به گزارش ایرنا، چرام یکی از شهرهای استان کهگیلویه و بویراحمد در رشتهکوهها زاگرس هست به چرام لقب سرزمین زیباییهای هزار و یکشب دادهاند زیرا این منطقه خوش آبوهوا داری مناطق گردشگری و طبیعی بکر و زیبایی است.
تنگ پیرزال یکی از مناطق بسیار زیبا و دیدنی در این شهرستان است. این منطقه گردشگر پذیر دگرگونیهای فراوان را درگذر زمان به خود دیده است و امروزه با چشماندازی زیبا و دلنشین در سایهسار طبیعت بکرش پذیرای جمع زیادی از گردشگران است.
تنگ تاریخی پیرزال ازنظر جغرافیایی در ۲۴ کیلومتری جاده دهدشت - سر فاریاب واقع شد. در اکثر مواقع سال بخصوص ایام نوروز و تابستان این منطقه پذیرای گردشگران است. کتیبه تنگ پیرزال مربوط به دوره قاجار هم در تاریخ ۲۲ آبان ۱۳۸۶ و با شماره ثبت ۱۹۹۴۴ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.
علی رغم این همه زیبایی خدادادی اما زیرساخت های لازم از جمله جاده مناسب در این مکان وجود ندارد.
حتی روز گذشته شاهد واژگونی یک دستگاه پراید و مرگ یک مادر جوان و قطع نخاع زن دیگری در این تصادف بودیم.
یکی از اهالی کهگیلویه گفت: واقعاً نظیر چنین نقطه حادثه خیزی در کشور وجود ندارد زیرا زاویه پیچ ۹۰ درجه، شیب جاده نزدیک به ۹۰ و عرض جاده افتضاح است.
مسعود خردمند افزود: زمان بروز حادثه ،حتی با حداقل سرعت ،قدرت هرگونه مانوری را از هر راننده ای میگیرد.
وی تاکید کرد: بنده دو سال پیش همین نقطه با سرعت ۲۰ کیلومتر به جهت لغزندگی جاده و بارش نتوانستم ماشین را کنترل کنم ، مجبور شدم ماشین را به گاردیل کنار پل بکوبم تا متوقف شود.
سرعت عبور خودروها نباید از ۲۰ کیلومتر بیشتر باشد
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کهگیلویه و بویراحمد در خصوص حادثه تنگ پیرزال، گفت: این جاده راه فرعی است و با توجه به کوهستانی بودن منطقه و بالا بودن شیب، سرعت عبور خودروها باید ۲۰ کیلومتر باشد و بیشتر نباشد.
حمیدرضا پیمانجو افزود: عرض پل کم است، و حوادثی را رقم زده به گونه ای که از برج ۹ تا پایان سال سه بار گاردریل پل افتاده و دوباره نصب شده است.
وی تاکید کرد: آخرین بار یک خودرو پژو با سرعت بسیار زیادی به گاردریل پُل برخورد کرده و حتی بتن پل را کنده است، اکنون امکان نصب دوباره گاردریل وجود ندارد، این بتن دوباره در حال قالببندی است و باید بتن نصب شود و پایه ها نصب شود تا بتوانیم گاردریل را نصب کنیم.
مدیرکل راهداری وحمل و نقل جاده ای کهگیلویه و بویراحمد اضافه کرد: این منطقه گردشگری است، و تردد زیادی صورت می گیرد، روز گذشته نیز جاده بسیار شلوغ و بارانی بود. راننده ها باید رعایت کنند ولی متاسفانه جدی گرفته نمی شود.
جاده تنگ پیرزال ایمنی و استاندارد لازم را ندارد
رئیس پلیس راه استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: تردد و نقاط گردشگری زیادی روی جاده یاسوج به چرام بخصوص محدوده تنگ پیرزال است.
سرهنگ حسن دانایار ابراز کرد: تا دیر نشده است باید فکری اساسی برای این جاده شود، مردم شهرستانهای کهگیلویه، لنده و چرام و برخی مناطق استانهای جنوبی از این جاده استفاده میکنند و در ایام تعطیلات محل تفریح و گردش مردم است، اما متاسفانه جاده مناسب ندارد.
وی عنوان کرد: در محدوده «تنگ پیرزال» که بخشی از این جاده است، چند پل غیر هندسی، غیر مهندسی و غیر اصولی وجود دارد.
سرهنگ دانایار تصریح کرد: هر سال شاهد تصادفات زیادی در این جاده بخصوص محدوده «تنگ پیرزال» هستیم که اکثرا سقوط از پلهای این محدوده است.
وی ادامه داد: این جاده استاندارد و ایمنی مناسب و لازم را ندارد و از لحاظ فنی و مهندسی نیز با مشکلات جدی مواجه است، بطوریکه باعث پس زدن ترافیک میشود و گاهی تا ساعت ۲۳ در اینجا ترافیک است.
آخرین وضعیت تصادفات منجر به فوت در استان
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کهگیلویه و بویراحمد اظهار کرد: تصادفات منجر به فوت دی ماه ۳۳ درصد کاهش فوتی، بهمن ماه ۵۰ درصد و اسفندماه ۶۵ درصد کاهش فوتی داشتیم که به دلیل انجام کارهای زودبازده بوده است.
پیمانجو افزود: در منطقه گندی خوری آمار تصادف بالا بوده، که در دو طرف جاده پایه روشنایی و چراغ چشمک زن نصب کرده ایم، تابلوهای راهنمایی و هشدار نیز اضافه شده اند و همین باعث شده در این مدت فوتی و تصادف نداشته باشیم.
وی با اشاره به کاهش آمار تصادفات و فوتی در محورهای کهگیلویه و بویراحمد، ادامه داد: در چند ماه اخیر آمار تصادف در کهگیلویه و بویراحمد کاهشی بوده و جزو استان های برتر بوده ایم، از ۲۴ اسفند تا ۱۳ فروردین ۸ فوتی داشتیم، در حالی که سال گذشته در این مدت ۱۹ فوتی داشتیم.
پیمانجو با اشاره به اینکه هر بار تابلوهای راهنمایی و هشدار نصب ولی برخی از آنها سرقت می شوند، تصریح کرد: ممکن است ایرادی هم وجود داشته باشد، ولی خیلی ها نیز قوانین راهنمایی و رانندگی را رعایت نمیکنند، با سرعت حرکت می کنند و موجب تصادفات جاده ای می شوند.
کهگیلویه و بویراحمد با مساحتی حدود ۱۶ هزار و ۲۴۹ کیلومترمربع، سرزمینی مرتفع و کوهستانی با اقلیم سردسیری و گرمسیری در جنوب غربی ایران قرار دارد.
این استان با ۷۲۶ هزار نفر جمعیت یک درصد مساحت کشور را در اختیار دارد.
کهگیلویه و بویراحمد ۶ هزار و ۱۳۹ کیلومتر جاده اصلی، فرعی و چهارخطه دارد که از این میزان پنج هزار و ۴۲۰کیلومتر آن فرعی و روستایی است.
استان کهگیلویه و بویراحمد با جمعیتی ۷۲۶هزار نفر جمعیت دارای ۹ شهرستان ، ۱۷ بخش و یکهزار و ۶۷۰ روستای دارای سکنه در جنوب غربی ایران واقع شده است.
کهگیلویه وبویراحمد با بیش از ۱۶ کیلومتر مربع یک درصد مساحت کشور را در اختیار دارد.