فرشید ذبیحی روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: به منظور استراحت و ارائه خدمات به مسافران نوروزی امسال نیز همچون سال گذشته حدود ۱۰ سیاه چادر عشایری در قالب نوروزگاه های عشایری در نقاط مختلف استان برپا شد.
وی افزود: در این نورزوگاه ها ضمن اینکه مسافران بهاری در داخل سیاه چادرها استراحت میکرغدند با پخت نان و آش محلی جامعه عشایری از مسافران پذیرایی میکردند.
مدیر امور عشایر استان تهران ادامه داد: معرفی و سبک زندگی عشایر و همچنین عرضه گیاهان دارویی و سایر محصولات لبنی از دیگر برنامه ها در نوروزگاه های عشایری بود.
ذبیحی یادآور شد: این نوروزگاه های عشایری در عوارضی تهران - قم و همچنین جاده شریف آباد به سمت مشهد مقدس و همچنین شهرهای فیروزکوه، پاکدشت و پیشوا برپا شد که استقبال مردم و مسافران نوروزی از نوروزگاه های عشایری قابل قبول بود.
وی اضافه کرد: به حرمت ماه مبارک رمضان بیشتر برنامههای نوروزگاه های عشایری از اذان مغرب تا پاسی از شب ادامه داشت و مردم به هنگام افطار میهمان سفره افطاری عشایر نیز بودند.
به گزارش ایرنا، ۱۴ هزار و ۳۱۵ هزار نفر از عشایر کشور در استان تهران زندگی میکنند و بر اساس گزارش مرکز آمار ایران جمعیت عشایر استان در ۴۰ سال گذشته تا حدودی ثابت بوده و دلیل آن هم این است که ظرفیت مراتع جوابگوی جمعیت بیشتر نیست.
عشایر این استان قشلاق را در جنوب شرقی تهران و در شهرستانهای ورامین و پاکدشت و فصل ییلاق را در ارتفاعات البرز و در شهرستانهای دماوند و فیروزکوه مستقر میشوند.
جامعه عشایری استان تهران تلفیقی از عشایر سایر استانهای کشور است که حدود ۳۰۰ سال پیش در قالب چهار ایل و ۲۷ طایفه در مناطق عشایری استان تهران سکونت پیدا کردند.
این جامعه تولیدکننده در سال گذشته بیش از ۶۷ هزار تن انواع محصولات لبنی، پروتئینی، دامی و کشاورزی را تولید کردند.
عشایر استان تهران با داشتن ۷۰۰ هزار راس دام سبک از تولیدکنندگان عمده گوشت قرمز هستند.