تهران-ایرنا- تعدادی از سناتورها و نمایندگان آمریکایی روز سه شنبه حمله اسرائیل به یک کاروان بشردوستانه و قتل نیروهای امدادی در غزه را محکوم کردند.

به گزارش سه شنبه شب ایرنا از "الجزیره انگلیسی" پرامیلا جایپال، نماینده ایالت واشنگتن خواستار توقف کمک های نظامی آمریکا به اسرائیل شد و گفت از این کمک ها "برای کشتار بی رویه در غزه استفاده می شود."

او در پیامی در رسانه ایکس نوشت: «آخرین وحشت ایجاد شده در حملات هوایی نتانیاهو به غزه - کشتن افراد شجاع وابسته به آشپزخانه مرکزی جهان است که مشغول رساندن غذا به فلسطینی‌های گرسنه‌ بودند.»

جمال بومن، نماینده کنگره آمریکا از نیویورک گفت: «فعالان بشردوستانه و غیرنظامیان هرگز نباید هدف حملات نظامی قرار گیرند.»

سناتور کریس ون هولن از مریلند نیز گفت که "کارمندان امدادی آشپزخانه مرکزی جهان و دیگران، نباید هنگام توزیع [کمک] با مرگ مواجه شوند."

کوری بوش عضو دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا نیز در این خصوص گفت: جنایت اخیر موجب توقف فعالیت سازمان آشپزخانه مرکزی جهانی شد و این در حالی است که دو میلیون نفر در غزه با گرسنگی مواجه هستند.

«کریس کانز» سناتور دموکرات آمریکایی خواستار تحقیقات فوری و جامع در مورد هدف قرار دادن کارکنان سازمان آشپزخانه مرکزی جهانی در نوار غزه و بازخواست و مجازات عاملان این جنایت شد.

به گزارش ایرنا,

سخنگوی سازمان ملل با تاکید بر برقراری اتش بس در غزه در پی کشته شدن هفت امدادگر یک نهاد خیریه جهانی در حمله اسرائیل به غزه گفت که این نتیجه شیوه جنگ کنونی در غزه است.

استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل متحد روز سه شنبه به وقت محلی به خبرنگاران گفت که کشتن امدادگران در غزه "نتیجه اجتناب ناپذیر شیوه ای است که در حال حاضر این جنگ در حال انجام است."

دوجاریک تصریح کرد که سازمان ملل دوباره خواستار آتش بس فوری بشردوستانه در غزه است.

سازمان غیردولتی «آشپزخانه مرکزی جهانی» با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که حملات اسرائیل در روز دوشنبه برابر با اول آوریل ۲۰۲۴ در غزه باعث کشته شدن هفت امدادگر این سازمان شده است. در این حادثه راننده فلسطینی آنها نیز جان خود را از دست داده است.

این حمله ساعاتی پس از آن روی داد که اعضای این گروه غیردولتی با یک کشتی حاوی کمک‌های غذایی به نوار غزه رسیدند و به مناطق شمالی آن رفتند.

همچنین تصاویری از اجساد پنج کشته منتشر شد که در بیمارستان شهدای الاقصی در شهر «دیر البلح» در مرکز غزه قرار داشتند و تعدادی از آنها لباس‌هایی با آرم خیریه پوشیده بودند.

بر اساس بیانیه این سازمان، کشته‌شدگان استرالیایی، لهستانی، کانادایی-آمریکایی، انگلیسی و فلسطینی بودند.