، منطقی نیست.
حساب نکردن روی طلای المپیک وزنهبرداری کاملا منطقی است
کوروش باقری با تاکید دوباره بر این که در وزنهبرداری ایران طی ۸ سال گذشته هیچکاری صورت نگرفته و فقط برداشت داشته، ادامه داد: وقتی در وزنهبرداری طی این مدت، نه در زمینه استعدادپروری، نه تجهیزات و نه فضای ورزشی هیچ کاری صورت نگرفته، چرا باید انتظار موفقیتش را داشته باشیم؟ آیا طی این ۸ سال یک میله وزنهبرداری، یک پلتفرم یا ... به تجهیزات وزنهبرداری اضافه شده است؟ تجهیزات ما برای ۲۰ سال پیش است و بخش زیادی از آن متعلق به دوره ریاست حسین رضازاده در فدراسیون است. البته سجاد انوشیروانی به دنبال وارد کردن برخی تجهیزات استاندارد است. او درحال کار کردن در هیاتهاست و افراد دلسوزی هم روی کار آمدهاند. در مجموع فکر میکنم نتیجه کارهای امروز را باید طی ۲ الی ۳ سال آینده ببینیم. به همین دلیل اگر مسئولان روی مدال طلای وزنهبرداری در المپیک حساب نکنند، کاملا منطقی است.
نه اشراف دارم و نه پیشبینی احتمالی از نتایج پسران در المپیک
وقتی از سرمربی اسبق تیم ملی وزنهبرداری خواستیم عملکرد احتمالی پولادمردان ایران در المپیک پاریس را پیشبینی کند، اینطور پاسخ داد: انشاا... بهتر از دوره قبل کار میکنند. شما میتوانید تیم ملی وزنهبرداری را با ۱۰ سال پیش مقایسه کنید، ولی من فکر میکنیم دم دستترین قیاس این است که این تیم با تیم دوره قبل المپیک مقایسه شود. رنگ مدال را قطعا باید نواب نصیرشلال و کادرفنیاش پیشبینی کنند چون آنها صاحبنظر هستند. من سر تمرین تیم ملی وزنهبرداری پسران میروم ولی به هیچوجه اشرافی که کادر فنی از این تیم دارد را من ندارم. پیشبینی هم نمیکنم.