محمدصادق رضاقلی زاده روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارکرد: این خسارت ها از ناحیه سیل، تگرگ، طوفان، خشکسالی، برف و کولاک به بخش های مختلف کشاورزی این شهرستان گزارش شده است.
وی افزود: در این مدت ۵۳۲ هکتار از اراضی زراعی، چهار هزار و ۶۳۸ هکتار اراضی باغی، ۳۲ دستگاه ماشین آلات و ادوات کشاورزی، ۱۰۰ کلنی زنبور عسل، ۳۱ تن آبزی پروری، ۲۴ کیلومتر جاده بین مزارع، ۲ رشته قنات، ۲ کیلومتر خط انتقال آب و چهار مورد بند انحرافی خسارت وارد شد.
رییس جهاد کشاورزی شهرستان شیروان گفت: بیشترین خسارت از نظر سطح مربوط به اراضی باغی شهرستان با چهار هزار و ۶۳۸ هکتار گزارش شد.
رضاقلی زاده افزود: این شهرستان ۱۰۵ هزار هکتار عرصه کشاورزی و باغی دارد که هفت هزار و ۲۰۱ هکتار از اراضی و هزار و ۸۸ هکتار باغی استان بیمه است و باید این پوشش بیمه ای افزایش یابد.
وی یادآور شد: پس از وقوع خسارت بیمه گذار باید قبل از محو آثار خسارت وقوع آن را به اطلاع بیمه گر و نمایندگان قانونی رساند که صندوق بیمه نیز کارشناسان ارزیاب خسارت را به محل اعزام می کند و کارشناس ارزیاب خسارت نیز براساس نوع محصول اقدام به تهیه مستندات و تکمیل پرونده خسارت در سامانه جامع بیمه کشاورزی خواهد کرد که پس از تکمیل مستندات و اخذ مجوز نهایی پرونده های خسارت رسیدگی و آماده پرداخت می شود.
۳۷ درصد از جمعیت یک میلیون نفری استان خراسان شمالی در بخش کشاورزی فعال هستند و به طور میانگین هر کشاورز استان ۳.۵ هکتار زمین دارد که این وضعیت کشاورزی را برای ۸۲ هزار نفر بهره بردار این بخش به امری میعشتی تبدیل کرده است.
شهرستان ۱۵۷ هزار نفری شیروان در سال های اخیر دوران خشکسالی و کمآبی سختی را به خود دیده است ضمن اینکه سرما و سیل نیز بدلیل تغییرات اقلیمی به کشاورزان این منطقه خسارت زیادی وارد کرده است.
این شهرستان ۱۰۵ هزار هکتار عرصه کشاورزی و باغی دارد که ۱۲ هزار بهره بردار از این بخش ارتزاق می کنند.