علیاکبر مهقانی در گفتگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اقدامات مقابلهای در کنترل آفات و بیماریهای گیاهی اظهار کرد: مبارزه بر علیه بیماریهای قارچی تاکنون در حدود ۲۹۰ هزار هکتار از مزارع گندم و ۴۰ هزار هکتار از اراضی کلزای گلستان انجام شده است.
وی زنگ زرد گندم را یک بیماری با انتشار شیوع بالا دانست و افزود: شرایط محیطی موجود گلستان مستعد انتشار بیماری زنگ زرد در مزارع گندم است که کشاورزان باید در اسرع وقت نسبت به سمپاشی مزارع و مبارزه با این آفت اقدام کنند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی گلستان از کشاورزان خواست در مبارزه با بیماریها و آفات گیاهی به ویژه بیماری زنگ زرد گندم از سموم بادوام استفاده کند.
مهقانی متذکر شد: قصور و کوتاهی کشاورزان در مبارزه با بیماری زنگ زرد میتواند کاهش ۵۰ تا ۶۰ درصدی عملکرد گندم را به همراه داشته باشد.
وی تاکید کرد: در حال حاضر بیماری زنگ زرد گندم در تمامی مزارع گلستان از غربیترین تا شرقیترین نقطه استان مشاهده میشود اما بیشترین شیوع بیماری در کردکوی، گرگان و علیآبادکتول گزارش شده است.
به گفته معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی گلستان؛ در هر نقطه از استان که رطوبت و سبزینگی بیشتری وجود دارد شرایط برای رشد و گسترش آفت زنگ زرد هم مناسبتر است.
مهقانی مبارزه بر علیه بیماریهای قارچی در مزارع کلزا گلستان را الزامی دانست و یادآور شد: کشاورزان به طور مرتب مزارع کلزا را پایش و رصد کنند، در برخی مزارع احتمال ابتلا به لارو بید کلم وجود دارد که این بیماری نیز در مرحله غلاف، قابلیت خسارت جدی به مزارع کلزا را دارد.
به گفته وی؛ در سال زراعی جاری ۳۸۰ هزار هکتار گندم، ۸۳ هزار هکتار جو و ۴۸ هزار و ۵۰۰ هکتار کلزا در استان گلستان کشت شده است.