روح الله خدابنده لو روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: هرچند که ارائه خدمات توانبخشی به کودکان دارای اوتیسم از ضروریات نظام توانبخشی به شمار می رود اما مهم تر از آن شناسایی به موقع کودکان دارای اوتیسم است.
وی اضافه کرد: این کار کمک می کند تا بتوان با استفاده از تکنیک ها و رویکردهای استاندارد از دوره حساس رشد این کودکان نهایت استفاده را داشته و نقایص به وجود آمده توسط این اختلال را جبران یا پیشگیری کرد.
مدیرکل بهزیستی استان زنجان یادآور شد: اختلالات اوتیسم در سه سطح خفیف، متوسط و شدید دسته بندی میشود و در این میان ملاک تحت پوشش قرار گرفتن کودکان مبتلا تشخیص و تایید معلولیت در کمیسیون های پزشکی و توانبخشی این سازمان است.
خدابنده لو افزود: مددجویان دارای اختلال طیف اوتیسم همانند سایر افراد دارای معلولیت، خدمات بهزیستی از جمله دریافت مستمری، کمک هزینه درمان، کمک هزینه مناسب سازی، کمک هزینه مسکن، تسهیلات خوداشتغالی برای خانواده یا فرد مبتلا به اوتیسم و غیره را دریافت می کنند.
مدیرکل بهزیستی از خانواده ها خواست برای اطمینان از عدم دارا بودن علایم اختلال فرزندشان به درگاه https://autism.behzisti.net مراجعه و نسبت به ثبتنام و اجرای آزمون غربالگری ۱۰ سوالی اقدام کنند.
وی یادآور شد: همچنین میتوانند با مراجعه به پایگاه غربالگری با راهنمایی مربیان و کارشناسان آموزش دیده ، کودک خود را از نظر احتمال داشتن علایم این اختلال مورد سنجش و غربال قرار دهند.