قشم - ایرنا - مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان قشم گفت: ۶ هزار و ۹۰۳ واحد صنفی و اماکن عمومی حساس مانند رستوران ها، هتل ها، مراکز اقامتی، آرایشگاه ها و نظایر آن در این جزیره در قالب طرح نظارتی ایام نوروزی مورد بازدید کارشناسان سلامت محیط و کار این شبکه قرار گرفت.

یاسر مرادی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: این نظارت‌ها منجر به تعطیلی ۲۶ واحد صنفی توزیع مواد غذایی در این جزیره شده ‌است.

وی ادامه داد: در طول این ایام ۱۳ هزار و ۱۶۶ کیلوگرم مواد غذایی فاسد و غیر بهداشتی توسط بازرسان بهداشت محیط با همکاری مراجع قضایی، اصناف منطقه آزاد، کمیته تنظیم بازار، بازرسین اداره نظارت بر اماکن، امور گمرکی و دامپزشکی قشم کشف و معدوم سازی شد که با کشف این مقدار مواد غذایی غیر قابل استفاده، توانستیم سلامت بسیاری از قشموندان و گردشگران نوروزی را حفظ کنیم.

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان قشم خاطرنشان کرد: در بازرسی های انجام شده از ۱۵ اسفند ماه سال گذشته تاکنون، ۱۶ مورد نمونه برداری از مواد غذایی از سوی واحد سلامت محیط و کار از واحدهای صنفی انجام شده است.

وی با اشاره به اینکه این بازدیدها نقش بسزایی در ارتقای شاخصه های بهداشتی در اماکن عمومی و واحدهای صنفی این جزیره داشته است، توضیح داد: در بازدیدهای صورت گرفته بخش بسیار کمی، مولفه های بهداشتی را رعایت نکرده بودند که این مراکز نیز با هشدارهای بهداشتی، روند کاری خود را اصلاح کرده اند.

طرح سلامت نوروزی در این جزیره از ۱۵ اسفند ۱۴۰۲ آغاز و تا پایان ۲۵ فروردین ۱۴۰۳ اجرا می‌شود که کارشناسان سلامت محیط و کار به صورت مستمر واحدهای صنفی و اماکن عمومی و همچنین شکایات ثبت شده در سامانه ۱۹۰ را مورد بازرسی قرار می دهند.

قشموندان، گردشگران و مسافرین فصل بهار در صورت مشاهده هر نوع تخلف بهداشتی می‌توانند مراتب را به سامانه ۱۹۰ گزارش دهند.

جزیره قشم با وسعت هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر از توابع استان هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.

شهرستان قشم شامل جزیره‌ های قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آب‌های خلیج فارس گسترده شده است.